Превъоръжаване: Ще строим военни кораби и танкове

Съветската техника в авиацията ни е стара, обяви Каракачанов
11 май 2017 21:55,
121
Превъоръжаване: Ще строим военни кораби и танкове
Снимка: архив "Булфото"

България ще произвежда сама бронирани машини за сухопътните сили и кораби за флота, които са нужни за превъоръжаването на армията.

Това обяви военният министър Красимир Каракачанов в интервю за руската държавна агенция ТАСС. В него Каракачанов обясни и че съветската техника, която използва авиацията ни, е остаряла и има нужда от нова.

"С руска помощ и усилията на български специалисти съветската техника в Българската армия се държи в изправност, но истината е, че тя е остаряла и вече има нужда от ново въоръжение за авиацията, флота и пехотата", каза Каракачанов, цитиран от bTV.

Според него България трябва да си произвежда самостоятелно техниката за флота и сухопътните сили.

Още по темата

"Самолети никога не сме правили (всъщност сме, но до 50-те години – б.р.) и едва ли ще можем да правим в бъдеще. В същото време можем и трябва да строим кораби и бронирани машини, докато същевременно решаваме и проблемите с превъоръжаването на армията. Това е скъпо удоволствие, но ние сме длъжни да си платим за него, защото ситуацията в света е много неспокойна", обясни още военният министър.

Той коментира и отношенията между България и Русия.

"Когато говорим за българо-руските отношения, ние не трябва да говорим само за Руско-турската война. В нашата история е имало и моменти, когато сме се движили в различни направления, но това не е основание за разваляне на отношенията в момента. Смятам, че отношенията между България и Русия трябва да се развиват спокойно – като между две държави, които нямат какво да делят и които имат много допирни точки в културата, езика и историята", обясни Каракачанов.

Той е категоричен, че членството в НАТО и ЕС не се поставя под условие. Министърът обясни, че Евросъюзът се нуждае от реформиране, но в неговото "многообразие" няма нищо лошо.

Каракачанов коментира, че Западът и Русия имат общи проблеми в сферата на сигурността по линия на екстремизма, а в същото време споделят общ интерес от икономическо сътрудничество и така фактор за разделението остават само „политическите различия”, които могат да се преодолеят с преговори.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнТова е лъжа,бандюгите от компартията и дс ограбиха всичко !онимен
51
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ИМАХМЕ КОРАБОСТРОИТЕЛНИЦА ВЪВ ВАРНА, КОЯТО ПРАВЕШЕ ОКЕАНСКИ КОРАБИ И ГИ ИЗНАСЯШЕ В ЕВРОПА, НО ПО ЗАПОВЕД НА ТОСПОДАРИТЕ-АТЛАНТИЦИ Я УНИЩОЖИХА.
50
4
 
13
 
! Отговори
@@ преди 6 години
Карлсон полудя, по-добре наблегнете на леката и тежка промишленост, щото след 10тина год. българите ще се хванат за оръдието на танка.
49
18
 
16
 
! Отговори
До 94 преди 6 години
Прав си, и в Русия само бедняка кара Лада.Останалите са с корейски, японски и немски коли.Те един молив не могат да произведат, камо ли сложна техника като автомобила.
48
26
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руските танкове са бити по целия свят, значи не стават!Либия, Сирия, Ирак , Египет..все търпят поражения..Абрамс, Меркава и Леопард - това са съвременните танкове.
47
20
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русофилчета, Каракачанката е жив пример, че и русофилите могат да станат българи. От антинативец и антиевропец преди година Каракачанов днес е български патриот и евроатлантик. Скоро и Сидеров ще се върне към старите си позиции, че САЩ са страж на мира и , че трябва да спасим Альоша от наряд!
46
22
 
13
 
! Отговори
И русите са зле преди 6 години
И руснаците не са по-добри в оръжията от нас:Армата - не палиКузнецов - теглят го през света, опуши ЕвропаКурск- потънаВ гражданското автостроене :Лада - никога за нищо не става.Камаз - кара се само в Русия щото се троши лесно, стара технология, лоша изработка, но има много части.
45
4
 
12
 
! Отговори
шматка преди 6 години
До 90Ама той тоз Алтай бил с немски двигател и оръдиеПо корейски лицензПроизведен от ОтокарКато знам автобусите на Отокар какви дървета са....Танка ще е чудо:)
44
4
 
13
 
! Отговори
шматка преди 6 години
До 87Може можеТя щом Ферхунде е бригадир всичко можеТози даже и не знае думата " лиценз" какво значиПочти всичко което се произвежда в Турция ( машиностроене) е лицензно производствоЩял да прави танкове.В Анадола.С кюрди работници
43
3
 
8
 
! Отговори
Киборг преди 6 години
Как роботи от автомобилостроенето ще произвеждат танкове ,че не разбрах.Анадолски с чернобял кинескоп и мустак?
42
12
 
9
 
! Отговори
Дела трябват преди 6 години
Нямаме развито машиностроене за да го накараме да произвежда и военна техника.Ето Турция със своите военни и полудържавни фабрики засипва Европа със лекотоварни , а вече и леки автомобили, трактори и строителни машини.България може да почне с 60 годишни халета без прозорци, два гаечни ключа и електорожен от войната.Мадара Шумен, Бета - Червен Бряг може и да изкарат една сглобка на трактор Беларус с бронирано предно стъкло ама е с трудно.
41
10
 
12
 
! Отговори
Аз съм №73 преди 6 години
Извинявам се на нормалните читатели, че в текста ми се е получило някакво разбъркване, а аз не го проверих. Благодаря за 3-те минуса и чакам коректните джентълмени да ме поправят! Нека обаче знаят, че в руската военна техника ВСИЧКО, до последния чип, е произведено в Русия. Няма френски климатици за Су-30, няма датчици, няма двигатели Cummins, оставиха ги за DAF. И снайперски патрони не купуват от Lapua - правят си ги вече сами. А, сетих се, за един модел пушки на Лобаев още купуват американски
40
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не подценявайте танковете,в Пустинните бори се използваха масово танкове. Също и в операция "Блекхоук". Танковеет и БТР-ите имат основно патрулни и разчистващи функции, държава може да се завладее с бомби, но не може да се коннтролира без супохътни войски. Преврата срещу Ердоган също тръгна с танкове.
39
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Глупости гоовриш, Каракачанов два пти е бил председател на комисията по сигурностто и точно той говореше че трябва да възстановим Военнопромишления си комплексоще на президентските избори.
38
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това розовобузото дебелодупестото разбира от военно дело колкото аз от квантова механика. То даже не знае, че едно време, когато нямаше банани, завод "Бета" в Червен бряг правеше отлични БТР-и.Че имахме отлични корабостроителници, които правеха кораби за износ в Западна Германия.Не знае, че Турция чак сега направи основен боен танк "Алтай" с помощта на Корея - лидер в танкостроенето с К-2. Че поляците още нямат успешен такъв, успехите им са дизайнерски. Да направиш съвременен танк е много трудно
37
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е смешно набутахте в парламента крайно десни селяцции, че сега и министри станаха и говорят се едно са на бутана. Когато си министър трябва да боравиш с думите много внимателно особено в напрегната обстановка. Тея глупации дето се имат за националисти само проблеми ще ни докарат. Помнете ми думата.
36
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ХА ХА ХА ХАААААААЛъжеш, имбецилче с хистеричен смях! Двигателят на "Армата" са руски с Х-образно разположениие на цилиндрите и променлива мощност 1300-1800 к.с. и движи танка с 90 км/ч. Нслужител на завода. Това го видяхме с очите си, никакъв двигател не е изгарял и танкът си отиде на собствен ход, след като в него влезе служител на завода.Причината беше водачът, който беше блокирал псжеш да се ухапешихически.Такъв танк като Т-14 Западът няма да може да направи до 7-8 години.Това е, лъжлоь
35
2
 
10
 
! Отговори
ТУРЧИНЬ преди 6 години
Да , може да произведем гумени макети за заблуда на врага. Ядрени подводници, дестроери, дронове , танкове и макети на войници, че истински почти немаме вече.
34
1
 
4
 
! Отговори
66 преди 6 години
ШедЙоври казваш!Ех шедЙоврите!
33
7
 
23
 
! Отговори
Честито! преди 6 години
Избрахте си ги,заслужавате си ги.Глупенддери!!!Държава, която доматите си не произвежда, ще произвежда танкове... ХАХАХАХАХАХАХАХА...