70 души помагат на Павлова да подготви шефството на ЕС

Основните функции на министъра ще са координационни и контролни
12 май 2017 14:07,
48
70 души помагат на Павлова да подготви шефството на ЕС
Лиляна Павлова. Архив БТА

Администрация от 70 щатни бройки е предвидена в проекта за устройствен правилник на новото министерство, чиято единствена цел е да подготви българското председателство на ЕС. Страната ни ще бъде ротационен председател на общността в периода януари – юни 2018 година.

За да бъде наваксано изоставане на дейности в новото правителство на Бойко Борисов беше създадено специално министерство, което е оглавено от бившия регионален министър Лиляна Павлова.

Проектът, който ще даде рамки на работата в новото министерство, предвижда основно координационни и контролни функции на новия министър. Тя ще представлява България и по време на заседанията на Съвета по общи въпроси на ЕС в заседания, които касаят ротационното председателство на общността.

В своята дейност Павлова ще бъде подпомогната от шестима души, които ще бъдат част от политическия кабинет на министерството. В предвидените щатни бройки влизат главният секретар, инспекторат (от един човек), одитор и финансов контрольор.

Специализираната администрация в новото министерство ще бъде с най-голяма численост – 42 души, от които 14 ще бъдат в дирекция „Комуникация, пресцентър и културна програма“.

Предвидена и длъжността говорител на българското председателство, който ще е служител на комуникационната дирекция.

Българската национална телевизия (БНТ) ще е домакин-разпространител на картина и звук от събитията на председателството, става ясно още от текстовете.

Като част от специализираната администрация е и дирекцията, която директно ще отговаря за подготовката. В нея ще бъдат открити 28 щатни бройки, които ще осигуряват логистичната подготовка и протоколното обслужване на неофициалните заседания на Европейския съвет и съветите, които ще бъдат проведени на територията на България.

Още новини за Европейския съюз можете да прочетете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тия 70 щатни бройки ще си назначат всеки по още 10 нещатни и така нататък.. Естествено всички ще бъдат проверени верни кадри, събрани от кръстовищата и партийни събрания на ГЕРБ
18
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Станала е "кълбо от нерви"
17
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лиле,спри да ядеш ,ти парите дето ги имаш не мож ги изяде - не се напъвай !
16
1
 
14
 
! Отговори
ОП-гербист преди 6 години
Здрава и висока ограда постройте, да се загради и отдели мястото където ще са нашите депутати и чуждите такива, за да не виждат какво е положението при нас. Нека да не се допускат обикновени хора в зоната, както и да не се дава на депутатите да обикалят извън зоната. Така всичко ще се види че е наред при нас и че растем и се развиваме.
15
2
 
27
 
! Отговори
Ач преди 6 години
Горката ще се пръсне от стрес.И ЕС обяви махане на винетките мъка мъка.
14
1
 
16
 
! Отговори
Тонка преди 6 години
Добре е, че политбюрото е избрало 6 свои члена да помагат директно на минитър Павлова, така ще има повече ангажираност на партията към председателството ни.Нека да асфалтират булеварда от летището, да поставят едни големи и високи пана отстрани за да не се вижда зад тях и да реновират НДК-то с което ще се хвалим. Браво.
13
24
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не завиждайте и не злобейте !Дебелана Деница не може да се справи, предпочете, достойно да се спаси! Лиляна е кадърна, работохолик!Успех!
12
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кръглото Лили яко е стъпило на врата на ентелекта от Банкя. Явно го държи не само за шлифера.
11
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко *** трябва да е мит'ряла че да настъпва три пъти мотиката?
10
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Очевидно е много некадърна,щом 70 души трябва да и помагат.Изглежда е доста "заслужила" в усвояването/присвояването/на евросредства щом без нея не могат.Въпреки скандалите с прахосаните стотици милиони и милиарди за саниране и пътища,продължава да стои на високи позиции.Какво ви говори това???
9
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как 70 души?Та това са 5 министерски съвета,т.е.един мин.съвет за цяла България и 5 мин.съвета за половин година за Европа.Какво лапане ще падне,не е истина.
8
2
 
7
 
! Отговори
euters преди 6 години
dai da vidim vedomostta za zaplatite...na tasi bg fabrika za eu l.aina...
7
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лиле, дали ще станеш кръгла до председателството на ес? Или по-рано?
6
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
70 души..ако им дадеш по една мотика 150 декара ще прекопаят само до пладне!Голяма лапачка покрай тоз ЕС!Много търтей много нещо..
5
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чухме,че тая гуцка искала още пари за да се справи с председателството.На нея милиони не и стигат,тя е свикнала само с милиарди.
4
1
 
23
 
! Отговори
Надя Николова преди 6 години
Защо излъга за чантите,Лиленце?Защо гербаджии сте така безочливи и нагли и не само изкривявате истината,но и казвате на черното бяло?!Излиза,че си се занимавала с еврофондове 10 години преди да станем част от ЕС,а?
3
1
 
22
 
! Отговори
zeus преди 6 години
В младежкото ГЕРБ е обявен конкурс кой ще пусне повече донуси срещу другарчетата и ще спечели сладко местенце при кака Лили :)
2
1
 
25
 
! Отговори
extremist преди 6 години
ОТНОВО ВИНЕТОПРОДАВАЧКАТА
1
29
 
4
 
! Отговори
Браво! преди 6 години
Браво!Добре, че ГЕРБ спечели изборите, иначе щяхме да окепазим председателството и да се изложим жестоко пред цял свят!Браво!