Главчев песимист за мажоритарния вот: Аритметично невъзможно!

Политиците трябва да се съобразят със суверена, настоя той
14 май 2017 18:39,
37
Главчев песимист за мажоритарния вот: Аритметично невъзможно!
Снимка: Архив, БТА

По-скоро съм песимист за приемането на промените в изборната система. Това каза в отговор на журналистически въпрос в Батак председателят на Народното събрание Димитър Главчев.

Аз съм откровен човек, и тъй като всички политически сили са заявили позициите си относно промените в изборното законодателство, чисто аритметично, не биха могли да бъдат приети. Но всеки народен представител има свободата да решава според собствената си съвест, добави той, цитиран от БТА.

Главчев посочи, че още преди да стане председател на парламента той и колегите му от ГЕРБ са били твърдо убедени, че политиците трябва да се съобразят с волята на суверена - българските гласоподаватели.

Имаме резултати от референдум, на който два и половина милиона български граждани са казали съвсем определено какво искат и тук не става въпрос да разсъждаваме дали мажоритарна или пропорционална система е по-добра, каза още Главчев.

Той посочи като пример Великобритания, където въпреки минималната разлика за и против, "никой политик не посмя да пренебрегне решението на гласоподавателите".

Според председателя на Народното събрание решението да се внесат промените в изборното законодателство не е спонтанно, а е последователна позиция на ГЕРБ.

Димитър Главчев пожела успех на Мария Габриел като българска кандидатура за еврокомисар. По думите му тя е качествен кандидат и ще бъде достоен български еврокомисар. Ресорът "Дигитализация" е изключително важен и за България, защото у нас трябва да се въведе възможно най-скоро електронно управление, отбеляза той.

В Батак председателят на Народното събрание се включи в литийното шествие-поклонение "По паметните места от април 1876 г.". Поклонението започна със залп от черешови топове, камбанен звън и минута мълчание на площада. То завърши със заупокойна молитва на "Богданов хълм", където по време на Априлското въстание са избити 683 батачани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А кой да остане драги крадците разбойниците и бандитите ли
33
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С Главчев членувахме заедно в БКП 79 годинаАнтон Петров съм от Обеля
32
5
 
2
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 6 години
Не не е песимист ! Просто е ужасен ! При мажоритарен вот и той и всички комунисти отиват завинаги в небитието политическо ! Боже дай това на народа ни той го заслужава !
31
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поредната карикатурна фигура в Народното събрание!"Гледайки ни отгоре",Апостолите ни сигурно вече са се отрекли от делото си!Дори природата се е разпоредила - по името е ясно какви са управляващите ни... Д.Главчев- ДебелоГлавчев!Нищо не може да се вкара-още по малко може нещо да излезе от нея!За сметка на зад-ника!Колкото повече-толкова повече! БОЖЕ! ПАЗИ БЪЛГАРИЯ!
30
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По-големи популисти и чалгаджии от Герб няма!Тоя пък Главчев станал шеф на Парламента,е гати обидата за българския народ
29
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бойко обеща пълен мандат. За това му трябва подкрепа. Чалгаджиите сами му се навират в ръцете. Защо да не се възползва? Гадно, но това е политиката.
28
2
 
8
 
! Отговори
пророка Олег преди 6 години
Главчев - има ли смисъл да се коментира името на този ологофренн, титан на мисълта и политиката
27
0
 
2
 
! Отговори
vol преди 6 години
permanentno sastoianie na vrajdebna, bistrica i bankia.
26
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хамстер.
25
2
 
9
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 6 години
ГЛАВЧЕВ Е ДОКАЗАТЕЛСТВО, ЧЕ ГЕРБ НЕ РАЗПОЛАГАТ С НИКАКВИ КАДРИ!
24
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ГЕРБ ИМАТ ПАРИ - МАЖОРИТАРНИЯ ВОТ , ПРОСТО ЩЕ ИМ РАЗВЪРЖЕ РЪЦЕТЕ И ЩЕ БЪДАТ ВЕЧНО ВЪВ ВЛАСТТА!Я, виж ти! Бас държа, че си гласувал три пъти "ЗА". Тогава не ти ли дойде на ума горното. Или то е вторият ти акъл!
23
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен - Защо не застанат честно пред гражданите и да кажат истината,а тя е,че мажоритарния вот ги обслужва най-много тях и затова го подкрепят.А такива като теб защо не си признаят честно глупостта, че гласуваха като уфсе на подхвърлената им примамка. Референдум! Ха! Гласува се с акъл! Ама къде ти такъв!
22
1
 
1
 
! Отговори
lutenitsa преди 6 години
mnogochlen morkovi kazaha - hepten vazmojno e...
21
2
 
1
 
! Отговори
tes.cherveni.domati преди 6 години
ste pojiveem, ste vidim....nie sme golemi optimisti za majoritarnite izbori....;)
20
2
 
7
 
! Отговори
МАЙТАП ,БЕ... преди 6 години
СЛАВИ РЕВА КАТО МАГАРЕ , ЦЕЛА ГОДИНА СРЕЩУ БОКО.....А , СЕГА Е НА ПЪТ ДА МУ НАПЪЛНИ КОШНИЦАТА И ....ДА ГО ВЕНЧАЕ ЗАВИГАНИ ЗА ВЛАСТТА!ТАКА Е ---КОГАТО....... "ЕДНО КУЧЕ ..НЕ ЗНАЕ ДА ЛАЕ ---А ,САМО ВКАРВА ВЪЛКА В КОШАРАТА"..ха,ха,хаааааааааааааааааа !!!!!
19
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мажоритарният вот ще доведе до диктатура. Малките партии ще изчезнат, близо половината гласоподаватели ще останат непредставени в парламента. Многопартийната система, за която демократите се бореха, ще изчезне.
18
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гербаджиите ще гласуват с отвращение,но това било желанието на суверена.Е,не е ли популизъм,кажете.Защо не застанат честно пред гражданите и да кажат истината,а тя е,че мажоритарния вот ги обслужва най-много тях и затова го подкрепят.
17
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Суверенът каза " не" на Славчовите манипулации
16
4
 
9
 
! Отговори
ЕЛЕМЕНТАРНО: преди 6 години
С "МАЖОРИТАРНИЯ ВОТ"-----ДЕПУТАТСКИТЕ МЕСТА, НАПРАВО ЩЕ СЕ КУПУВАТ!ДРУГОТО, СА ПРИКАЗКИ ЗА ШАРАНИ!!!!!!!!!!!!!
15
2
 
12
 
! Отговори
ГЕРБ ИМАТ ПАРИ преди 6 години
МАЖОРИТАРНИЯ ВОТ , ПРОСТО ЩЕ ИМ РАЗВЪРЖЕ РЪЦЕТЕ И ЩЕ БЪДАТ ВЕЧНО ВЪВ ВЛАСТТА!НАЙ-ПЕЧЕЛИВШИЯ ОТ МАЖОРИТАРНИЯ ВОТ--ЩЕ Е ДОГАН И ДПС!ДОГАН --АВТОМАТИЧНО ЩЕ ГУШНЕ ОКОЛО 9-10-ИЗБИРАТЕЛНИ РАЙОНА ОТ ИЗТОЧНА БЪЛГАРИЯ!ПРЕСМЕТНЕТЕ ГИ САМИ!!!!!!!