ВМРО скочи за А,Б,В-то: Русия да спре да прави политика от историята

Каракачанов: Руската политика никога не е била справедлива спрямо България
25 май 2017 13:07, Красимир Ангелов
143
ВМРО скочи за А,Б,В-то: Русия да спре да прави политика от историята
Снимка: Булфото

Руската политика никога не е била справедлива спрямо България и българската история, обяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, цитиран от пресцентъра на ВМРО.

Още по темата

Повод за изказването му станаха думите на руския президент Владимир Путин, който по време на среща с македонския президент Георге Иванов заяви, че славянската писменост е дошла от македонските земи.

Каракачанов обаче не пропусна да припомни, че благодарение на българската азбука и руснаците имат писменост.

"Целият културен проект славянска азбука е дело на българската държава. Очаквам на следващия 24 май руският президент да бъде по-подготвен", заяви лидерът на ВМРО. И отбеляза, че самият проект Македония е проект на Коминтерна - със столица Москва.

В позицията на ВМРО – Българско национално движение по повод думите на Путин се казва, че Русия трябва да спре да прави политика от историята.

"Руската имперска политика има огромна вина за създаването на крайния македонизъм. Ето че Русия отново поощрява подобни прояви. Изказванията, че Св. Климент е македонски светец, могат да бъдат приети само доколкото македонски и български означават едно и също. Науката отдавна знае това", се казва в изявлението на партията.

"Нека нашите братя от Македония се гордеят с делото на Св. Климент Охридски - ние нямаме против общото честване на общото ни минало. А азбуката достига до днешна Русия от македонската земя - тази земя до средата на двайсетия век е само географско означение. Името Македония е свято за всеки българин. Нашите братя в Скопие имат право да го ползват, но не бива фалшифицират историята", се чете още в позицията.

В заключение войводите заявяват, че България винаги е помагала на Македония и ще продължи да го прави.

"Но предупреждаваме всеки, дори приятелска Русия, че няма да търпим нова гавра с историята", завършват от ВМРО.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
8
 
10
 
! Отговори
Ф.Е. Джержински преди 6 години
Сега е момента да отвърнем на любезното изказване на др.Пътников, като демонтираме всички "паметници" на рашки с пулемьоти, както и статуята на техния император на кон срещу символа на държавноста - НС. В знак на приятелство да ги доставим в новото им владение - Крим. Освен това да преименуваме катедралния храм на БПЦ на името на български светец. Щедро да им позволим да ползват нашата писменост срещу "известни" отстъпки в цените на горивата.
18
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ей децата масово пишат на шлокавица ама си мълчите, а сега ревете и искате да налагате диктатура на Путин, а свободата на словoто ?
17
0
 
9
 
! Отговори
шматка преди 6 години
До историкПърво направи разлика между език и писменост пък тогава се пъниПреди Кирил да " създаде" сшавянският език всички тези племена глухонеми ли бяхаПърво е словото и по него се прави писмото.Слаб 2
16
10
 
19
 
! Отговори
дядо Пенс преди 6 години
Голата истина е,че двама ВИЗАНТИЙЦИ създадоха писмеността ни ! Другото е пропаганда...
15
16
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руски войници за свободатана България никига не са се били.За обратното - поробването на България, са се били в две световни войни.
14
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди като нямаше Интернет лъжеха по лесно, а сега цък википедия и яяя, оказва се Кирил и Методий били византийци. А тоя шишко сега пък се пъне да убеждава че няма Македония, то скоро може верно да няма, ще има велика албания, барем тогава се успокоят нашите патриоти и почитатели на хитлер
13
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Единствено което мога да кажа - руски войници,които загинаха за свобода на България, за това да не изчезне български език, направили за България много повече, отколкото този охранен "войвода", докопал до властта. Дали войвода се възмущавал от това ,че български постепенно се замества с шльокавица?
12
10
 
3
 
! Отговори
шматка преди 6 години
БРАВО
11
3
 
11
 
! Отговори
Историк преди 6 години
Сравнете кирилицата с гръцката азбука.Приличат си нали?Защото просто кирилицата е гръцко унциално писмо дадено ни след завоюването ни от Византия.За другото Краси си е прав.Но проблема е друг.А езика,той е дело на Кирил философ ,тук спор няма и няма да има.Затова Кирил е канонизиран в РИМ. За именно това свято дело .
10
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Признаването на БЮРМ като независима държава имаше единствено положителен резултат - ако и ние не бяхме ги подкрепили, щяхме да имаме още един конфликт - в Прилепско и Кумановско, където живеят компактнигрупи сръбски колонисти.
9
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя откога стана русофб и макефоб нещо гнило има. Каракочев пътници сте, подведохте ни здраво вършете туй което сте обещавали стига с тез скандали или си давайте оставките.
8
3
 
11
 
! Отговори
zeus преди 6 години
До Анонимен 5Признаването на държавата Македония е точно отказ от историята, понеже такава държава няма.
7
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Съвсем правилна реакция на Каракачанов.
6
9
 
10
 
! Отговори
Шерлок преди 6 години
До Qwert Да така е ... но тогава това е било България. Да са живи и здрави македонците .. както и всички хора а на земята ... но Македония е изкуствено създадена държава и благодарение на глупостта на политиците ни големи части от България сега са в други държави. Освен това може да сме в НАТО ... и на луната ... но трябва да сме близки с Русия народа на Русия не е Путин а и той не е направил нищо лошо срещу България ако има умни политици и не продажни Путин би направил само добри неща за БГ.
5
7
 
6
 
! Отговори
Добре преди 6 години
казано,че няма да търпим нова гавра с историята,но това са само думи!Как бихме могли да попречим,и с какво можем да отвърнем?Те на едни македонци не им пука от нас,та какво остава за Русия или други такива!
4
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Признаването на държавата Македония не означава отказ от историята.
3
9
 
26
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Е той Путин точно това каза, че идва от географското понятие Македония, по това време това е византийската провинция (тема) Македония. Друг е въпроса защо го каза това, със сигурност в момента всички се борят за влияние в Македония, че водата там е мътна. Лошото е, че ние се отказахме от своето, признавайки тази измислена държава.
2
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДС му ги говорят ;)
1
13
 
23
 
! Отговори
Qwert преди 6 години
Много вярно и точно. Браво