Кой ходи и кой не с Радев при папата? Президентът отвръща

"Дондуков" 2 твърди, че Ватиканът имал изисквания за състава на делегацията
31 май 2017 20:15,
93
Кой ходи и кой не с Радев при папата? Президентът отвръща
Снимка: архив БТА

Напрежението около състава на делегацията, която президентът Румен Радев заведе на аудиенция при папата, не стихва. Днес в споровете по темата се включи и държавният глава.

Преди дни той бе обвинен от Западноевропейския митрополит Антоний, че не е включил в делегацията духовни лица. Вчера Дядо Антоний цитира коментар на "Дондуков"2, че от Ватикана поискали само светски лица. 

Западноевропейския митрополит включи в спора и папския нунций у нас Монсеньор Анселмо Гуидо Пекорари. Дядо Антоний проведе среща с него, след която обяви, че представителят на папата е декларирал, че не Ватиканът решава кой да е в държавните делегации, приети от папата.

Още по темата

Своето становище по въпроса днес публикува и президентската администрация.

В него се казва, че на 20 януари с открита грама посолството ни при Светия престол са били изпратени протоколните изисквания за състава на българската делегация за аудиенцията при папа Франциск на 26 май т.г.

"Съгласно тези изисквания "в делегацията за срещата с папата могат да участват само висши държавни, правителствени и парламентарни представители от директор на дирекция нагоре…", цитират от "Дондуков 2". Оттам допълват, че твърденията, че администрацията на българския държавен глава нарочно не е допуснала представител на Българската православна църква на аудиенцията с папа Франциск са "напълно несъстоятелни".

От президентството уверяват, че Румен Радев се отнася с дълбоко уважение и отстоява позицията за диалог и съвместна работа с традиционните вероизповедания в България и особено с Българската православна църква.

От "Дондуков" 2 напомнят и че първата среща на Радев като президент е била с патриарх Неофит.

Държавният глава ще продължи да работи заедно с Българската православна църква в подкрепа на общата им мисия за просперитета на българския народ, завършва съобщението.

Радев бе на аудиенция при папата на 26 май, а в делегацията с него бяха съпругата му Десислава, вицепремиерите Красимир Каракачанов и Екатерина Захариева, зам.-шефът на парламента Веселин Марешки, министърът на културата Боил Банов, актьорите Цветана Манева, Мариус Донкин, ректори на висши училища и др.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Palen gaf na protokola na radev sram resil sa protokola v kabineta na radev agenta bkp ivan dimitrov isvesten kato lisizata a v moska mu vikaha stopuntik komunjaga kakvo pravi v kabineta na radev delegaziata goljama a vajnite hora hi namasche resil posor piskanika i jename v rim komunisti ot jivkovo vreme saschto e vinoven saedno s novata vanschna ministerka nekadarni kadri 28 g resili sa bg
69
4
 
5
 
! Отговори
ХАХАХ преди 6 години
Абе стига ни занимавахте, пука ни в БГ за папата
68
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абя я един Али Агджа в за тоя папа. И.......делегация.
67
7
 
7
 
! Отговори
смях в залата! преди 6 години
Пълни простотии! В делегациите винаги е имало духовници. Грешката е изцяло на администрацията на президентството и лично на президента, защото все пак той има последната дума. Трябва да си много ***, за да не се сетиш да включиш поне един духовник.
66
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Президент на православна държава, атеист, подиграха се с него да не го приемат на 24 май (датата беше важна, а не аудиенцията), а той се натиска да целува ръката на папата!Простотия!Това не е президент, а говоряща кукла.
65
19
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дори и при тези срещи, не може да става сравнение между Плевнелиев и Радев. Плевнелиев е много по-ерудиран и поговори насаме 30 минути с папата. Радев все още не може да се отърве от военният си манталитет.
64
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе то цялото президентство е за закриване, само харчи-пари, ви си губите времето дали и кой при папа-та :-). А при мама-та кога? ;-)
63
7
 
2
 
! Отговори
До 76 преди 6 години
Каза няколко думички , но нито дума не обели за издевателството на украински националисти над етнически българин! И Боко мълча, като риба!
62
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Погледнато по-назад и в други аудиенции е имало български духовни лица! Кой лъже?
61
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като погледнем срещата миналата година на Плевнелиев с папата, то в делегацията има представител на БПЦ - същият митрополит. Или Плевнелиев е нарушил протокола, или Радев лъже за протокола. Вярно е само едното.
60
10
 
7
 
! Отговори
АНТОНИЙ ИНТРИГАНТ преди 6 години
НЕ СЛУЧАЙНО 3 ПАПИ СА ГАЛИЛИ БОКО ПО БОЛНАТА ГЛАВА. ТЕ ЗНАЯТ БОЛНОТО МУ МЯСТО. И В БИБЛИЯТА ПИШЕ ЗА ТРИ ПАПИ, ГАЛИЛИ ЕДИН ПО ГЛАВАТА - БОЛНОТО МУ МЯСТО, НО БЕЗ УСПЕХ. ТА ТАКА И С НАШИЯ МУТРАГЕН. ПЪРВО, ВАТИКАНЪТ Е ТЯСНО СВЪРЗАН С МАФИЯТА, А БОКО Е ТЕХЕН ЧОВЕК - НЯМА КАК ДА НЕ СЕ ПОГРИЖАТ ЗА НЕГО И ВТОРО, СЪЩО КАТО ПРИ МАФИЯТА, КОЙТО НЕ СЪОБРАЗЯВА С НЕЯ - УМИРА. КОЛКО ПАПИ СИ ОТИДОХА, ЩОТО НЕ ИГРАЕХА С МАФИЯТА, КАКВО РиВЕ АНТОНИЙ,КАКЪВ СВЕЩЕНИК Е ТОЙ.ПАПАТА ЛИ МУ Е ПАТРИАРХ.НАГЛАСЕНИ СКАНДАЛИ
59
6
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
марешки е сьс свален имунитет какво прави в делегацията и се курдисал припапата това е позор
58
4
 
12
 
! Отговори
Духовен ден преди 6 години
"само висши държавни, правителствени и парламентарни представители от директор на дирекция нагоре". И в тази категория - Цветана Манева, Мариус Донкин и пр. А Марешки . вляво от папата, наравно с президента. Накъдето погледне човек - пъбна простотия. Да бяха взели със себе си и Стоичков!
57
4
 
18
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
Какво ви дреме за папата,та толкова се пените?Хайде по-кротко да я караме,животът е кратък,та да го вгорчаваме с такива...
56
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Истинско чудо е ,че тези руски бандити не са стреляли отново по папата
55
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
чисти духом? при папата?!? че той да не е чист духом? католическата църква е най-големият мафиот в света, не се бъркайте така! църковната институция няма нищо общо с духовното израстване, даже напротив - унищожава го...
54
2
 
9
 
! Отговори
Алеко преди 6 години
да бяха взели директора на Духовната семинария тогава
53
6
 
11
 
! Отговори
до cazzo duro преди 6 години
Нормално е когато си свикнал с простеещия борисов и още по-големия *** ц.ц. да не можеш да видиш и да разбереш един изискан и фин човек, какъвто е Президентът. Стой си в своята локва и си грухти сред своите, няма нужда да излагаш мнението си пред хората.
52
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
58 пpeдпpиятия ca cпипaни, чe пpaвят и иcтинcĸo cиpeнe, нo и мeнтe пo oпpeдeлeн гpaфиĸ.Toвa знaчи, чe вcичĸи в тeзи фиpми ca нaяcнo c измaмaтa, ĸoятo мoжe cepиoзнo дa yвpeди здpaвeтo нa xopaтa и нa тexнитe дeцa!Πo зaпoвeд нa нaчaлницитe им ce пpoизвeждa иcтинcĸo cиpeнe /вepoятнo тo e пpeднaзнaчeнo зa изнoc/, нo вeднaгa cлeд тoвa зaпoчвa и мacoвoтo пpoизвoдcтвo нa мeнтe, ĸoeтo нa пpaĸтиĸa зaливa бългapcĸитe мaгaзини.
51
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Искам си Плевела с голямото яйце,папата още е в шок