Много закони = слаба държава? А депутатите "бълват" закони!

Герджиков: Слабата законодателна система води отлив на инвеститори
6 юни 2017 10:45,
25

Каква работа свършиха депутатите за 1 месец, откакто са в парламента? Според Огнян Герджиков не е необходимо те постоянно да "бълват закони".

"Колкото повече закони бълва парламентът, толкова по-слабо работи държавата, тъй като законодателството има нужда от стабилност. Ние сме изключително нестабилни, непредвидими в законодателната си част, което е страшен бич", заяви бившият служебен премиер пред Bulgaria ON AIR.

Герджиков смята още, че липсата на стабилна законодателна основа е причината да нямаме инвеститори в страната.

Политикът сподели виждането си, че, според него, съставът на парламента "буди не добри истини".

"Оказва се, че юристите в него се броят на пръсти, а Народното събрание е на първо място законодателен орган. Юристите са 21, а трябва да бъдат поне три пъти повече", категоричен бе Герджиков.

Освен това, бившият служебен премиер смята, че липсва равновесие и между половете в парламента.

"Жените са много по-малко от мъжете, а по-голямото присъствие на дами в пленарната зала е необходимо за спокойствието в парламента", настоя той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България не е никаква парламентарна република, а бащиния на собственика на ГЕРБ. Слугуват му и Съд, и Парламент и Медии.Прави каквото си иска, тегли заеми колкото милиарди си поиска и никой не смее да му каже копче.До там сме се докарали. А за венец - и тъ-пи-ят народ *** народ, който блее докато го доят и стрижат.