Щайнмайер към Борисов: Европа и България имат нужда от вас

Двамата обсъдиха двустранните отношения на среща в Берлин
6 юни 2017 21:30,
95
Щайнмайер към Борисов: Европа и България имат нужда от вас
Снимка: Правителствената пресслужба

Европа има нужда от Вас и Вашето правителство, Балканите имат нужда от Вас, България има нужда от Вас. С тези думи президентът на Федерална република Германия Франк-Валтер Щайнмайер се обърна към министър-председателя Бойко Борисов по време на срещата им в Берлин, съобщиха от правителствената пресслужба.

Още по темата

Щайнмайер поздрави премиера Борисов за третия му мандат начело на изпълнителната власт в страната и му пожела успех в отговорната му работа през следващите четири години. Двамата се съгласиха, че от взаимен интерес е да продължат да се развиват и задълбочават взаимоотношенията между България и Германия.

"Високо ценим отличните и приятелски отношения с Германия", изтъкна премиерът Бойко Борисов. По думите му интензивният двустранен политически диалог е ясен сигнал за волята и на двете страни да укрепват партньорството си по въпросите от взаимен интерес.

Българският министър-председател добави, че страната ни ще продължи да разчита на германския опит и ценна подкрепа в приоритетни за България области. Той даде за пример важни теми като подготовката на българското председателство на Съвета на ЕС, сигурността и охраната на границите, инвестициите и дуалното образование.

Премиерът Борисов благодари за разбирането и солидарната подкрепа, която България получава от Германия в рамките на партньорството в ЕС и в НАТО. Той специално акцентира върху усилията на страната ни за влизането в чакалнята на еврозоната и за присъединяването ни към Шенген.

"Убеден съм, че добрите отношения между България и Германия, в духа на традиционното приятелство и споделените европейски ценности, допринасят за реализирането на общата цел - изграждане на силна, стабилна, просперираща и обединена Европа, която да отговори на очакванията на гражданите и успешно да се справи с предизвикателствата", каза още министър-председателят.

Президентът Щайнмайер прие българския премиер в двореца "Белвю", който е една от най-известните сгради в Германия, а паркът му се причислява към най-красивите градини. Дворецът подслонява и първия музей за съвременно немско изкуство. От 1994 година "Белвю" е първото седалище на Федералния президент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Проектът ГЕРБ е създаден извън България. Негови родители са еврейската партия ЛИКУД и ХДС на Германия. ГЕРБ е оръдието им за съсипването на България, превръщането й във васална територия с разбита икономика и потънала в милиарди заеми, което впоследствие да доведе до изкупуването й на безценица и превръщането й на арабско гето в Европа.
52
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Борисов е вреден за България и българите. Той е поставено лице на Меркел, идеолог на съсипването на Европа и превръщането й в емигрантска ***-тс, пълен а с терористи. Жертвите на терора тежат на съвестта на Меркел, каквато тя очевидно няма и на послушни то й пуделче Борисов. България, чрез марионетнота си правителство, натрапено й от вън за пореден път застана на губещата страна. Правителството на ГЕРБ е антибългарско и е назначено да унищожи България.
51
0
 
16
 
! Отговори
Мончо преди 6 години
Бойко Бойко не те ли е срам да се молиш като просекиня навсякъде в Европа срам ни е от теб...
50
15
 
0
 
! Отговори
inatut преди 6 години
А комунистическите *** имат нужда от курнелския и рублички..
49
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пораженията и злините които нанесе на България и българския народ този безкрайни *** и продажен човек са огромни! Рабо или късно ще бъде изметем и ще се направи анализ как е разрушил освен икономика и държавност, морала и моралността. Българинът е загубил всякаква надежда за нормален живот и работа. Този при::митив напълни държавните институции с полуграмотни и неуки съмишленици които крадат от всичко и му дават процент за да ги пази. Защо президента не го попита за бедността и разрухата?
48
0
 
23
 
! Отговори
Миро: преди 6 години
Братя, не разбрахте ли,че Тиквата е поставено лице и вече за 3 път!Той изпълнява чужди, предателски поръчки!Неговата партия ГЕРБ,не е българска партия, а чужда,основана в Белгия!!! Партията му получава пари от Запад! Тиквата с нищо не блести,той си е един *** западен слуга!!! Така той унищожава и ограбва българския народ!МАХНЕТЕ ТАЯ ТИКВА!!!!
47
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На БУДАТА му трябва само да го потупат по дебелия г-з, да му кажат колко е важен и е готов да предава и продава България. За да го хвалят така означава, че ще го използват за техните интереси. Защи един не ги попита, докога ще краде и изнася пари и внася по сметките си, докога ще сме най-бедни, болни и умиращи, докога пенсиите и заплатите ще бъдат толкова ниски, докога ще вилнее корупцията на партията му пълна с останки от БКП, докога? Все едно не съществува Бългрскив народ. Защо няма икономика?
46
0
 
13
 
! Отговори
Миро: преди 6 години
Бойко,засрами се!Предаваш България и българите от години!Махай се с твоя предателски навик!Вън всички​ предатели от България!Кой предаде българските интереси,кой ограби още повече България! За затвор плачите всички
45
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Различни фондации плащат за претопяване на мозъците и на без това некадърното население.Работи се с остарели лозунги от времето на Рейгън.Но има кой да поеме простотията която се внася от НПО.Вместо да гледаме себе си,ние се слагаме там където никой не ни е канил.И толкова много потупвания са предвестник на нещо лошо което са ни подготвили.Никой не говори така за спорта.Франция, Германия...нещо ще искат от нас.Затова така го възхваляват Борисов.Той се радва като дете, а те му кроят шапка..
44
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дежаву.Едно време бяхме най послушните раболепници във соца.Сега сме най послушните лакеи в ЕС и НАТО.Не случайно това знаят че Борисов е най правилния избор.Защото каквото кажат и той е Винаги готов като лозунга на пионерите от соца.Само че ситуацията в света е доста променлива.Балканите са буре с барут.Народа е докаран до просия.И всяка грешка ще доведе до необратими последици.Малки сме и нямаме армия.А нещата се напичат по света.България е под угрозата да изчезне или да загуби независимост.
43
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 40От злоба дори не си внкнал във въпросите, които поставя човекът. Отговаряш по стандартния отговор на бандитите във властта, от наръчниците на институтите по крадиномика, позорно стопанство, либерфашизъм, неоколониализъм и още десетки, навъдили се с парите на разни чуждестранни фондации да разлагат обществото, да мътят главите на младите, да ги правят доброволни роби за стъклени мъниста, и да осмърдяват атмосферата на България.
42
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонименнапълно споделям мнението ти колега. Франция е велика и тя трябва да е начело на ЕС, а не победена, демилитаризирана и комплексирана нация, като германската.
41
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България само може да загуби от членството си в еврозоната и шенген. В Шенген ще ни налазят бежанците, а в еврозоната ще изплащаме гръцки дългове с български заплати и западни цени.
40
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 46Хич не е сляпа проскубаната дърта комсомолска кокошка, предала Европа. Как може държава, наказана за фашизъм и лишена от основни права по тази причина, да е фактическият ръководител на Европйския съюз. Заради нея Съюзът се разпада, да не се заблуждаваме, тя провежда неоробовладелска политика, политиката на свръхчовеците и ония - малоценните, към които причисляват и нас, но засега ни гали по косъма, за да ни използва. Ако някой трябва да е начело на ЕС - това е Велика Франция!!!
39
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бойко Борисов - най-успешният Премиер в най-новата история на България !
38
4
 
10
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
България НЯМА нужда от Европа и небръснатото чудо на снимката.
37
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България нямаме нужда от Боко, вземете си го при вас. Моля!
36
3
 
21
 
! Отговори
поправка преди 6 години
Има някаква грешка, България няма нужда от него.
35
3
 
16
 
! Отговори
Кратун преди 6 години
Нашите журналисти са се престарали да преувеличават стандартните любезности, които се разменят при такива срещи.
34
2
 
11
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Дори циг а ните се научиха да не вярват на думи и обещания и искат в аванс, за изборите говоря.Кога ще станем като ци га ните хитри и незаблудени, не като гърците, като ц и га ните?Думите и хвалбите не пълнят чинията и не плащат сметки.Съгласен съм, на хвалби, стига Тиквата да хване момента и да вземе своето, за България. Пожелавам му успех, ако не на площада!Стига вече празни приказки!