По-високи заплати на полицаите – може, но само с аргументи

И МВР шефът Валентин Радев знае, че парите не им стигат
72
По-високи заплати на полицаите – може, но само с аргументи
Снимка: Булфото, архив

Ще вдигнем заплатите на полицаите, стига да намерим аргументи, заяви пред Нова телевизия МВР шефът Валентин Радев.

Той съобщи, че е говорил със синдикатите в сектор "сигурност" за проблемите на работещите в сферата.

Още по темата

"Изчаках един месец, в края на месеца се срещнах със седемте синдиката. Поисках да ми кажат с аргументи техните желания, за да мога да с аргументи да отида и да се договоря за парите", заяви Радев.

"Полицаите ще получат по-високи заплати, но чакам още аргументи да събера. Не може да няма желаещи да работят на най-ниските нива в системата, "на терен", както се казва. Вероятно заплатите не стигат", добави той.

Радев разкритикува соцдепутатката Елена Йончева за публичните й изказвания къде не работят камерите на границата ни с Турция и къде оградата е едноредова.

Според него такива неща не бива да се говорят от политиците, но ако толкова искат могат да получат информация на закрито заседание на комисията по вътрешна сигурност в НС. 

Той отсече, че където трябва да е двуредова, оградата е двуредова и това е по преценка на МВР и Гранична полиция, които дават заданието на областните управители.

На места, където има добра видимост, може да има лесен обход, равен терен, там оградата е едноредова. Става по-бързо и веднага намалява мигрантския натиск, а е и по-евтина, допълни Радев.

"Не трябва да се издава цялата информация публично за тази ограда. Така е, ерозират институциите - хората, работещи край границата, се обиждат от отношението на политиците", коментира МВР шефът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Отървах сеМалеее, братиньо, само като ти гледам правописа и започвам да се замислям дали да продължавам да плащам данъци, с които да плащат заплати на такива като теб. Направо си е сериозен аргОмент...
41
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** си е *** на която и страна да го обърнеш
40
11
 
7
 
! Отговори
Отървах се преди 6 години
За аргомента моментална оставка на тоя *** . И полицай не ви трябват синдикати ,неотивайте на смяна да ги видим палячовците с аргоментите.
39
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Урко Гледай Румъния ! От Брюскел изреваха като заклани че не било правилно ,ама на Ромънешти им през едното в другото . А Тапира от Банкя и Червеното котило Герп обещават 500 лева минимална пенсия ,800 лв. минимална зТплата и 1600 средна от 2009 година досега . ,,Незабавно и несимволично ,веднага ,,така измамиха аз съм *** и вии сте прости ,,
38
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То, Асане, виШето на повечето даскали струва точно колкото четвърти клас у ваше село.
37
0
 
31
 
! Отговори
Урко преди 6 години
При днешния стандарт на живот е невъзможно да се живее с 1000 лв на месец!!! Камо ли да се отглеждат деца, да се изплаща ипотека за жилище, или лизинг за кола. Невъзможно е!!!!!! Така че всички работещи трябва да излезнат на протест- другото е мазохизъм!
36
7
 
15
 
! Отговори
:) :) преди 6 години
в таз държава армия и полиция е най лесно да мразиш и акъл да им даваш. Разпуснете ги щом са ви омразни и почвсйте да се избивате като диваци кой където го сварят.Ама лошото е че никой няма да ви остави да се избивате ами ще дойде турския аскер и заптиите или руския ботуш щото са най близо пък и сега има аркадашлък по между им.
35
11
 
17
 
! Отговори
Отегчен преди 6 години
Не виждам нито една, ама НИТО ЕДНА ПРИЧИНА полицаите в България да получават и сегашните си заплати и социални придобивки. Престъпност ли пребориха, спряха да изнасилват бабите по селата ли, има ли поне едно семейство в тази територия, което да не е било обект на кражба, на обир, на престъпление! Мисля, че ако като с магическа пръчка от утре няма полиция престъпността ще намалее драстично!
34
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво. Точно така . Без аргументи по-цял ден пишат тук и червените бълхи.
33
7
 
11
 
! Отговори
асан преди 6 години
най-трагичното ще стане скоро, даскалите се пенсионират, нови няма, полицай съссредно образование взема с безплатната храна повече от даскал с висше образование,скоро ще има училищата с ученици, но без учители.Повечето българи не могат даоценяват "мърдането на мозъка", възможностите им са до оценка на "мърдането на ръката", толкова е капацитета на голяма част от народа.
32
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хайде пак пари на полицаите.Първо МВР има 1 милиар и 300 000 000 бюджет повече от армията - което не е нормално. Второ вижте г-да обществото доволно ли е от работата на МВР - направена ли е реформата? Трето заплата се дава срещу положен труд - не за седене с чашичка кафе в патраулка или пред компютъра. Каква е разкриваемоста ? - и нелегалните си минават, и битовата престъпност се забрави. Само КАТ и глоби.
31
1
 
18
 
! Отговори
do 31 преди 6 години
Румъния вкара в затвора брой министри, колкото цяло правителство, а ние един заврян зет не можем да заврем в затвора. Как да дойдат резултатите, че да се увеличат заплатите!
30
4
 
12
 
! Отговори
Американ преди 6 години
Първо да изчистят тротоарите от коли, пък после ще поприказваме.
29
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Румъния вдига всички заплати в бюджетният сектор с 2-2,5 пъти. Точно така не сте прочели грешно.От 1.01.2018 г.
28
1
 
21
 
! Отговори
демек преди 6 години
Не е проблем, че оградата е с дупки а камерите не работят. Проблем е , че вече го знаят всичкиОтиде им делаверата
27
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
едно ченге не е имигрирало, значи им е добре тук. В Пловдив хванали двама да крадат, вместо те да хващат апашите. Като повишите заплатите, какво ще се промени?
26
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имам скромно предложение, направете заплатите на сержанчетата 1,3 пъти средната заплата за среден специалист в дадената област.
25
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"По-високи заплати на полицаите може, но само с аргументи."Аргумент Първи: Двама пловдивски полицаи в ареста за 72 часа за грабеж.
24
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да стана катаджия, пък заплата не ми трябва...
23
0
 
36
 
! Отговори
Мнение преди 6 години
Аргументите са известни на всички:много са чантаджиите; много са некадърните; много са корумпираните ! А щом не напускат, значи заплатите не са малки! Съкрати дембелите и пари ще има ! Ама започни от Директорски и началннически позиции!