Бунт в червено: БСП напуска Председателския съвет на парламента!

Социалистите обвиниха мнозинството, че не допускат техните закони в програмата
Обновена: 21 юни 2017 11:00 | 21 юни 2017 10:58,
53
Бунт в червено: БСП напуска Председателския съвет на парламента!
Снимка: архив, Булфото

В първия работен ден на депутатите опозицията нападна мнозинството още при гласуването на дневния ред на парламента за тази седмица. Соцлидерката Корнелия Нинова обяви, че от БСП излизат от председателския съвет, а поводът е, че не се гледат законопроекти, предложени от левицата. Бави се и разглеждането им в парламентарни комисии и опозицията обвини мнозинството в двоен стандарт.

"За управляващите това не важи - внасят закон и се гледа на другия ден. Затова напускаме председателския съвет. В комисиите, в които имаме внесени законопроекти, днес внасяме подписи на 1/3 от депутатите за задължителното свикване на комисии, с извънреден дневен ред за разглеждането им", обяви Нинова.

"Хубавата новина е, че на втория месец има внесени законопроекти от МС и от управляващото мнозинство. Очевидно нещо ще свършим преди да се разпуснете във ваканция", коментира още тя.

Зам.-председателят на ПГ на БСП Драгомир Стойнев заяви, че това е тенденциозно отношение към опозицията.

"Гледат се единствено и само законопроекти, внесени от МС или от управляващото мнозинство. Имаме законопроекти, които още дори не са гледани от комисиите. Трябва да уважаваме гражадните, които застанаха зад тези законопроекти, това са 1 млн. души", настоя Стойнев.

"Ваша е волята дали ще гласувате за или против законопроектите, но те трябва да се дебатират в пленарна зала. Остро възразяваме на начина на работа. Докато това не се промени, ние нямаме място в председателския съвет", заяви Драгомир Стойнев.

В отговор председателят на Народното събрание Димитър Главчев каза, че не са изтекли сроковете от 2 месеца за гледане на законопроектите в комисиите.

"Като не сте съгласни с този дневен ред, направете предложения. Не са изтекли сроковете по правилник, да спазваме правилника", призова Главчев и уточни, че ще изпрати писма до всички председатели на парламентарни комисии, в които ще ги подкани към своевременно разглеждане на законопроектите.

Шефът на правната комисия Данаил Кирилов пък коментира обвинението, че не са гледат проектите за промяна в Гражданския процесуален кодекс.

"Законопроектът на ГПК, внесен от БСП, не е единственият, а има три", уточни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
16
 
27
 
! Отговори
teo преди 6 години
КОМУНИСТИТЕ ПАК СЛАГАТ ПРЪТ В РАБОТАТА НА ПАРЛАМЕНТА И ИСКАТ ПАРЛАМЕНТА ДА РАБОТИ ! ЧИСТ КОМУНИСТИЧЕСКИ МЕТОД ДА СПЪВАТ РАБОТАТА И ПОСЛЕ ДА КРИТИКУВАТ ! БЪЛГАРИНО, ДО КОГА ЩЕ ГИ ТЪРПИМ, ТЕЗИ НАГЛИ КОМУНИСТИ ОТ БСП-БКП????? НАГЛИТЕ КОМУНИСТИ В ЗАТВОРА, КАКТО НАПРАВИХА РУМЪНИЯ, ПОЛША, ЧЕХИЯ И Т.Н. БЪЛГАРИНО ?????
26
17
 
18
 
! Отговори
да напускат преди 6 години
България тия предатели, майцепродавци и руски мекерета!
25
4
 
23
 
! Отговори
ili преди 6 години
Защо само председателския съвет??? Да вземат и да напуснат парламента изцяло.Така ще е най-добре за всички...
24
19
 
23
 
! Отговори
Либералист преди 6 години
Народът реши! Нищо да не зависи от БКП/БСП - вечните догонващи!
23
5
 
3
 
! Отговори
модера преди 6 години
блокирай 25 , обижда бг народ, че го праащм на данс! айде!
22
11
 
14
 
! Отговори
много шум преди 6 години
Свалете я *** от власт,ама тя в момента не е на власт.Други са за сваляне.Нея най-много да я свалите от коня.
21
2
 
12
 
! Отговори
Баце преди 6 години
Според мен депесарите трябва да линчуват Доган заради развода им с дащната столетница. Ама те или са *** или страхливи за да го направят.
20
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Реалността е, че която партия остави депутатите си в парламента, става съучастник на ГЕРБ в ограбването на България. Това с председателския съвет е нищо.
19
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До *** лъжеТя ако не излъже поне три пъти дневно, вечерта няма да може да заспи!
18
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 9Подкрепям!Но редом с вносителите на калпава и вредна храна, на съд трябва да изправим и онези, благодарение на които се подписаха разбойническите договори с дружествата-монополисти и с някои концесионери, нагло ограбващи държавата и замърсяващи природата ни!
17
6
 
20
 
! Отговори
Курнелия лъже преди 6 години
Другарко Нинова няма да ви простим , че ни излъгахте за срещата си с ген. Решетников.
16
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименЕх баби,не внасяме храни от Кремъл.Пилешкото е с антибиотици,хормони на растежа,цитрати,карагенан...затова мамченцата имат цици а момиченцата ще имат проблем с репродукцията.Сиренето е тебешир,кашкавалът-палмово масло.Млякото-сухо "мляко" и палмова мазнина в хомогенизатор....Младите да бягат далеч от блатото,наречено България.Тази страна е за измекярите,***,келепирджиите,които си живеят доволно и управляват съдбата ви.
15
8
 
13
 
! Отговори
Даскала преди 6 години
Правилно е да се напусне тоя съвет , вместо да те ползуват като параван на мутренската си "демокрация"!От ГЕРБ се очаква само нещастия и провали и ....нови кредити , които да окрадат чрез магистралки и саниране!
14
12
 
17
 
! Отговори
Гражданин преди 6 години
Чудесна новина! Ако може да напуснат парламента и държавата и въобще да ги няма.
13
6
 
11
 
! Отговори
АНАЛИЗИН преди 6 години
МНОГО Я ХАРЕСВАМ КОРНИТО, ОСОБЕНО ОТЗАД ;)
12
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мазната да се оплаче на Решетников!
11
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Баба ми се ми повтаряше едно време ,че няма срамна работа,и тоалетни да чистиш работа е казваше,няма да крадеш баба,ши са научиш да работиш,жена от село такива съвети ми даваше.Е,не беше права,има срамна работа,срамно е срещу заплащане да продаваш интересите на България ,срамно е да храниш децата си с рубли.Хора България не е КРЕМЪЛ,като се погледнете във огледалото заплюйте го,заплюй го и ти прецеденте
10
9
 
18
 
! Отговори
Чикън преди 6 години
БСП редовно играе ролята на партия, която се променя, изчиства се от старите си играчи и защитава народа.После получават мандат и ясно лъсва истината.Това се повтаря цял преход.Още помня знаменцата и лепенките им "Промяна" след Виденов, сега пак са със същата кампания...
9
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Основният въпрос сега е за тровенето на хората с храната по магазините.Не са пощадени и бебетата.Затова нацията е болна и измираща,освен мизерията.Списък на вносителите на тези храни,кой ги продава...тлъсти глоби и затвор за предумишлено бавно убийство.Махайте се.Не на дебелите нагли з-ници ,яхнали страната.
8
1
 
1
 
! Отговори
До редакцията преди 6 години
Що за речник сте заложили втв авто-цензурата? Какво е за цензурирате във думата к алъф?пак шах с пешката