Бунт в червено: БСП напуска Председателския съвет на парламента!

Социалистите обвиниха мнозинството, че не допускат техните закони в програмата
Обновена: 21 юни 2017 11:00 | 21 юни 2017 10:58,
53
Бунт в червено: БСП напуска Председателския съвет на парламента!
Снимка: архив, Булфото

В първия работен ден на депутатите опозицията нападна мнозинството още при гласуването на дневния ред на парламента за тази седмица. Соцлидерката Корнелия Нинова обяви, че от БСП излизат от председателския съвет, а поводът е, че не се гледат законопроекти, предложени от левицата. Бави се и разглеждането им в парламентарни комисии и опозицията обвини мнозинството в двоен стандарт.

"За управляващите това не важи - внасят закон и се гледа на другия ден. Затова напускаме председателския съвет. В комисиите, в които имаме внесени законопроекти, днес внасяме подписи на 1/3 от депутатите за задължителното свикване на комисии, с извънреден дневен ред за разглеждането им", обяви Нинова.

"Хубавата новина е, че на втория месец има внесени законопроекти от МС и от управляващото мнозинство. Очевидно нещо ще свършим преди да се разпуснете във ваканция", коментира още тя.

Зам.-председателят на ПГ на БСП Драгомир Стойнев заяви, че това е тенденциозно отношение към опозицията.

"Гледат се единствено и само законопроекти, внесени от МС или от управляващото мнозинство. Имаме законопроекти, които още дори не са гледани от комисиите. Трябва да уважаваме гражадните, които застанаха зад тези законопроекти, това са 1 млн. души", настоя Стойнев.

"Ваша е волята дали ще гласувате за или против законопроектите, но те трябва да се дебатират в пленарна зала. Остро възразяваме на начина на работа. Докато това не се промени, ние нямаме място в председателския съвет", заяви Драгомир Стойнев.

В отговор председателят на Народното събрание Димитър Главчев каза, че не са изтекли сроковете от 2 месеца за гледане на законопроектите в комисиите.

"Като не сте съгласни с този дневен ред, направете предложения. Не са изтекли сроковете по правилник, да спазваме правилника", призова Главчев и уточни, че ще изпрати писма до всички председатели на парламентарни комисии, в които ще ги подкани към своевременно разглеждане на законопроектите.

Шефът на правната комисия Данаил Кирилов пък коментира обвинението, че не са гледат проектите за промяна в Гражданския процесуален кодекс.

"Законопроектът на ГПК, внесен от БСП, не е единственият, а има три", уточни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
5
 
! Отговори
До 3 преди 6 години
Голям си *** бе мен, то не гледа че опозицията рече, че мнозинството прави каквото си иска, ами тръгнало да предполага кой защо протестирал, бил ли взел от пак или не. Сейрджииски коментари колкото щеш
6
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как един продажен българомразец-русофил не си купи вила в подножието на Байкал а се се навират във Брюксел,по цял ден разправят колко хубаво било във братският им народ пък друг имотите им на на светлинни години от масква,що ве руски доностници?
5
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ей на БСПто само им пречеат, не успяха да си купят властта и сега мрънкат, ли мрънкат, няма пари, няма измами, няма далавери, само им пречат... ТОВА НОРМАЛНО ЛИ Е ?
4
12
 
12
 
! Отговори
Юруш! преди 6 години
Давай, Корни!Дерзай!Чрез нахалство към прогрес!Ако не успееш да капичнеш това Народно събрание и да предизвикаш нови избори, то може би ще докачиш още някой и друг милион - ще ти дадат, за да не им разваляш рахата!Теб не че те е грижа за народ и родина, ако те беше грижа нямаше да скачаш от партия в партия, при това - диаметрално противоположни! Теб те е еня единствено за джоба ти, ако сега не го напълниш, кога?Щото станат ли нови избори, я успееш да влезеш във властта, я не!
3
15
 
13
 
! Отговори
Ще се поболее Корна! преди 6 години
Ще се разболее от злост заради това, че не може винаги и навсякъде да налага капризите си и особено затова, че сега се усвояват милиарди за магистрали и саниране, а тя не може "да бере" с пълни шепи, защото не е на власт! Може само да си пощипва по мъничко оттук-оттам.Но тя е научена на друго! Някакви щяха да ги пребият по площадите, но когато дойдоха на власт, Корнето - хоп, наготово прилапа външнотърговско дружество и напълни гушка.Сега пак наготово стана БСП-член и лидер,но не стана премиер!
2
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БСП да напусне България в Посока Москва ще е най добре ,казах Москва не САЩ,щот имат навика да бъркат пътя
1
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"" Бунт в червено: БСП напуска Председателския съвет на парламента! "".................вся власть советам ... сега и веднага !