Речено-сторено: Генов и Гамишев се отказаха от имунитетите си

Депутатската им защита бе поискана вчера от главния прокурор
21 юни 2017 11:13,
0
Речено-сторено: Генов и Гамишев се отказаха от имунитетите си
Снимка: Олег Попов/Dnes.bg

Манол Генов от БСП и Димитър Гамишев от ГЕРБ са се отказали от депутатските си имунитети. Двамата са дали съгласие за възбуждане на наказателно преследване срещу тях на 20 юни, съобщи председателят на Народното събрание Димитър Главчев.

Още по темата
Dnes.bg припомня, че главният прокурор Сотир Цацаров поиска два депутатски имунитета само за един ден. Двамата обявиха още вчера, че сами ще се откажат от имунитета си.

Искането на Обвинител №1 за Димитър Гамишев е по повод на пътен инцидент със загинал пешеходец. При управление на своя "Хюндай Санта Фе" депутатът е блъснал по непредпазливост пресичащ пътното платно местен жител, който е загинал. Разследването показало, че Гамишев се е движил с личния си автомобил със скорост от около 68 км/час при позволена 50 км/час.

Манол Генов пък е разследван за купуване на гласове за парламентарните избори през март. Той е предлагал в съучастие по 25 лева на жители на Асеновград, за да гласуват за него и партията му.

Срещу социалиста има и друго разследване – за натиск върху архитекта на Асеновград за незаконно строителство в защитена територия за опазване на културно наследство – зона на групов паметник на културата "Метошка махала".

По повод на първото обвинение Генов коментира, че по време на предизборната кампания е имал срещи и разговори с хиляди избиратели и че за разходваните средства има документи. Той отрича и да е оказвал натиск върху главния архитект на Асеновград.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари