Казармата ще скара ГЕРБ и ОП? Каракачанов: Няма да се разведем!

Не сме се отказали от нашите идеи, обяви военният министър
23 юни 2017 11:45,
183
Казармата ще скара ГЕРБ и ОП? Каракачанов: Няма да се разведем!
Снимка: Олег Попов/Dnes.bg

Наборната военна служба няма да стане повод за раздор между ГЕРБ и "Обединените патриоти", настоя военният министър и вицепремиер Красимир Каракачанов в отговор на Антон Кутев от БСП по време на парламентарния контрол.

Социалистът обвини министърът, че патриотите са се отметнали от намерението си за връщането на казармата и в коалиционната програма е записано само военното обучение в училищата.

"Не сме се отказали от нашите идеи, пак мога да повторя мотивите. Продължавам да смятам, че ние направихме ужасна грешка през 2007, когато отпадна наборната служба, въпреки мнението на професионалната армия. Това беше по време на Тройната коалиция", припомни Каракачанов.

Още по темата

Той не за първи път се обявява за възстановяването на наборната военна служба. Преди година бе внесен законопроект за връщането на казармата, но той срещна отпора на БСП в пленарната зала, а ГЕРБ се въздържаха.

"Вие миналата година не подкрепихте законопректа, а от ГЕРБ се въздържаха и казаха, че трябва да се развива, тъй че не се опитвайте да създавате такава излишна конфронтация, която я няма. Не очаквайте да се разведем с колегите", припомни вицепремиерът.

Той допълни и че като работиш с някого е нормално да правиш компромиси. "А вие с ДПС не сте ли правили компромиси", попита той.

Каракачанов уточни, че иска да се увеличат часовете по военно обучение, но с практика - не само уроците за славата на българската армия, а и конкретни неща – как се реагира във военна ситуация, терористични актове, оказване на първа помощ. Министърът допълни и че става въпрос за доброволна наборна служба.

Антон Кутев обаче не остана доволен от отговора на въпроса и каза, че не може да се сравнява военното обучение с наборната служба. “Колко струва това нещо на държавата и откъде ще вземете парите?", запита червеният депутат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ганчооо, ганчооо...казармата тези *** ги правеше още по-големи ***, а най-скромните биваха смачквани психически. И къде е ползата от това, ***?Аз бях по средата...брат ми беше служил преди мен и преди да вляза ми вика " няма се правиш на отворен, няма и да се правиш на мишка- бъди себе си- по средата!"
57
7
 
3
 
! Отговори
Ганчо преди 6 години
Сън в лятна нощ, мечта, блян, химера за връщане на военната служба. Това няма да стане макар, че за съвременните младежи 6-ст месеца в казарма би подействало като отрезвително и стягане. Тези не знаят на кой свят са и нямат уважение никому. Но ако върнат службата всички да бъдат кашици в Грудово, артилеристи на 155мм гаубица в Сливен, танкисти в Горна баня и понтониери в силистра. За по-лабилните разузнавачи в Плевен по Бала баир да тичкат като сърнета и да копаят окопи като багери.
56
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
как се усмихва доволно , взел си е дажбата .
55
0
 
2
 
! Отговори
Абсурд преди 6 години
До 45Че кое от децата иска бг паспорт,а и те сами ще избягат без да чакат някой да ги гони
54
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От алкохол му опадали зъбите на тоя и говори само глупости с опиянения си мозък.
53
1
 
5
 
! Отговори
юрист преди 6 години
И още нещо:Войник, това е професионален убиец на държавна служба !Военните формирования за бази за обучение на професионалисти !"Казармата" не е място за превъзпитание на мамини синчета !
52
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя тумбака, дето не е слагал фуражка през живота си тръгнал да ни убеждава, че видиш ли децата ми трябва да ходат казарма, за да му пазят смръ дли вият за дн ик.... Първо да даде пример като той отслужи и после да се прави на военен, аман от сла бо умни ци жадни за власт...
51
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Армия не ни трябва. Ние и с нея сме за гробищата. Но що се отнася до ОП- НИКОГА *** не се признава за наакан, макар и да смърди! Още по малко ще изпуснат кокала защото знаят че им е за последен път. По подобие на АТАКА.
50
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Веднъж да се зарадвам, че ни е бедна държавата. За наборната служба трябват много пари, а за нея няма европейски фондове и субсидии. А тримата идиoта тук, дето реват за казарма, още днес да хващат рейса за Карлово и да се запишат в бригадата...
49
0
 
7
 
! Отговори
Абсурд преди 6 години
Изобщо за каква казарма говорят,ато няма да има кой да служи,децата масово бягат навън няма как да се обърне посоката но този процес,поне няма да слугуват на нашите ***
48
0
 
8
 
! Отговори
27м.Елхово преди 6 години
Бе не ви знам какви сте - казармата - чиста загуба на време!
47
1
 
10
 
! Отговори
ponti преди 6 години
Обединените Патерици няма как да се откажат от софрата! Предизборните обещания постепенно станаха "идеи" ако забелязвате, от които нямало да се откажат. Мижи да те лажем е всичко!!
46
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Красимире, ***, за 9 месеца казарма ходих два пъти на стрелба и съм изстрелял общо 2 пълнителя с калашника си- 60 патрона. И станах войник ли според теб? Че да разглобяваш и сглобяваш автомат се учи за един ден и за още един ден се научаваш да стреляш горе долу. Тъппанар!
45
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
дечурлигата тука си мислят, че казармата ще ги оправи.питайте батко си, дето е бил 2 години десантчик в Тихина.Това беше едно от малкото поделения, които наситина вършеха полезна дейност.Всичко друго беше за убиване на време, а техниката за скрап..Ето затова имате днес професионална армия.Който получава пари за да работи, работи по-добре от този който е принуден,от ветерана го научете и запомнете!
44
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всеки който откаже да служи да му се отнема БГ паспорта и да се маха на майната си женовци и национални предатели не ни трябват тука всеки е свободен да си намери по-хубава държава където няма армии.
43
2
 
9
 
! Отговори
юрист преди 6 години
В средното образование трябва да има предмет в който да се изучава - реакция при кризистни ситуации и оказване на долекарска помощ.И доколкото природните катаклизми и тероростичните актове са ефимерни, то смърта по пътищата е жесток факт. Над половината от жертвите на ПТП загиват поради ненавременна долекарска помощ !А, казармата ... това е политически виц от шоумена Каракачанов.
42
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Заради този *** на снимката, започнаха да привикват хора служили в казармата преди 20 години на отчет в кметството. Оня ден на мой колега 41 годишен му спуснали такава заповед в пощата.
41
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До само ГЕРБЕ това е мисленето с което българия ще стане 3 милиона и то предимно пенсионери и ***.
40
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой се развежда с милионите, които Тиквата дава всеки месец на Патериците.
39
2
 
6
 
! Отговори
до 23 преди 6 години
Моля????? Кога България е била на народа бе???Миришеш на червен каскет от 100 км.!!!И аз служих....не пред мавзолея!!!В Елховския кашишки полк - 27 месеца!!!Тези вицове с България на народа ги разправяй на дедо ти в ТКЗСто!