Казармата ще скара ГЕРБ и ОП? Каракачанов: Няма да се разведем!

Не сме се отказали от нашите идеи, обяви военният министър
23 юни 2017 11:45,
183
Казармата ще скара ГЕРБ и ОП? Каракачанов: Няма да се разведем!
Снимка: Олег Попов/Dnes.bg

Наборната военна служба няма да стане повод за раздор между ГЕРБ и "Обединените патриоти", настоя военният министър и вицепремиер Красимир Каракачанов в отговор на Антон Кутев от БСП по време на парламентарния контрол.

Социалистът обвини министърът, че патриотите са се отметнали от намерението си за връщането на казармата и в коалиционната програма е записано само военното обучение в училищата.

"Не сме се отказали от нашите идеи, пак мога да повторя мотивите. Продължавам да смятам, че ние направихме ужасна грешка през 2007, когато отпадна наборната служба, въпреки мнението на професионалната армия. Това беше по време на Тройната коалиция", припомни Каракачанов.

Още по темата

Той не за първи път се обявява за възстановяването на наборната военна служба. Преди година бе внесен законопроект за връщането на казармата, но той срещна отпора на БСП в пленарната зала, а ГЕРБ се въздържаха.

"Вие миналата година не подкрепихте законопректа, а от ГЕРБ се въздържаха и казаха, че трябва да се развива, тъй че не се опитвайте да създавате такава излишна конфронтация, която я няма. Не очаквайте да се разведем с колегите", припомни вицепремиерът.

Той допълни и че като работиш с някого е нормално да правиш компромиси. "А вие с ДПС не сте ли правили компромиси", попита той.

Каракачанов уточни, че иска да се увеличат часовете по военно обучение, но с практика - не само уроците за славата на българската армия, а и конкретни неща – как се реагира във военна ситуация, терористични актове, оказване на първа помощ. Министърът допълни и че става въпрос за доброволна наборна служба.

Антон Кутев обаче не остана доволен от отговора на въпроса и каза, че не може да се сравнява военното обучение с наборната служба. “Колко струва това нещо на държавата и откъде ще вземете парите?", запита червеният депутат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
1
 
4
 
! Отговори
27м.Елхово преди 6 години
Колега...първият + е от мен!Пубер ще ме светва за казармата!Пхахаха
77
1
 
7
 
! Отговори
АНКЕТА / do N 85 преди 6 години
До до 80.....Аз пък не живея в БГ от 10 години и въпреки това често си губя времето тук, щото ми харесва !Да сложат плюс тези които не живеят в БГ, сигурен съм, има още много такива като мен.
76
0
 
3
 
! Отговори
55 преди 6 години
Бе как ще се разведете при тоз голям кокал!"Келепир има в тия работи!"Нали за това се борихте!"Пусти връхар!"
75
2
 
4
 
! Отговори
27м.Елхово до 85 преди 6 години
Дри ***...ще пиша колкото, и където ми е кеф!Разбра ли? Даже и на "болни мозъци" като твоя трябва да им е ясно, че в Елхово не беше лесно!Елхово, Грудово, Звездец....дрисльовците като теб се оси раха още на единичното!Со поли ще ми обясняват за казармата!Освен за гейпаради ...за никакъв ч е п не ставате - това е истина!
74
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз казах още преди месец , че това правителство , ще падне заради палячовци като тоя шишко. Неможе да оправи 2 улици тръгнал за казарми да говори ? Кой ще е плаща тая раздута казарма ? Кой ще плаща оръжията и консумативите ? България върви в съвсем друга линия в момента от това да се затваря и въоръжава. Отново отиваме на избори и отново 50 милиона назад ...заради *** продължаващи да гласуват за популисти.
73
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Въвеждайте бе Каракачанов къде е проблема, какво се чудите койте не иска да служи да си ходи семейството му да му се отнема правато да заема държавна служба и толкова щом искат да живеят на територията ще служат.
72
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То въобще наборната военна служба на младежите отменена ли е със закон или само волнонаемните военни дето ги имаше и преди като състав от сержантско-старшинското звание станаха платени и понижиха званието до редник та да има кой да изпълнява разните по дребни заповеди като в отделение и взвод.
71
7
 
1
 
! Отговори
до 74 преди 6 години
А стига цвърча бе какво няма да стане зачерква ти се гражданството отнема ти се БГ паспорта и дипломата и се махай където искаш да не си затрябвал на някой отивай си където искаш нямало да служи къде ще идеш бе т ъ па н.
70
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Човек като тоя *** на снимката, който не е ходил в казарма, а иска тя да се върне е меко казано трагикомично!
69
2
 
2
 
! Отговори
27м.Елхово до Гробод преди 6 години
Пхахаха..пикльо...батка си не го мисли...от 89 не съм в територията! Оплел съм си кошницата...на теб и 2 живота няма да ти стигнат.Хапе те ***...когато аз съм мръзнал по Корен ...ти си ходил.под масата!Разбра ли отворко?Аре бегай , че ще се пукна от смях!Серсемин!Говоря свободно 3 езика освен българския...ти ще ми обясняваш нещо!
68
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Минимум 3г при провинения в казармата срока да се удължава до 5г. Трябва да се научат да служaт ще ги направиме войници, а не изнежени гейчета слушащи чалга и дрогирани.
67
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Доброволна. Наборна служба. .... втф, имам чуватвото че има състение кой ще измисли по голяма тъ.потия.... за сега това печели пред ограничението в кешовите плащания предложено от Зетя....
66
0
 
1
 
! Отговори
Абсурд преди 6 години
До 67Аааааа,няма да стане,на паспорта ми пише ЕС
65
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Ганчовсички да бъдат кашици в Грудово, артилеристи на 155мм гаубица в Сливен---------Гане, ти у коя казарма си бил?Щото в Българската армия нема такъв калибър - 155 мм.Нашите са 152 мм.
64
0
 
4
 
! Отговори
27м.Елхово преди 6 години
Да ви подшушна...служих заедно с Емил Кошлуков...гъзарина се моташе по плаца...и дрънкаше: "Англия е моята втора родина"...Ст.лейтенант Михайлов ВКРто го бутна в дисципа....ама тарикат момче се оказа...репресиран...политик...САЩ...износ на замразено шкембе...поне той имаше файда!
63
0
 
1
 
! Отговори
Найджъл Фараж преди 6 години
Кокалът е по-важен от армията. Какви са тези патриоти в съюз с европейските неолиберални лакеи от ГЕРБ?
62
4
 
1
 
! Отговори
до 57 преди 6 години
Сдавай си паспорта тогава и се махай щом се махате защо не си връщате паспортите ? Hякой да ви пази държавата, а вие да си развявате байрака из ЕС тъй ли ?
61
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ха ха...милиони ще трябват за този абсурд, после ще назначат разни самозабравили се, но не сме 80-те години, днешните млади хора са други и никой няма да ги търпи.
60
0
 
6
 
! Отговори
27м.Елхово преди 6 години
След 27 месеца в Елхово установих следното....тотална загуба на едни от най-хубавите години!Сополанковците трябва да са наясно с 1 - няма по-сурова школа от живота! Синчетата на другарЕто се скатаваха още тогава - синчетата на партийните милионери днес - биха ви се присмяли само! Стига сте ме занимавали с глупости! Апро
59
0
 
15
 
! Отговори
Абсурд преди 6 години
Който иска да си играе на войни,да си намира наемници,нашите деца не ги даваме