Цветанов: Радев е защитил решението за купуване на шведски изтребители

Няма да допуснем заиграване с националните интереси, увери зам.-шефът на ГЕРБ
Обновена: 25 юни 2017 17:48 | 25 юни 2017 17:44, Елка Василева
497
Цветанов: Радев е защитил решението за купуване на шведски изтребители
Снимка: архив, Reuters

Имаме вече достатъчно съмнения, че президентът Радев е защитил решението за купуване на шведски изтребители. Това каза заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов на пресконференция, цитиран от „Фокус“.

По думите му това е станало в период, в който още е нямало окончателно решение на служебното правителство.

„Искаме да проверим с парламентарните механизми как се стигна до този извод, до това решение и дали действително има постъпила информация, която не е отработена и е дисквалифицирала един от участниците служебно“, коментира Цветанов на пресконференция във връзка с пътната карта за придобиване на нов тип боен самолет.

Още по темата

Той поясни, че ще имат пълно съдействие на всички тези, които са участвали в този процес и ще се отзоват на заседанията на Временната комисия, за да се запознае с всички факти и резултатите от дейността по придобиване на нов боен самолет.

Според него трябва да се покаже истината, за да се гарантира прозрачността. „В никакъв случай няма да допуснем да има заиграване с националните интереси и със сигурността на страната“, заяви Цветанов.

Той посочи, че ГЕРБ иска да разбере има ли оказан натиск, защо се е бързало с това решение. „Защо се направи този извод и защо беше декласиран един от участниците“, коментира Цветанов.

ГЕРБ поиска създаване на анкетна комисия за всичко, свързано с решението на парламента за осигуряване на финансов ресурс за превъоръжаване на армията. Това обяви още Цветан Цветанов, който е и председател на парламентарната група на ГЕРБ.

Председателят на Комисията по отбрана Константин Попов отбеляза, че процесът по придобиване на нов тип боен самолет е в много напреднала фаза. Народното събрание, което гласува този бюджет, трябва да е наясно за какво се харчат тези пари и затова временна комисия трябва да се запознае с фактите и резултатите от тези дейности, допълни Попов. Според него иначе Народното събрание може да бъде обвинено, че стои встрани от процесите.

Не споделяме твърденията за липса на политическа воля за борба с корупцията по високите етажи на властта, каквито се афишираха в последните дни от президента и от председателя на БСП, заяви председателят на парламентарната правна комисия Данаил Кирилов.

Той посочи, че по време на обсъждането на антикорупционния закон през декември ГЕРБ и Реформаторите са били блокирани от всички останали парламентарни групи и тогава не са успели да довършат работата по антикорупционното законодателство.

Още тогава изложихме идеята си за единен антикорупционен орган и обяснихме, че той трябва да се базира на основата на Комисията за отнемане на незаконно придобитото имущество, каза Кирилов.

Той допълни, че ГЕРБ са продължили работата си и по време на предизборната кампания и това е станало един от основните акценти в управленската им програма.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


497
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
285
2
 
18
 
! Отговори
Любопитен преди 6 години
Фитнес уреди ли ще купуват или самолети?Щото ако е първото-Цецо Физкултурника е човека.А,ако е за подслушвателна апаратура-също.Обаче за самолети....Смешна работа!
284
12
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
БЪЛГАРИЯ УВАЖАВА СВОИТЕ СЪЮЗНИЦИ И ПРИЯТЕЛИ. БЪЛГАРИЯ БЕШЕ СЪЮЗНИК НА РУСИЯ, ДНЕС Е СЪЮЗНИК НА САЩ И ЩЕ РАБОТИ СЪС САЩ! БЪЛГАРИЯ НЕ ИСКА НИЩО ОТ РУСИЯ, ОСВЕН ДА СИ ПРИБЕРЕ РУСОФИЛИТЕ ЗА ДА НЕ И ГИ ИЗПРАТИМ КАКТО ПОСТЪПИХА УКРАИНЦИТЕ И ПОЛЯЦИТЕ.
283
1
 
3
 
! Отговори
Betonpanel преди 6 години
Nikakvi samoleti.Vseki si kupuva po edin voden pistolet i po edna tuba vodka...
282
6
 
4
 
! Отговори
КИРИЛИЦАТА преди 6 години
ОНЯ НЕГРАМОТЕН ГЕБЕШНИК ПУТИН НАУЧИ ЛИ ОТКЪДЕ Е ДОШЛА КИРИЛИЦАТА?
281
9
 
4
 
! Отговори
ПАТРИОТ преди 6 години
До Американски пилотАМЕРИКАНСКИТЕ ПИЛОТИ СА НАЙ-ДОБРИТЕ В СВЕТА МУНДЬО. РУСКИТЕ ТРЕНИРАТ ПРЕДИМНО ПИЕНЕ
280
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ РАЗЧЕКНА СССР КАТО МАЛКА КУРИЦА
279
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Малко са 16 самолети. Трябва поне 40 и още една американска база.
278
3
 
12
 
! Отговори
пенсионер преди 6 години
Г-н Цветанов не разбра ли че заиграването с националната сигугурност се осъществи по времето когато Той бе МВР.Исега президента като главнокомандващ се чуди и мая как да запуши пробойните и укрепи фланговете .Цветанов треска го тресе че си противоречат на предизборната и управленска програма с тази на ОПреспективно с тази кАРАКАЧАНОВ.Само 4 гласа спаси председателя на 44НС.След стоте дни тяхно управление им предстои първи ВОТ нищо че предстои председателство на ЕС.предсрочни избори отново .
277
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До две балистичниРУСОФИЛИ, КАЗА ВИ ГО АМЕРИКАНСКИЯ ГЕНЕРАЛ: МНОГО ПЛЯМПАТЕ НО СТАВАТЕ САМО ЗА САЛАТА
276
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Брат Вурсттурция има в експлоатация 45 ф 16, но за БЪЛГАРИЯ ТУРЦИЯ Е СЪЮЗНИК СКАПАНЯКО РУСКИ
275
12
 
4
 
! Отговори
Американски пилот преди 6 години
Преди 10 г. бях на учение в БГ. Запознах се с БГ пилотите. Исках да полетя на МиГ 29. Полетях. Повече не искам да се качван та такава гробница. БГ пилотите са ненормални ***. Как е възможно да летят с това нещо. После банкет. Пихме с българите. Не се наливат като руснаците, хубаво е. Пихме по малко до зори. Събудих се главата ми е като бомба. Искам да умра. Не умирам, пак летяхме. Вечерта, пак банкет. Пихме домашно. Светло е, не знам къде съм. Не си усещам главата. Защо не умрях вчера.
274
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В интерес на истината на Бyлгаpиcтан не му трябва изтребител. На Byлгаpиcтан му трябва брониран дозвуков щурмовик и ударен вертолет.Концепцията е различна.Помислете. Някой иска да ви измами.
273
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При комунизма нямахме тоалетна хартия и банани и а при демокрацията имаме и тоалетна хартия и банани а пенсионерите меткат хилядарки през балконите.
272
3
 
9
 
! Отговори
Брат Вурст преди 6 години
Турция има в експлоатация 245 F-16. Ние колко самолета трябва да купим, за да се опрем поне за 1 час? Предлагам МС да закупи поне 2 атомни самолетоносачи, 2-3 подводници с балистични ракети и за всеки случай и един ледоразбивач
271
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Харесвам шведска маса,Харесвам шведска тройка, трябва и самолета им да го бива :-)Действителността е такава: Българските ВВС са, за да кажем, че имаме ВВС. По добре е да имаме нови самолети, с евтина поддръжка.
270
4
 
5
 
! Отговори
две балистични преди 6 години
ракети се срещат - руска и американскаамериканска бал. рак: хей накъде така?руска бал.рак: към САЩ, а ти?АБР: а аз към Русия! Така съм заредена, че ще избия всичко живо.РБР: каква трагедия.. да пием по една водка!АБР: да пием! Наздраве! Всъщност ние също ще се самоунищожим!РБР: да пием за самоунищожението! Наздраве!АБР: Наздраве! Хайде, че имам работа.РБР: добре, една последна водка за изпроводяк. Наздраве!АБР: Наздраве! Ооопс нещо ми призля..РБР: Не бой се ще те изпратя до вкъщи
269
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ф16 , ще свали всеки "нов" грип без проблем. Ако шведите са надъхани да направят една демонстрация :) Ама ме съмнява да имат портокали ...
268
16
 
5
 
! Отговори
по-далече от Русия преди 6 години
Колкото по-далече от Русия, толкова по-близо до цивилизацията.
267
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цветанов носи копчета за риза на ЦРУ.. то е ясно какво ще каже.. да купим стари щайги като румънците.
266
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Русия е великаРусия е грешка на историята, която скоро ще бъде поправена!