Пари за липсващи униформи... ГЕРБ с нова оферта към полицаите

Управляващите внесоха промени, с които ще компенсират служителите
43
Пари за липсващи униформи... ГЕРБ с нова оферта към полицаите
Снимка: архив Булфото

Полицаите, които сами са купували униформите си, ще получат левовата им равностойност. Това предвиждат промени в закона за МВР, внесени от ГЕРБ днес.

Измененията са поредният опит на управляващите да успокоят полицаите след решението им за национален протест на 5 юли.

Исканията на полицаите са за нови униформи и увеличение на заплатите с най-малко 15%. Вчера премиерът Бойко Борисов обеща пари за нови униформи и средства за гориво. Управляващите обаче дадоха да се разбере, че увеличение на възнагражденията не може да има.

Още по темата

Днес полицейските синдикати потвърдиха готовността си за протест на 5 юли, а ГЕРБ излязоха с новата оферта.

"Полицаите, които е следвало да получават униформено облекло, но такова не им е било осигурено, ще получат левовата му равностойност", предвиждат измененията, които управляващите предлагат. Вносители са Цветан Цветанов и депутати от ГЕРБ.

Промените са съгласувани лично с министър-председателя Бойко Борисов и вътрешния министър Валентин Радев след вчерашното национално съвещание на МВР, съобщиха от пресцентъра на управляващата партия.

Новите текстове ще дадат възможност държавата да компенсира униформените служители на МВР заради невъзможността да им бъдат осигурени униформи.

В мотивите към измененията се казва, че полицаите не са получавали униформи заради липса на пари и проблеми, свързани с процедурите по обществените поръчки. Управляващите признават и пропуск в сегашния закон за МВР, който не предвижда възможност за компенсация, когато униформи не се раздадат.


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Где са опорните точки за големите заплати, придобивки, как трудно се започвало работа в МВР- хайде сега МВР приема всичко де шавъ и мърдъ, оти умните и можещите си заминаха- там в Европа се предлага по добро заплащане и вече наистина ще си получим каквото сме си отгледали- ниско грамотно, нагло, агресивно. Без пари- толкова. По ТВ тата видяхме как полицаи си купуват дрехи и обувки защото дадените им са овързани с тиксо. На мен ми стана тъжно за това което ни чака.
34
1
 
6
 
! Отговори
socialen преди 1 година
Цветанов разсипа тотално Милицията и само с нея се занимава.
33
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Държава на анархия,мафия,престапления и злоупотреба.
Краят е фалит на физически лица и фалит на държавата.
32
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Винету да отива при баба Меркел за нов заем.
31
0
 
0
 
! Отговори
Много крадат Много преди 1 година
Засега по река ДУнав най жестоко вредните обекти са тн"Пречиствателни станции".Риска е огромен населението в градове с вече изградени такива бяга вкл от Свищов и Белене.

Преди тях нямаше проблеми с каналните води действащата система ги пречистваше тотално
30
0
 
8
 
! Отговори
ДГД преди 1 година
До Жалък хленч

Не лъжи,на униформените не се дава разликата,ако няма дрехи в склада.Само цивилните си получаваха паричките от фин.служба.
29
0
 
2
 
! Отговори
много крадат преди 1 година
Всичките печалби д а ограбят от морето не могат да платят само нагло престъпните обекти по оперативна програмка "Околна средичка"
28
0
 
9
 
! Отговори
Баце преди 1 година
И това ли открадоха ГЕРБ. Тц-тц . Мръшляци защо ги търпите ?
27
0
 
10
 
! Отговори
Бай Корлеоне преди 1 година
Що ли така се разбързаха?? ?????
26
4
 
2
 
! Отговори
Жалък хленч преди 1 година
Че то и сега се получава левовата равностойност, ама нали трябва да се хвърля прахоляк.... Най добре беше до 1990 година.Вземаш каквото ти е нужно и останалото от лимита получаваш от финансова служба без проблем. Сетне като казаха няма пари и разрешаваха само до 100 лева, останалото задължително чорапи.А сега когато напускаш системата само с едно заявление от 5-6 реда до началството и ти изплащат всичко за неполучени дрехи и неизползвани отпуски.Като го прибавиш към 20-те заплати става добре.
25
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 26

Завистта ти разяжда мозъка!!!

Така не бива.

Притеснявай се за високата ти сметка за ток, за скъпите лекарства, за такива неща ...
24
1
 
0
 
! Отговори
ТАКА ДЕ преди 1 година
До Анонимен 25

Май кукумицина си ти!
23
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 24

Пий си хапчетата по- редовно, че от тази топлина може и зелени човечета да видиш :)
22
9
 
5
 
! Отговори
Пенсионер преди 1 година
Аз познавам пенсионери бащи или тъстове на полицаи, които през зимата се обличат от горе до доли с чисто нови дрехи и обувки на полицой. А нямали дрехи.Ми ето къде са дрехите.
21
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще се намерят пари за униформи и за заплати на полицаите.След като свърши летния сезон, ще има хора отново по улиците, а ще трябва и някой да пази депутатите и лешоядите от това правителство.Така че полицаите да бъдат спокойни, до 2 месеца, всички желания ще им бъдат изпълени.А ние обикновените хора като си нямаме, нито управляващи нито полицаи да ни пазят.Какво правим ? Кога ще влезем в този парламент и да ги изкараме всички до стената, Бойковци, Пеевци и този отвратителния от снимката.
20
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
POLIZAITE DA BADAT PARICNO OBEZSHTETENI ZA IZNOSVANETO NA GENITE IM.
19
1
 
16
 
! Отговори
Наивен преди 1 година
Напомням, че разходите за МВР ще са доста по големи. Нали във всяко село вече ще има полицай. Предизборно обещание на ГЕРБ, а те държат на думата си. Малък разход, но все пак да напомня че Бойко вече сигурно си поръчал бронирана Лада. А както знаем, той каквото каже, на две не става. Поне до обяд....
18
0
 
10
 
! Отговори
Арести за цветанов и преди 1 година
Армият а няма годни обувки з а ходене в мокро време,полицията нема униформи а терористите около цветанов харчат хиляди милиони ограбени от народа за тежко терористична нагло престъпна НЕЗАКОННА педофилска техника з а видео терор и облъчване.Не остана здраво дете от тези педофили и терористи на власт.
МВР да блокира техниката за видео наблюдение на всякъде.Спазвайте ОСНОВНИЯ ЗАКОН чл.32.Милиони деца са обсебени и увредени от педофили през камерите на цветанов и борисов
17
1
 
18
 
! Отговори
don преди 1 година
ТОЗ ЗАЩО НЕ Е В ЗАТВОРА
ИСКА ДА ПОДКУПИ ПОЛИЦАЙТЕ , ЧЕ КАТО ГО ВКАРАТ ДА МУ БЪДЕ ПОЛ ЛЕК ЖИВОТА
КОЙ КОМАНДВА МВР - МИНИСТЪРА ИЛИ ЦВЕТАНОВ
ЦЕЦО НА ВСЯКО ГЪРНЕ МЮРДИЯ
ВЪН ОТ ГЕРБ
16
0
 
11
 
! Отговори
крадат милиарди преди 1 година
МВР да арестуват виновните лица за нагло престъпни схеми з а ограбване на народа вкл през оперативни програми към доказано престъпни министерства и ведомства.
Само по нагло престъпни схеми с фалшифицирани контракти по обекти около Гълъбово и ореш са ограбени над 7 000 000 000 $ .Или около 10 годишни бюджета на МВР.НА практика терористи около Цветанов и Борисов са ограбили на 100% МВР до 2029 година включително без лихвите..Само лихвите по тези два обекта са за над 1 000 000 000 живи лева годиш