По един от министерство – командирован заради е-правителството

Премиерът разпореди по един служител да бъде командирован
Обновена: 28 юни 2017 19:26 | 28 юни 2017 19:09, Боряна Павлова
4
По един от министерство – командирован заради е-правителството
Снимка: архив Reuters

До края на деня в Държавната агенция "Електронно управление" трябва да бъде командирован по един експерт от всяко министерство, което има отношение към електронното управление. Това разпореди министър-председателят Бойко Борисов по време на днешното правителствено заседание, съобщиха от правителствената информационна служба.

Целта на командироването на служителите е да се подпомогне координацията на дейностите по развитие на електронното управление и унификацията на системите между регистровия обмен на данни.

"Нашето виждане е, че трябва да създадем една среда и един инкубатор на специалисти на едно място, които всъщност чрез ресурса на държавната агенция да работят за секторите, от където биха били командировани", обясни председателят на Агенцията Росен Желязков.

На заседанието бяха докладвани резултатите от поставената от премиера задача за преглед на услугите в различните ведомства във връзка с приоритета на кабинета за намаляване на административната тежест за гражданите и бизнеса.

Вицепремиерът Томислав Дончев отбеляза, че общо 51 администрации са подали информация от първостепенни и второстепенни разпоредители. Административните услуги и режими, за които е предоставена информация, е 1422, като общият брой документи или удостоверения, изисквани от администрациите за предоставяне на услугите, е 5985. Според вицепремиера, на базата на първичния анализ на информацията са необходими действия от страна на всички администрации в шест стъпки.

Министър-председателят коментира и осигуряването допълнително на 12 млн. лв. за мерки за сигурност и обезпечаване на събитията при провеждането на Българското председателство на Съвета на ЕС.


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
7
 
! Отговори
zeus преди 1 година
Агенцията е инкубатор, ама на герберски калинки. Читавите експерти отдавна ги няма, а дори да е останал някой, той не работи за 1000 лева.