Радев за Цветанов: Някои хора си изпускат нервите

Според президента купуването на изтребител се протака
28 юни 2017 18:08,
129
Радев за Цветанов: Някои хора си изпускат нервите
Снимка: архив "Булфото"

Президентът Румен Радев отвърна остро на критиките на зам.-шефа на ГЕРБ Цветан Цветанов към него.

"Явно някои хора губят нервите си, когато се говори за силен единен орган за борба с корупцията", каза държавният глава в Букурещ, където е на официално посещение.

Преди дни Цветанов разкритикува подкрепата на Радев за един от изтребителите, които трябва да купим и отправи към него намек за корупционни практики. Според президента атаката срещу него показвала опит да се протака решението за закупуване на нов самолет.

Още по темата
"Ние постигнахме един много добър консенсус, всички знаем какъв е проблемът, всички знаем, че трябва да се инвестира във въоръжените сили. Имам уверенията, че докладът и анализите са готови, но при мен не е постъпвало нищо. Това, което започна през последните няколко дни с всичките анкетни комисии е ясен знак, че въпросният проект ще бъде протакан", обясни държавният глава, цитиран от bTV.

Според президента "нерви" проявяват тези, които са задали сроковете за експертен анализ кой е най-подходящият нов изтребител за ВВС. "Именно този анализ, оповестен в края на служебното правителство, показа, че "Грипен" са по-подходящи от фаворизираните до този момент стари американски Ф-16", каза той.

Радев коментира и обвиненията на Цветан Цветанов, че той и други депутати от ГЕРБ, а и от БСП, не били допуснати на тържествена среща по случай годишнината от освобождаването на Свищов от турско робство вчера.

"Няма как да бъдеш изгонен от нещо, на което не си поканен. Г-н Цветанов трябва да свикне с мисълта, че български политици могат да се виждат свободно в негово отсъствие", каза Радев.

Той коментира и скандала около НДК

"Така не можем да се готвим за европредседателството. Европредседателството означава доверие към страната, която води това европредседателство", каза Радев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
28
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 30: "Епа кой по-добре от радев ще разбира от самолети"Радев като е шофьор на самолет, не означава, че разбира по-добре от конструкторите му !
28
32
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГЕРБ подпука кремълският парашутист ... намериха му слабото място, че е много честолюбив и кибритлия.
27
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оранжевият плод защо не се разсърди на Президента за втори път и не си подаде оставката за трети път да ни даде да се разберем? :)
26
7
 
30
 
! Отговори
Край преди 6 години
Президента хич да не говори с тоя лакей. Излишно си сваля нивото!
25
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Епа кой по-добре от радев ще разбира от самолети
24
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГEРБ, корупция, апартаменти, ердоган , бюлетини, костинброд, цигари , Цвъ-Цвъ, бирата , контрабанда, избори, бежанци, ф-16, обществени поръчки , стари самолети, пари, далавера, лобизъм, Домус бей , каптагон , канали, митници , ислямска държава , оръжие, амфeтамин, филии , свинска мас, винету, конграцюлейшън, гeй-парад, сopоc, грантове , козяк, инструкция, израел, мосад, цру, господар, КРИБ, ниски заплати, внос на работници,
23
6
 
44
 
! Отговори
реалист преди 6 години
Браво генерале. Сложи на мястото самозабравилите се гербери.
22
1
 
17
 
! Отговори
Турк преди 6 години
Ако те разкрият те самоубиват. Те знаят.
21
7
 
4
 
! Отговори
Турк преди 6 години
Много ги люби. Младите момичета от Шумен. Люби ги като луд. Надявам се Теленор не разкрият кой съм. Все пак са норвежки оператор.
20
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кандидатстваме,като Поерто Рико за 52 щат и ще ни пазят без пари!Гърците заборчняха яко,като купиха 70 изтребителя!А турците през ден нарушават въз. Пространство
19
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Искам Президентска република. И Радев президент. Няма ли някой инициативен комитет да свика допитване. За мажоритарният вот им излезнаха пришки на устата. Народът може да реши да смени съвсем системата. Защо не го питат?
18
5
 
23
 
! Отговори
ВАЖНО преди 6 години
АБЕ КАТО ПИША СРЕЩУ ГРОБ И МЕ ТРИЯТ......МОЕРАТОРА Е ГЕЙ
17
1
 
6
 
! Отговори
Турк преди 6 години
*** са ,Ердоган също.
16
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като стане дума за борба срещу корупцията и съществото с глава на пъпеш Цвъ-Цвъ започва да се изнервя и да си изпуска нервите.
15
4
 
31
 
! Отговори
дддддддддд преди 6 години
На Радев няма да му бъде простено за две неща.Първо, че размаза майката на нацията и сложи край на втория мандат на БайХ.Второ, за репликата "имате още една седмица". Това са злопаметни хора.
14
1
 
6
 
! Отговори
ей преди 6 години
До Анонимен 9амсалак
13
4
 
10
 
! Отговори
Турк преди 6 години
Знаете ли какви люби той? Люби 16 годишни в Паламара с Бейзат Яхя и Златев. Яде млечни телета на един месец. 16 годишните припечелват някой лев. После ги пуска на гардовете. И тоя ви управлява. Бияч на турци в Делиорман днес се кланя пред Ердоган.
12
29
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много заядлив, злобен и злопаметен се оказа кремълският парашутист.
11
4
 
5
 
! Отговори
PD преди 6 години
Логиката е следната:Медиите в БГ не са независими. Следва, че медийната активност, на новия президент (обърнете внимание, само приказки), не е случайна. Посоката е президентска република, без допитване на народа, или Велико Събрание. И играчите, в тази постановка, не са от местния елит. За тях е само джавкането в парламента. Ха сега, се събудете, и с мозъчетата си помислете, кой дърпа конците и накъде ?
10
3
 
31
 
! Отговори
Турк преди 6 години
Гласувах за Радев. Не за балевски и пожарникаря с филийката със свинска мас.