Радев за Цветанов: Някои хора си изпускат нервите

Според президента купуването на изтребител се протака
28 юни 2017 18:08,
129
Радев за Цветанов: Някои хора си изпускат нервите
Снимка: архив "Булфото"

Президентът Румен Радев отвърна остро на критиките на зам.-шефа на ГЕРБ Цветан Цветанов към него.

"Явно някои хора губят нервите си, когато се говори за силен единен орган за борба с корупцията", каза държавният глава в Букурещ, където е на официално посещение.

Преди дни Цветанов разкритикува подкрепата на Радев за един от изтребителите, които трябва да купим и отправи към него намек за корупционни практики. Според президента атаката срещу него показвала опит да се протака решението за закупуване на нов самолет.

Още по темата
"Ние постигнахме един много добър консенсус, всички знаем какъв е проблемът, всички знаем, че трябва да се инвестира във въоръжените сили. Имам уверенията, че докладът и анализите са готови, но при мен не е постъпвало нищо. Това, което започна през последните няколко дни с всичките анкетни комисии е ясен знак, че въпросният проект ще бъде протакан", обясни държавният глава, цитиран от bTV.

Според президента "нерви" проявяват тези, които са задали сроковете за експертен анализ кой е най-подходящият нов изтребител за ВВС. "Именно този анализ, оповестен в края на служебното правителство, показа, че "Грипен" са по-подходящи от фаворизираните до този момент стари американски Ф-16", каза той.

Радев коментира и обвиненията на Цветан Цветанов, че той и други депутати от ГЕРБ, а и от БСП, не били допуснати на тържествена среща по случай годишнината от освобождаването на Свищов от турско робство вчера.

"Няма как да бъдеш изгонен от нещо, на което не си поканен. Г-н Цветанов трябва да свикне с мисълта, че български политици могат да се виждат свободно в негово отсъствие", каза Радев.

Той коментира и скандала около НДК

"Така не можем да се готвим за европредседателството. Европредседателството означава доверие към страната, която води това европредседателство", каза Радев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
36
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Радев се държи така, сякаш България е руска казарма !От както е станал президент само за изтребители говори сякаш това ще намали мизерията в България и емиграцията на българите, които са истинските най-големи проблеми на страната.
8
5
 
16
 
! Отговори
Турк преди 6 години
Единствения ви показател за демокрация е Гей Парада и сайта на Прокопи подържан от Америка за България. Всичко останало , 24 часа, Нова, Бтв са под пряката команда на Сикаджията.
7
7
 
46
 
! Отговори
Boko bo преди 6 години
Този човек ме спечелва с всяко негово изказване. Ясно, премерено и право в целта. Не са общите приказки и лъжите на Ц.Ц. и Б.Б. Но си спечелва опасен враг в лицето на горните подмолни персони. Сега ще му сготвят компромат до 1-2 мес. Радев обаче може да ги закопае, ако още малко си отвори устата.
6
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Турция е друга тема, да си гледаме нашата ***. Не мога да разбера каква е тази истерия която е обзела ГЕРБ. Избора между стар F-16 и нов Грипен е все едно, между 20 годишно Audi A8 и чисто нов VW Golf, примерно. Да едно то е мощно и с екстри, но пък старо, харчи много и му е скъпа поддръжката, другото е по-слабичко но ново и по-икономично. Всеки нормален европеец би предпочел, втория вариянт, само бай Ганъо иска старата таратайка, че някога, преди 20 години, била най-добрата.
5
8
 
34
 
! Отговори
Турк преди 6 години
Президентска Република. 80 депутати. Това ще бъде малка крачка но сигурна.
4
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
аааане може така цецо крадецо иска да купуваме 20 годишни таратайкинали си е щатен на американското правителствоама е много нагъл то кой ли от американските ме.керета не е нагъл нали шефовете им са такиваайде на американския срап - много е убав да забогатеят някои гербави началници ей така на гърба на глупа.ците дето ги поставят във власта
3
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абсолютна прав-особено по отношение на лицето с шестте апартамента !
2
5
 
21
 
! Отговори
Турк преди 6 години
Роми се наричат патриоти. Балевски е ром. Дасикане рома.
1
8
 
7
 
! Отговори
Турк преди 6 години
Пенгуен се бъзикат с Ердоган той ги съди. Пеевски спира Прас Прес. Ес мълчи. 0% демокрация в БГ. Ако я има, има я за гейове и прайдове. В туркийе обратното. Гонят гейове с куршуми, Ердоган съди карикатуристи. В Бг карикатуристите дори не могат да рисуват.