И в лето 2017-о... Кметът Данчо сдаде властта след 58 години

84-годишният кмет на Долни окол се оттегли от поста
3 юли 2017 18:45, Боряна Павлова
29
И в лето 2017-о... Кметът Данчо сдаде властта след 58 години
Село Долни окол Снимка: Facebook

Най-дълго управлявалият български кмет сдаде властта на значително по-млад наследник.

84-годишният Данчо Димитров, който беше кмет и кметски наместник на самоковското село Долни окол в продължение на 58 години, беше освободен, а от днес неговото място заема новият кметски наместник.
 
Пред "Дарик" кметът на Самоков Владимир Георгиев обясни, че след поредица от разговори с Данчо Димитров са преценили заедно, че е добре млад човек да поеме кметските дейности в селото.
 
Владимир Георгиев обясни, че е естествено нещата да се предават на по-млади хора.
 
"Аз го разбирам и съм с най-голямо уважение към всичко, което е направил досега. Последните няколко пъти е кметски наместник, защото селото много намаля. Затова и търсим начин и да ангажираме млади хора. В провинцията трудно можем да ангажираме млади хора. А според мен е естествено да се предават полека нещата", заяви Георгиев.  
 
През 2011 г., в началото на предпоследния си мандат като кметски наместник на Долни окол, Данчо Димитров си постави няколко цели, сред които реконструкция на ВиК мрежата в селото, построяване на модерно улично осветление чрез възобновяеми енергийни източници и проектиране на път между Долни окол и село Плана.

Село Долни окол се намира на 18 км от Самоков и според последните данни на ГРАО в него живеят 155 души.   


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
1
 
! Отговори
Maximus преди 3 години
Новият ви кмет е жалка мишка относно женската част е с големи рога измислен герой
27
0
 
0
 
! Отговори
Запознат! преди 3 години
До ИВАН
Смело мога да твърдя, от първо лице, че изобщо не му е писнало!!! И не си е тръгнал доброволно! И до ден днешен се опитва да промени обстоятелствата и да се върне на безценния си пост, посредством безброй абсурдни и недостойни начини. Да, за времето си е направил много, но от 10 години нищо не е пипнато по селото и то бавно се разрушава, защото приоритетите му вече са други! И на всички жители им дойде до гуша от бездействието и глупостите му.
26
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До жена
Нама власт, няма пари, няма сделки, няма виагра....жалкоооо и любовници вече няма да има.....😅
25
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига е ходил и се е оплаквал, че вече не е кмет! Какво иска , да го търпим до 100години, да се напикава в обувките... Достатъчно се е възползвал до сега, достатъчно е отглеждал любовниците си, достатъчно е лъгал! Нека замълчи и се оттегли с достойнство, защото и ние имаме доста какво да кажем и напишем за него!!!
24
1
 
3
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 3 години
най-накрая и хората от селото дано живнат без тази мижитурка, благодарение на която в селото живеят едва 100-ина човека. Този несменяем гад които заплашваше хората, че ако не гласуват за него....
23
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Исти
Ти си истинско доказателство че г л у п а к а си остава винаги ***. Я кажи защо гръцките села са обезлюдени,що малките американски градчета /там няма села/ също са обезлюдени ? Просто полиран мозък.
22
2
 
2
 
! Отговори
жена преди 3 години
Леле сега как ще си издържа любимите жени.
21
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е този кмет мислеше,че няма да здае стола си.Но уви всичко има и край.Казва че не е купувал гласове обикаляше бабите и обяснаваше с кой номер да гласуват. И сега за последно обиколи 24 села Самоковските да му се разпишат.че е много добър кмет.
20
2
 
2
 
! Отговори
От всички шарани преди 3 години
Този крадец ,лъжец,58г.лъжеше и крадеше.Сега ще го видим как ще живее.
19
1
 
1
 
! Отговори
ИВАН преди 3 години
До Исти: ДА ,ТОЗИ ЧОВЕК Е ВИДЯЛ МНОГО РАБОТИ И НАЙ ВЕЧЕ ЛИКВИДИРАНОТО ОТ СДС И ГЕРБ ,КОИТО И СЕГА ПРОДЪЛЖАВАТ ТОВА ,КАТО НИ "УПРАВЛЯВАТ" ЗА ЧЕТВЪРТИ ПЪТ. ПИСНАЛО МУ Е НА ЧОВЕКА И СИ Е ЗАМИНАЛ,А НЕ КАКТО ГО ОПИСВАТЕ ,ЧЕ НЯКОЙ МУ Е КАЗАЛ ДА СИ ЗАМИНАВА.
ДА,НА МЛАДИТЕ ТРЯБВА ДА ИМ СЕ ДАВА ПЪТ ,НО БЕЗ СТАРИТЕ СА ГОЛА ВОДА. НАУЧИХА СЕ НА ДАЛАВЕРИ ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 27 ГОДИНИ.
18
1
 
0
 
! Отговори
Шаран-БГ преди 3 години
Да плямпа някой по телевизията и радио, да търка депутатска банка или кметски стол - може и 98 /деветдесет и осем/ години, само в случай, че не му излязат 98 цирея отзад. Ама да блъска с чук, да върти лопата или мотика, да гледа стотина крави или 200 овце - стига е устисквал по-вече от 40-45 години. Ако не си отиде по "човешки"- има Здравно-осигурителна каса, Национално осигурителен институт и прочие държавна администрация!! Те за какво са - нали да съкратят максимално живота на човека ??!!
17
1
 
5
 
! Отговори
уХа! преди 3 години
кмет и кметски наместник в продължение на 58 години
------
И аз искааааааам.........
16
22
 
22
 
! Отговори
Исти преди 3 години
Той е видял с очите си как комунизма доведе селата ни до гибел: Д.окол в 1959 г. е имало 1000 жители,в 1989 г. 500,днес 155 а след 50 г.- трима. Селата бяха гръбнак на нашата раждаемост а червените шемети прогониха хората от тях и раждаемостта ни веднага почна да пада с лоши темпове,които до 1989 г, се прикриваха но днес вече не може. Затова този човек е един от унищожителите на България,но е твърде стар за да бъде наказван: демократите не са комунисти,за да малтретират старци и деца!
15
4
 
23
 
! Отговори
Статистика преди 3 години
Статистиката на ООН за България през 2050г е 5 млн население, обезлюдени села, 90% градско население, множество индиянци.
Споко потъваме яко и вече няма връщане назад.
Всичко това разбира се го има онлайн за заинтересованите.
14
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сигурно за толкова власт е изблъскал всички бабички!
13
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Може да ги обединят 10 села с по 100 човека с 1 кмет вместо 10 кмета и секретарки които си клатят краката.
12
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Данчо - Президент!
11
14
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Последният червен кмет си отиде! Прехода приключи! Остава да изгоним и Греб, и готово!
10
2
 
16
 
! Отговори
Уен Науен преди 3 години
Тоя за малко да смени 3 режима!
9
0
 
20
 
! Отговори
хммм преди 3 години
1959 г. 26 годишен става кмет