Годишнината от Освобождението - общ празник с Русия

България очаква руските си гости, заяви вицепремиерът пред ТАСС
Обновена: 5 юли 2017 17:25 | 5 юли 2017 17:23, Елка Василева
77
Годишнината от Освобождението - общ празник с Русия
Валери Симеонов. Снимка: архив, БТА

Отбелязването на 140-ата годишнина от Освобождението на България в Руско-турската война от 1877-1878 г. трябва да спомогне за сближаване с Русия, заявява в интервю за ТАСС вицепремиерът Валери Симеонов.

Годишнината от Освобождението трябва да стане за България и Русия важна крачка една към друга, казва Симеонов и отбелязва, че през последните години отношенията между двете страни не са били много перспективни, но годишнината може да бъде използвана, за да се организираме "общ празник".

Говорейки за сегашното състояние на българо-руските отношения, вицепремиерът отбелязва, че "проблемът е в неравноправното положение на двете страни".

Това, в частност, се отнася за отделни двустранни споразумения, които според него не носят особена полза на българската страна. Като пример той дава проекта за петролопровода "Бургас-Александруполис". Газопроводът "Южен поток" също не беше достатъчно балансиран проект, казва Симеонов.

Във връзка с изграждането на атомната електроцентрала "Белене" политикът подчертава, че българската страна е изпълнила задължението да купи реакторите и в близките месеци ще вземе решение за бъдещето на проекта.

Според вицепремиера равнището на двустранните търговски отношения не отговаря на интересите нито на България, нито на Русия и посочва, че съответните министерства в двете страни работят за отваряне на руския пазар за български стоки.

България очаква руските си гости, заявява Симеонов и изразява надежда, че повече да няма затруднения със самолетните полети от Русия до България.

Вицепрезидентът казва също, че българското правителство работи за опростяване на визовия режим за руски граждани, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още по темата: РусияВалери Симеонов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
8
 
14
 
! Отговори
иванов преди 6 години
До ВиготураБе *** ... Романови не са се били на Шипка, нито са гинали при Плевен и Шейново. А руският народ и неговите войници ... Путин е представител на руския народ като негов президент, и негово лице ние отдаваме почит на руския народ и загиналите в сраженията руски войници. В тази война Русия не е спечелила нищо, спечелили сме само ние.
34
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нека да дойде жужето, да го замеряме с развалени яЙца :))) сигурен съм че кадрите ще обиколят всички новинарски емисии, ама се съмнявам че ще набере смелост да дойде
33
8
 
15
 
! Отговори
Берлин преди 6 години
Усещам как патриотите просто нямат търпение да 0ближат диpниците на своите съветски господари. :)))
32
7
 
6
 
! Отговори
Иванов преди 6 години
До ВасилевНищожество двукрако Кого ще риташ бе коч ... Можеш само да грухтиш, а като видиш дебелия край ще напълниш гащите моментално. Липсва ти една дваисетграмка в кратуната, и може и да поумнееш.
31
3
 
5
 
! Отговори
пак преди 6 години
До Майка Ви КорнелияГлупости.
30
8
 
11
 
! Отговори
Майка Ви Корнелия преди 6 години
Русия да бе "Освободила" България през 1777, а не 1877г.когато Османската империя се разпада от вътрешни проблеми...
29
7
 
13
 
! Отговори
защо преди 6 години
Като чета разни *** и промити мозъци какви глупости пишат за Русия,не спирам да се смея на глупоста.
28
8
 
5
 
! Отговори
до 27 преди 6 години
На такива като тебе по-добре да те срещнат неговите вълци! Много смели, ама зад клавиатурата!
27
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руските "патриоти" са най-големите предатели на България за всички времена.
26
6
 
9
 
! Отговори
PD преди 6 години
Руската империя си решева проблемите с проливите с Отоманската, още по времето на Екатерина, с едно скромно дворянче, родено на река. А с Освободителната война, защитава името си на Империя носител и защитник на православието. Няма друга империя от този период, която да е освобождавала народ в безправно положение, да му е въстановявала държавните структори и да си е тръгвала като Руската.
25
4
 
6
 
! Отговори
Големия пръст преди 6 години
Говори се, че Русия строи мост към Крим, но нисък мост, който ще затвори пътя на средно голями кораби към Украйна - Мариупол и други... Достъп ще имат само волгобалти, тип река-море... Така се говори...
24
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ех, да дойде бандюгата. Такова посрещане ще му направим, че да стане пишман.
23
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин нямя никаква работа в България, по какъвто и да е повод.
22
7
 
13
 
! Отговори
Крюгер преди 6 години
Лукойл-нефтохим не е платил лев корпоративен данък в България...Печалба 0,всичко се изнася за Русия. Русия ни ограби с гьола в Белене и отказа да ни даде братски дял от газопровода... За малко да стъпим отново накриво... Патриотите да се извозат на север с 3 вагона...
21
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До скоро 1Мале, каква глупост е написал 1!
20
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 19: "То добре да дойдат руските граждани , ама да не им хареса и да останат тук"Та те са тук - виж снимката по-горе !
19
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ура, ще има Южен Поток през наша територия! *** от злоба, долни , платени, американски подметки! Още през 2018 година, Може и Путин тогава да го открие!
18
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тъй като мразя герберастите, техните задокеански и брюкселски господари, мразя нашите гнусни римляни, не желая в родината ми да бъдат принудително заселвани нехристиянски индивиди от Африка и Азия, та единствената ни надежда за спасение е братска Русия. Бог да благослови българския и руския народ, рано или късно отново ще сме заедно.
17
4
 
8
 
! Отговори
Отговор преди 6 години
То добре да дойдат руските граждани , ама да не им хареса и да останат тук ?Че тогава мамата си трака.
16
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво общо има Путин и кремълската КГБ олигархия с освобождението на България !?