Цветанов оцени: Президентът се справя добре с рафтинга!

Шефът на депутатите от ГЕРБ нямал време за "личното его" на Радев
53
Цветанов оцени: Президентът се справя добре с рафтинга!
Снимка: архив, БулФото

Шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че има достатъчно работа, за да се занимава "с личните оценки на Румен Радев".

Според него двамата с президента трябва да говорят единствено за общите институционални цели.

Още по темата
"Аз винаги съм се водил само от обществения интерес и от това, което трябва да правим институционално. А не от това, което президентът има като лично его или този егоцентризъм, който в момента се демонстрира", допълни Цветанов в коментар пред Нова телевизия на разменените реплики между него и президента през последните седмици. Повод за тях стана покупката на нови изтребители и по-конкретно изборът на доставчик.

В края на юни по предложение на Цветанов бе създадена временна комисия, която да провери процедурата за избора на нов тип боен самолет и в частност действията на президента Румен Радев. Държавният глава пък заяви, че Цветанов говори на автопилот и че разбира от апартаменти, а не от самолети.

"Смятам, че е недопустимо един президент да говори по този начин", каза зам.-председателят на ГЕРБ.

Цветанов коментира, че президентът трябва да бъде обединител на нацията и не е нормално да обижда българския парламент.

По думите му целта на комисията е да се изчистят всякакви съмнения за нещо нагласено и некоректно. "Трябва да има прозрачност. Силата на демокрацията е в разделението на властите", допълни той и изтъкна, че размяната на реплики между него и президента не може да бъде наречена "скандал" и че не това е била целта им.

Шефът на депутатите от ГЕРБ каза още, че никога не е претендирал, че "Цветанов е държавата". 

"Вчера се обадих на президента Румен Радев, за да го информирам за неща, които са свързани от парламента и от президентската институция – предстоящия избор за членове, председател и зам.-председател на Комисията по дискриминацията. Информирах го, че мандатът на комисията изтича и че трябва да влезем в процедура", коментира Цветанов.

Той допълни, че никога не е претендирал, че разбира от самолети. "Искам да имаме процедури, които да гарантират, че изборът, който ще направи българското правителство, ще бъде най-правилният", подчерта Цветанов и обясни, че с премиера Бойко Борисов се коментира всяко едно действие, което се предприема.

"Не виждам нищо лошо в това да се свежда всяко едно решение, което се взема, до ръководството", добави зам.-председателят на ГЕРБ.

Според него президентът Радев ще даде негативна оценка и за Сметната палата, която вчера обяви резултати от одита за разходите и набирането на средства за президентската кампания. Според него правилата са ясни за всички преди всяко едно състезание.

"Виждам, че президентът добре се справя с рафтинга, както и може би е бил добър пилот. Политиците по нищо не са по-различни от всички останали граждани на България. В това няма абсолютно нищо лошо. Политиците могат да дадат добрия пример, че за да избиеш стреса и да противодействаш на друго емоционално състояние, това е добра форма да се възстановиш“, допълни Цветанов.

Той обясни и че депутати от ГЕРБ искат всеки бъдещ генерал да мине на събеседване в Комисията по отбрана преди указ на президента, за да бъдат запознати народните представители. Според него конфликт в това няма и не пречи това събеседване да бъде, след като президентът си каже думата.  

В студиото той съобщи, че обучението на дъщеря му в британски университет е струвало 9 хиляди паунда, които тя е изтеглила със студентски заем.


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Боже, какви грехове изкупува родината ни та сме наказани с такъв фитопланктон?
11
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като се оборудва с 6-7 апартамента, отново ли се води от общественият интерес?!
Може би да приеме някой и друг беден българин или бежанец през зимата?
10
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Момчето за мръсни поръчки на ББ -ГЕРБ
9
2
 
25
 
! Отговори
смях преди 1 година
Апартаментите - заем. Обучението на дъщеря му - заем. Държавата - заеми. Цв.Цв е на принципа, взимам, ще има да връщам. Тва е показателно. Цв. народът, можеше и да те запомни с добро след "наглите", ама ти отдвана го издумка тоя капитал. Ся най-добре мълчи.
8
1
 
23
 
! Отговори
Валентин преди 1 година
Мутрите - в затвора !
7
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цецко, истината е, че президентина те направи смешен. В момента се гърчиш като настъпена жаба
6
1
 
16
 
! Отговори
38589 преди 1 година
Да ууееее изтеглила заем. Повервахме ти
5
2
 
26
 
! Отговори
ognyanz преди 1 година
Цецо, защо не си гледаш апартаментите.
4
2
 
27
 
! Отговори
Стамат преди 1 година
Дава обществена поръчка на роднина - всичко е законно. Някой друг опитва да договаря нещо - има съмнения за корупция. Нормален български политик.
3
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поглед на вол над таблицата за умножение.
2
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цвъцвъ, скрии се ве! Никой не те диша. Бойко също едва те понася.
1
1
 
35
 
! Отговори
1 преди 1 година
така е др.физкултурник,кой с рафтинг,кой с апартаменти,всеки се оправя.