Така и така ще се дават пари: Борисов иска изтребителите да са нови!

Премиерът обяви това в изказване пред Атлантическия клуб
106

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов каза, че има едно изискване към бойните самолети, които ще купи държавата за ВВС - те да са нови.
Още по темата

"Нека се произнесат експертите, но самолетите трябва да са нови - така и така ще се вадят купища пари за тях", каза премиерът, който участва в дискусия на тема "Трансатлантическата връзка през българското председателство на Съвета на ЕС", организирана в София от Атлантическия клуб с подкрепата на фондацията "Конрад Аденауер" и Дипломатическия институт.

До процедурата за закупуване на боен самолет бяха допуснати три компании, като само предложението за "Грипен" на шведската компания СААБ е за новопроизведен боен самолет.

Другите две оферти за Юрофайтър на Италия и Ф16 на Португалия са за употребявани бойни самолети.

Премиерът заяви още, че трите вида въоръжени сили трябва да се превъоръжават паралелно.

Борисов засегна редица теми в изказването си. Той посочи, че продължава да смята, че споразумението с Турция работи много добре и съседите ни задържат мигрантската вълна на своя територия.

За Македония Борисов каза, че договорът за добросъседство, който очакваме да подпишем на 2 август, е изключително важен, предаде БТА. Интересът на България е да подкрепим Македония да влезе в атлантическия пакт, смята премиерът.

За отношенията ни с Русия Борисов каза, че те са строго прагматични, имаме стратегически интерес България да бъде диверсифицирана.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
1
 
9
 
! Отговори
nevidimata преди 6 години
До АнонименЧе за кое не се завъртал на сто и осемдесет градуса. Сутрин каже едно, вечерта точно обратното.
66
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ааааа,дойде ли на неговия?!(на неговия-на президента).Кой знае колко дълго му е обяснявано за ползата от нови самолети,щом се врътна на 180 градуса.
65
0
 
12
 
! Отговори
джо преди 6 години
До Анонимен 64,аман от специалисти. Щвейцарската армия също избра Грипен за превъоръжаване преди 3 години, и те ли са руски мекерета? Въпроса е разбира се реторичен и е предназначен за тия дето лягат и стават с Путин на устата. Борисов разбира се тука е абсолютно прав, като ще се дават пари поне да е за нещо качествено и поне за 30 години.
64
0
 
7
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
До Анонимен64А кого се каним да бомбардираме, с фронтовия бомбардировач?Я ни обясни? Възгледите за съвремената война, сасъвсем различни, от това, което мислеха преди 70, 50 и даже 30 години!!! Идил превзе сума ти територия без фронтови бомбардировачи, руснаците също не бомбардираха Крим.Фронт нямаше.При една евентуално партизанска война, бомбардировачите само нанасят материални щети, но не на армията, която воюва-справки-Виетнам.Трябва ни добре обучена, модерна и мобилна армия.
63
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От Козяк вече изпищяха.Рубен каза,че самолетите трябвало да са оперативно съвместими с тези в Турция и Румъния.
62
0
 
9
 
! Отговори
kolio99 преди 6 години
сутринта говори едно, на обяд- друго ,вечерта .....шесто:-)))
61
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До 60Че кво му беше ? ДДС-то беше 10 %
60
6
 
1
 
! Отговори
cazzo duro преди 6 години
Борисоб, с тебе до тук! и ти стана руско ***.
59
0
 
16
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 6 години
Самолетите задължително втора употреба.Нищо им нема, като нови са - една бабичка ги е карала само до магазина. Ще им сложим по една газова уредба и ще имат тънки разходи. Излита на керосин и горе минава на газ (мирикански шистов или друг демократичен газ).Цецо освен от апартаменти ги разбира тия работи, виждал е самолет по телевизоро а и вечер дига самолета.
58
1
 
15
 
! Отговори
До 60 преди 6 години
Казваш турци да ни пазят.Ти с всичкия ли си?Нали ни "пазиха" 500 години.Знаем какво се случи.Или ти може би не си българин?
57
0
 
6
 
! Отговори
ЦЕЦО АПАРТАМЕНТО преди 6 години
сега ще направи комисийка да го разследват как така не иска щайгите Ф16 от УСАто. От КОЗЯК не са ли са се обадили вече. Колкото пъти БАЦЕ каже нещо умно толкова по-скъпо ни струва. Помня как ревнаха за ЛИБИЯ, като каза, че там големите империалисти си мерят ..... После едвам смогнаха от Външно да се надпреварват да говорят, че имал друго впредвид. И пратха ЕДИНСТВЕНАТА фрегата да се мота из Средиземноморието за 1.,5 млн лева. Един вид подкрепа демек
56
0
 
6
 
! Отговори
До 64 преди 6 години
Абе как 2 милиарда за саниране не ви се видяха много,а за сигурност-оооо ужас!Тогава да стоим и да чакаме да се случи най-лошото и да вдигаме бялото знаме,така ли?Всички държави се грижат за сигурността си.Дори Сърбия е по-добре въоръжена от нас.Всеки започна да се изказва по темата-от Цветанов,до такива като теб-все разбирачи.
55
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Радев и Борисов такъв ни го зачукаха с тия Грипени, че накрая "новите" самолети ще ни излезнат на тройна цена, защото освен Грипени ще трябва да купуваме и други самолети от тип "фронтови бомбандировач", т.е. да поддържаме двойно по-голям парк от самолети и двойно повече пилоти. Москва върти двете марионетки Радев-Борисов на малкия си пръст както си поиска.
54
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако четвърт от окраднатите пари през последните 10 години се върнат то ще има пари за цял авио концерн.
53
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Радев развали голяма далавера.Не знам дали ще му простят за това.
52
3
 
8
 
! Отговори
Хи Хи преди 6 години
След като подкупи шведския крал, сега Радев е купил и Борисов.
51
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-евтино е да не купуваме нищо, а да си платим на гърци или турци да ни пазят.След време, като се видим с пари, може и да започнем наново. Така и така в моментавоенните ни не стават за нищо.
50
0
 
16
 
! Отговори
Наивен преди 6 години
Радев уж бил лобирал за Грипен и Цветанов съзря корупция. Бойко лпбира за нови самолети, като се знае, че само Грипен са нови. Цецо, ха да те чуя сега по въпроса за корупциите.
49
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ха-ха опорната точка "нов" е единственото на което могат да се позоват анти натовците. Сега като купим нови москвичи и ще станем най-силни във въздуха на Балканите. Нищо че Грипена няма и 50% от функционалността на Ф16 важното е че ще имаме нов Москвич.
48
16
 
4
 
! Отговори
TPE3BEH преди 6 години
Грипен не са нови изтребители!Новопроизведен е само фюзелажа (планера) на самолета, всичко останало от пълнежа вътре в него е старо - от резервите на шведските ВВС. Затова и цената на тези изтребители е близка до втора ръка Ф-16 и Еврофайтър.Всички изтребители в конкурса са стари, а Радев е лобист на СААБ.СААБ са си купили всички авиационно и военни медии в България и ви облъчват с невярна информация.