Трудни ще са преговорите за купуване на техника за армията

Каракачанов чака първо решение на парламента
17
Трудни ще са преговорите за купуване на техника за армията
Красимир Каракачанов. Снимка: архив, Булфото

Трудни и дълги преговори вещае военният министър Красимир Каракачанов за купуването на нов изтребител за армията ни, двата военни кораба и бронираната машина.

Освен това тези за новите самолети ще чакат първо да се произнесе временната комисия в парламента, която беше сформирана по настояване на ГЕРБ, за да проучи всичко направено дотук по въпроса.

Още по темата

"Никакви преговори няма, внесъл съм предложение преди две седмици, с което предлагам на правителството да вземе решение и да изпрати предложение на НС да се разшири проектът и освен самолети да се купят и кораби и бронирана машина", обясни той.

Освен това Каракачанов иска депутатите да разрешат плащането да е за по-дълъг период, защото в предишното си решение те са записали срок от пет години.

Каракачанов обаче иска изтребителите да се плащат поне 8 години, а бронираната машина – 10.

"Всичко това трябва да се реши от парламента и едва след това да започнат преговорите“, отсече той.

Според военния министър няма как за седмица или две да се финализира сделката за купуването на който и да е от трите вида техника, защото трябва да се защитят интересите на данъкоплатците, като се извоюват най-добрите условия.

До момента предложения за самолети са постъпили от три страни, за бронираната машина има 10 заявки, а за двата кораба са изпратени 8 писма за намерения.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.