Трудни ще са преговорите за купуване на техника за армията

Каракачанов чака първо решение на парламента
17
Трудни ще са преговорите за купуване на техника за армията
Красимир Каракачанов. Снимка: архив, Булфото

Трудни и дълги преговори вещае военният министър Красимир Каракачанов за купуването на нов изтребител за армията ни, двата военни кораба и бронираната машина.

Освен това тези за новите самолети ще чакат първо да се произнесе временната комисия в парламента, която беше сформирана по настояване на ГЕРБ, за да проучи всичко направено дотук по въпроса.

Още по темата

"Никакви преговори няма, внесъл съм предложение преди две седмици, с което предлагам на правителството да вземе решение и да изпрати предложение на НС да се разшири проектът и освен самолети да се купят и кораби и бронирана машина", обясни той.

Освен това Каракачанов иска депутатите да разрешат плащането да е за по-дълъг период, защото в предишното си решение те са записали срок от пет години.

Каракачанов обаче иска изтребителите да се плащат поне 8 години, а бронираната машина – 10.

"Всичко това трябва да се реши от парламента и едва след това да започнат преговорите“, отсече той.

Според военния министър няма как за седмица или две да се финализира сделката за купуването на който и да е от трите вида техника, защото трябва да се защитят интересите на данъкоплатците, като се извоюват най-добрите условия.

До момента предложения за самолети са постъпили от три страни, за бронираната машина има 10 заявки, а за двата кораба са изпратени 8 писма за намерения.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е трудно ако престанете да мислите за собствените си джобове и дадете парите на държавата за свестни машини, а не за морално и материално остарели щайги и корита. В крайна сметка нали умни хора избирахме все пак, да няма трудности в работата им
8
1
 
5
 
! Отговори
Андрешко преди 6 години
Плондерът-министър гледа като теле и неразбира нищо от военна техника,но си изпълни детската мечта,да стане военен министър. Всички "герои" скачащи срещу Тиквата,сега се въртят около нея,като наритани кучета и подсмърчат. Вземете Янето,а сега и Козия рог,и плондера-министър,и Болен.
7
3
 
4
 
! Отговори
Джон българина преди 6 години
Защо ще копувате...Направете си ве:-) Виж аз как си измислих компютъра!!!
6
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така нареченият военен министър се е оплел като пиле в кълчища.Нито разбира от изтребители,нито знае каква позиция да заеме,защото шефа му днес говори едно,утре друго.
5
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези министри не се подчиняват на нас,а на премиера.И болшинството от тези депутати също не се подчиняват на нас,а също на премиера.Ти от Марс ли падаш или си пил неподходящите хапчета?
4
5
 
3
 
! Отговори
13 преди 6 години
ЕЕЕЙ НЯМА УГОДИЯ ЗА ВАС!!!АЗ ОТ 2 ИЗРЕЧЕНИЯ РАЗБРАХ ВИЦЕПРЕМИЕРА , ЧЕ ТОЙ ЧАКА НС ДА РЕШИ - И ДА ДАДЕ УКАЗАНИЯ, от кой и какво да се купува.НА УМНИЦИТЕ - ТУК, ДЕТО НА ИЗБОРИТЕ- ПИЯТ 5-6 РАКИИ, А ПОСЛЕ - КРИТИКУВАТ, ИСКАМ ДА НАПОМНЯ, ЧЕ БЪЛГАРИЯ Е ПАРЛАМЕНТАРНА РЕПУБЛИКА, ЧЕ ТОВА НАРОДНО СЪБРАНИЕ - ГЛАСУВА ТОЗИ - 3-ТИ МИНИСТЕРСКИ СЪСТАВ, ЧЕ ТЕЗИ МИНИСТРИ СЕ ПОДЧИНЯВАТ НА НС, А НЕ - ОБРАТНОТО!!!КОЕ НЕ РАЗБРАХТЕ!!!
3
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имало пари за усвояване?!?!?!?Е то без пари няма нищо!Аман от ...кухари!
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До коментара с номер 4 НАЙ ПОСЛЕ ЕДИН СМИСЛЕН КОМЕНТАР!Да няма в него дозата помия или нещо по лошо!
1
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми преговаряйте, г-н министър, това ви е работата. Имахте голям зор да влезете във властта - вече сте в нея. Бачкайте, не се оплаквайте. Пък и държавата добре ви плаща за това.