Сакскобургготски: Трябваше да поема пътя на политиката!

Царят имал 3 срещи с Путин, на когото "свалям му шапка"
Обновена: 9 юли 2017 21:09 | 9 юли 2017 20:56, Анисия Иванова
88
Сакскобургготски: Трябваше да поема пътя на политиката!
Снимака: Булфото, архив

Трябваше да поема пътя на политиката, защото виждах че няма друг изход. Сигурно популярността ми щеше да бъде по-висока, ако бях останал извън нея. Това заяви Симеон Сакскобургготски по bTV.

Относно решението си да се включи в българската политика, той сподели: „Това беше най-тежкото решение защото съм бил възпитаван цял живот обратното – че царят не е политик и че царят не бива да взима страна. Но условията бяха такива и след толкова години, полагайки толкова усилия да служа, да направя нещо за страната, видях че момента беше дошъл“.

Според Царя трудно може да се намери точен отговор на въпроса дали монархията щеше да бъде по-добро решение за България след края на комунизма.

„Тук 50 години не се споменаваше монархията или само абсурдният „монархофашизъм“ и подобни нелепости. Как може да очакваш че изведнъж хората ще кажат: „А, да, ура! Чудесна алтернатива! А моята теория, която не е лична, разбира се, е, че в историята е имало всякакви режими, от преди 4000 години. Нито единият е по-модерен, нито по-отживелица от другия“, добави той.

Сакскобургготски каза още, че срещите му с Иван Костов през 2001 г., непосредствено преди изборите, не са били тайни. „Аз просто го посетих. Разбира се, аз винаги съм предпочитал срещите ми да са на 4 очи, защото така човек може да си каже всичко по един откровен и в същото време дискретен начин“, обясни той.

Относно разговорите си с бившия премиер, който е отказал общо управление след изборите, Царят разкри: „Той просто каза че му трябва още един пълен мандат, което е негово право“.

На въпрос дали съжалява, че е дал път на някои от хората, които след това не са оправдали доверието му, Сакскобургготски отговори: „Аз не познавам много от тях. Защото аз пристигнах тука колкото съм наблюдавал, колкото срещи да съм провел от 89-та до 96-та, но пак човек трябва да е живял тука, за да усети или опознае всеки съвсем във всичките измерения. …А за предаден, знаете ли, това е пак за сметка на човека го казвам. Аз нямам някое черно тефтерче в което пиша „този е предател, този е такъв“. Аз гледам напред“.

Засега създателят на НДСВ няма намерение да се завръща отново в политиката. „На тази възраст вече наистина мисля, че съм далеч над годините и възраст за пенсия, та да имам подобни желания“, сподели той.

Симеон Сакскобургготски каза също, че е имал 3 срещи с Владимир Путин, който го е впечатлил познанията си по всяка тема. „И е човек, който управлява страна като Русия, свалям му шапка“, посочи той и добави, че санкциите срещу Русия са донякъде автогол за Европа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
1
 
! Отговори
бг преди 6 години
Лицемерен алчен *** докаран от ДС само да не спечели втори мандат ОДС с Иван Костов. Припомням ,че на изборите ОДС бяха втори след НДСВ и всички приказки на ченгетата ,че иначе щяло БСП да спечели са долна лъжа, защото ако беше истина БСП щеше да е с втори рзултат , а не трета.
74
0
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
това е типичното лицемерие на западняците тои не искал политика ама се прежалили баща му 1934 закри партиите и започна да управлява еднолично резултатьт гознаем и се започна с реституцията и сега започна да се целува с ген радев с коетого компрометира тотално
73
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ZARYA E ZAR,ZA DA KRADE I LAGE NARODA,CE KAKAV ZAR E KOGATO NE KRADE I NE LAGE.
72
3
 
2
 
! Отговори
четец преди 6 години
Много са Ви лъжат а и грабят от БКП БСП ДПС и др. партии , но така не плюете.Веднага се присламчвате и търсите всякаква връзка.Колко много се прехвърляхте от една на друга партия! А за заграбените имоти на хиляди , прогонени от собствеността и дума не казвате, НИТО НА ЛЕВИ НИТО НА ДЕСНИ, ТРАЕТЕ СИ , а ?Какво направихте и да помогнете на Царя след като сте толкова знаещи.
71
0
 
1
 
! Отговори
Tikvata преди 6 години
Bravo, bravokk
70
0
 
12
 
! Отговори
Циник преди 6 години
У нас всеки тарикат си спретва партия за да напълни гушката - в България са над 300!Помните ли Жорж Ганчев, Бареков, НВ Царя...един мандат им стига "да се оправят" за цял живот!
69
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Естествено, че трябваше. Иначе как щеше да награби толкова
68
1
 
20
 
! Отговори
Циник преди 6 години
По наглост, и дебелоочие мадридския крадец, и комарджия може да се мери с най-добрите в бранша! Разпродаде ордените на дедо си, и реши да се подиграе нагло с надеждите на народа, който таеше надежда, че този склеротик наистина милее за България.Събра щаб от хиени, и чакали начело с Милен Велчев (къде се скри този пройдоха), и Ники Василев...и се отдаде на вакханалия от крадене!И вместо да се свре в миша дупка - продължава да наглее!
67
5
 
12
 
! Отговори
Моше преди 6 години
Кремълския агент провокатор съсипал дясната идея и върнал страната в лапите на ДС генералите!
66
1
 
12
 
! Отговори
Не ти вярвам преди 6 години
Нямаше нужда. Безполезен си, но се надценяваш.
65
4
 
23
 
! Отговори
Гнусен преди 6 години
Гнусен, нагъл ,мръсен старик. Аз, да взема нещо от Бйългария, ама моля Ви се....цитат от този червей!
64
1
 
15
 
! Отговори
аз преди 6 години
Ами кой беше консултант на МИТНИЦИТЕ
63
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя и неговото семейство са донесли толкова много страдания на България, че заслужават всичките да бъдат затрити завинаги... Ама много са, пусто да остане, много скъпо ще му излезе на българина да ги издирят всичките и да ги гътнат. Ама може и да си заслужава, а?
62
2
 
23
 
! Отговори
Що щеш още? преди 6 години
Горският "цар"изсече Чамкорията до корен.Корен квадратен на корен, равно на милиони.Отделно милионите от другите имоти.Ще помни "царя" царуването Си. Ние,данъкоплатците - също.
61
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
всеки който е пробвал е лъгал българите,сигурно сме отчайващо глупави.имаше всякакви,виденов,царчето,барека,сега на път е слави трифонов или някой друг.все така ще е
60
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Класически образ на руски слуга в Кобурга. Руснаците отровиха баща му, но той продължава вярно да им служи. Прав е Макиавели като казва, че бащина cмъpт се забравя, но отнети бащини имоти не се забравят.
59
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Наистина трябваше! Мадридският комарджия беше проиграл всичко и дори не можеше да плати данъците на къщата си в Мадрид. Тогава господарите му от Държавна сигурност го активираха и се погрижиха за неговото и тяхно финансово благополучие. Абсурден мошеник е мадридски дедо!!!
58
2
 
21
 
! Отговори
Втрещен преди 6 години
Ама и медии имаме. "Царя, та царя". Цар на кое бе?! Недейте така, радикулит ще хванете от навеждане.
57
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кво стана, изхарчи парите, които открадна ли?
56
2
 
17
 
! Отговори
поплавски преди 6 години
требваше да си седиш у испания,чий го тераш у бугарско ве симоне