Предложение: "Бузлуджа" да остане държавна собственост

Предложението до кабинета е на губернатора на Стара Загора
11 юли 2017 18:21, Анисия Иванова
47
Предложение: "Бузлуджа" да остане държавна собственост
Снимка: архив Булфото

Паметникът "Бузлуджа" трябва да остане държавна собственост. Това предлага на правителството областният управител на Стара Загора Гергана Микова.

На пресконферениця Микова обясни, че днес от МРРБ е поискано становището й за това дали паметникът да бъде отдаден за ползване на БСП. Тя не изключва възможността казусът да бъде дискутиран и на заседанието на правителството утре.

Паметникът е строен със средствата на всички граждани на България във време, когато БКП е била единствената партия в държавата. Решението трябва да бъде в обществена полза, а не в частнопартиен интерес, подчерта областният управител на Стара Загора, пише БТА. По думите й това е архитектурна забележителност от световен мащаб.

Гергана Микова припомни, че набезите към паметника на любители на силните усещания продължават ежедневно. Заварените врати затрудняват проникването в него, но фирми и частни лица не спират да се възползват и да печелят пари, превръщайки полуразрушената и опасна сграда в атракция за туристи от цял свят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
5
 
3
 
! Отговори
Активист на БКП преди 6 години
ДЪРЖАВАТА Е ЛОШ СТОПАНИН!!!!
12
2
 
3
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
предложение: да напълнят летящата чиния с амониева селитра, и да я пратят да гони вояджър.
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе Смехурко, къде ги прочете тези глупости?Под ръководството на Благоев Партията му става член на Комунистическия интернационал (Коминтерн) в 1919 г. и започва да се нарича Комунистическа. До края на живота си Благоев е бил председател на Кому3нистическата партияКаква е тази чорба в главата ти?
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДО ЧЛЕН ПЪРВИ.Е, НЕ Е СЪВСЕМ ТАКА, МАЛКО ТИ Е МЪТНО ТОВА ВРЕМЕ.
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми то остана и него да подарят на БСП.И какво следва след това дали панелката на 40 години която имам или НДК.Еи *** са хитреци.
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГУБЕРНАТОР ЛИ?ДА НЕ СА ВЪЗСТАНОВИЛИ ИЗТОЧНА РУМЕЛИЯ ВЕЧЕ, АМА НЕЙНИЯТ ГУБЕРНАТОР Е БИЛ В ПЛОВДИВ.
7
4
 
7
 
! Отговори
смехурко:)))))) преди 6 години
1 Явно много не знаят но той не е на БКП нито на БСП. Там Дядото о създал партия която не носи нито едно от тез 2 имена.И там е заклеймил тесните социалисти като бомбаджий и престъпници .Явно другарката Нинова е в деменция и много други като нея.Да присвояват неща който не им принадлежат
6
0
 
7
 
! Отговори
Дядо Мраз преди 6 години
Подзагланите онаправо кърти - да не сме станали част от Руската Федерация, за да има губернии и губернатори? Или пък част от САЩ, че отново да има губернатор? Колко по-звучно и красиво звучи нашенското областен управител. Не търсете заместители, след като думата я има.
5
0
 
5
 
! Отговори
ЧЛЕН ПЪРВИ преди 6 години
до1 не знам на колко сте години но освен държавна форма друга нямаше по това време.Всичко бе в ръцете на БКП член. НА ПАРИТЕ ПИШЕШЕ ВСИЧКИ НАЗЕМНИ И ПОДЗЕМНИ БОГАТСТВА СА НА ДЪРЖАВАТА. ВСИЧКО ОТ ДЪРЖАВАТА Е НА Б К П ЧЛЕН ПЪРВИ. Избрани с 99% на избори. Нормално е за поддръжка да се прави с бригадирско движение.
4
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мне....взривете го...и запълнете дупки по пътищата с него....поне файда някаква от грозния гютурумин!Достатъчно им плащаме на *** - стига толкова!
3
5
 
8
 
! Отговори
Бай Стамат преди 6 години
Ааааа, найн, данке! Да плащаме за саниране и пр.Да си го гушкат ***, те го изкаха.
2
4
 
11
 
! Отговори
БСП-жалка преди 6 години
БСП собствената си чиния на Бузлуджа не могат да поправят, пък щели България да оправят. Кой луд ще им повярва ?
1
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
....Паметникът е строен със средствата на всички граждани на България...Абсолютно точно.Не може Нинова и БСП да си го присвояват.