Евроизследване: Партия "Атака" – №1 по анти-ЕС политика!

И БСП в класацията на антизападните партии, ГЕРБ - в проевропейските
92
Евроизследване: Партия "Атака" – №1 по анти-ЕС политика!
Снимка: архив Булфото

"Атака" оглави класацията на партиите с най-антизападна политика в Европейския съюз. Това сочат данните от проучване на Европейския съвет за външна политика.

Общо пет български партии влизат в топ 30 на антиевропейските политически сили.

Изследването е проучило политиката на всички 252 парламентарни партии в цяла Европа. То е тествало тяхното отношение към основни политики на ЕС, към бежанците, войната в Сирия, глобализацията, НАТО и др.

Проучването е започнало преди малко повече от година и в него е отразена картината в предишното Народно събрание.

Още по темата

"Изследването няма претенции за представителност, защото не е говорено нито със самите политически партии, нито с техни членове или симпатизанти. Поискано е мнението на национални изследователи, хора, които следят партийния живот в съответните страни, хора, които от своя страна са говорили с представители на различните партии и имат представа какви са техните позиции по няколко големи групи въпроси", обясни директорът на българския офис на Европейския съвет по външна политика Весела Чернева пред БНР.

Въпросите, по които е искано мнението за партиите, са 12. Те тестват отношението на партиите и към подкрепата за либерализма като европейска ценност, за секуларизма (разделение между църква и държава и приемането на това разделение), за трансаантлантическите връзки и свободния пазар.

"Има и 3 въпроса, които са пряко или косвено свързани с Русия – отношението на страната към Русия, отношение на страната към санкциите срещу Русия и има ли партията връзки с Русия. Има и въпрос, свързан с подкрепата в Украйна и реформите там, както и към бежанската криза и войната в Сирия", обясни още Чернева.

Тя анализира, че в декларациите си българските партии са проевропейски, но под декларациите излизат други истини.

"България например е единствената страна , в която можем да кажем, че има подкрепа за Асад на фона на всичко, което видяхме през последните години", каза Чернева.

Изследването показвало, че в ЕС има много партии, които са близо до Русия и които Кремъл вероятно използва като свои оръжия и които вероятно подкрепя ресурсно.

"Проблемът на Европа е, че тези партии сами по себе си имат убеждения, близки до Кремъл и това се оказва напълно безплатно. Ние сами в Европа отваряме място за чужда и антизападна пропаганда, без това да е оркестрирано отвън", анализира още Весела Чернева.

Тя обясни, че данните показват, че няма лява и дясна анти-ЕС политика. От думите на Чернева стана ясно, че БСП също са в антиевропейската класация и то на предни позиции, а ГЕРБ и ДПС – в класацията на проевропейските формации.


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тази партия съществува ЛЕ още
43
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А ГЕРБ Е НА ПЪРВО МЯСТО ПО АНТИБЪЛГАРСКА ПОЛИТИКА.
42
2
 
3
 
! Отговори
муспи преди 1 година
Цар Киро е протиф АТАКА, - нехуманна е - казва!
41
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ATAKA винаги е била номер едно.
Я заговорете на холандеца за Били, Мили и Пенита. Я кажете на шведа и норвежеца, че държавното е лошо. Тук е колония, помпат и ни смучат всякакви фирмици и компании.
40
2
 
5
 
! Отговори
юбералес преди 1 година
Не е вярно. Партия Атака имат представители в европарламента, тоест в най-важната институция на ЕС, така че не водят анти-ЕС политика, а само анти-ЕС пропаганда, която излиза че е в разрез с политиката им. Това се казва ДЕМАГОГИЯ. Хем получавах пари от ЕС, хем лаеш срещу него. Ако водят анти-ЕС политика, ще извадят депутатите си от там.
39
6
 
4
 
! Отговори
И.Семов преди 1 година
Смешна статия с комични напъни все в същата "европейска"посока...Все още си мислят, че някой в България им вярва, все едно хората нямат очи и уши, не страдат от " ЕС оправията" и налаганите мулти- културални абсурдизми..Иначе все Русия им виновна, или Северна Корея или Република Намибия...
38
1
 
7
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 1 година
Че как така БСП в класацията на антизападни партии ?! ... нали Станишко е председател на ПЕС-овете, а кУрни твърди че партията и е Европейска, нищо че обяснява на електората си какво му е отнела демокрацията и поднася цветя на паметника на Тошо .... А за партия Б.атака какво да кажем, напоследък Болен ми се вижда помъдрял, хрисим и диалогичен, откак му свършиха рублите и се кротна в проевропейската коалиция на ГЕРБ .... В България май нищо не е такова, каквото изглежда .... !!!
37
7
 
3
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 1 година
Питайте ме мен каква ми е позоцоята за ЕС и НАТО и "ценностите " им!
36
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А няма ли да напишете нещо за честването на 180 годишнината на Левски???
35
1
 
13
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 1 година
Стари данни.Сега...лидера на А-така,Сидеров е наяден и доволен...патриот.Що да се сърди на ЕС.Боко успя да го...опитоми и циливилизова,за да припознае западната брюкселска...циливилизация и да я заобича.Така че Брюксел да се коригира;както винаги,върви след...събитията.
34
3
 
4
 
! Отговори
RED ARMY преди 1 година
Нищо чудно, Волен е ляв националист.
33
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Първите книги на тоя са спонсорирани от евреи за какви расисти и какви анти европейци става дума ,айде моля ,моля.
ИДЕТЕ ДА ЛЪЖЕТЕ ДРУГИ!Всичко е лъжа и измама.Влезе в парламента с обещания които не изпълни .
32
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Партия "Атака" – №1 по анти-ЕС политика!"
---
Хе-хе, ами вие изкарахте "Атака" по-консервативна от партия от "торите" в Англия и Волен Сидеров по-"тереза мей" от Тереза Мей. :):)
31
9
 
10
 
! Отговори
Хомосексуалист преди 1 година
Ние хомосексуалистите сме твърдо за ЕС!
30
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
хитро, но в същото време - много плоско се прави опит за насочване на погледа на офцете в погрешният вектор - за/прот ес, за/против русия

а вектора е за/против системата, чийто две лица са ес, "запада" / русия.

както каза бай тошо в последното интервю по панорама - "социализма беше добър като строй, но системата беше грешна", и "социализма е едно недоносче, означава системата е едно недоносче, а не строя"!
29
1
 
9
 
! Отговори
А бе преди 1 година
До Анонимен
А тия дали по 1 лев на Тиквата по-малко ли са прецакани?За еврофондовете хич да не говорим-ако поне 30% не влязат в гербаджийските джобове-пак добре.
28
3
 
23
 
! Отговори
Хм преди 1 година
Статия с мирис на повръщано....Ужасно напомня за близкото минало и приказката:"Всяка линия успоредна на Априлската, е права линия!"(демек-правилна).Алоу,какво стана с правото на мнение и демокрацията????Ами ако един ден тая политика се окаже погрешна(както се очертава),какво правим?Ако няколко овце се хвърлят в пропастта и другите ли трябва да ги последват?Впрочем вече доста станаха грешките на ЕС,къде признати,къде непризнати...
27
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До _Революционер_
Волен е най-хитрия политик в България. Е--ве млада п-ка, прави деца на стари години, че кво му е....
...

верно е, на гърба на глупаците, дали му по 1 лв
26
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Атака е No 1 по анти-ЕС политика. ГЕРБ е проевропейска партия и момента двете партии са в коалиция.
Брюксел се отказа от правите краставици, но "краставичарите" са още там. Неадекватни действия, неадекватна политика.
25
0
 
10
 
! Отговори
Не разбрал преди 1 година
А политиката на шефа, дето плаща осигуровки на минимална заплата за или против ЕС е. А ако е с ЕС, що крие данъци, а ако е с Русия що взема еврофондове.
Шантава работа. Обърках се.
Последно какво е това нещо политика?
Туй дето всички го приказват,ама никой не им вярва. Туи ли е ?