Волен доволен: Азбуката от Македония? Поне не е от Ленин...

Всеки път, когато има изкривяване на историческите факти, трябва да се реагира
25 май 2017 17:15,
140
Волен доволен: Азбуката от Македония? Поне не е от Ленин...
Снимка: архив, Булфото

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров направи "бележка" на изказването на руския президент Владимир Путин, че славянската писменост е дошла от македонските земи.

Още по темата

Той изрази задоволство от реакцията на българската държава и коментира шеговито изказването на Путин: "Явно има напредък, едно време учеха, че Ленин е измислил азбуката, сега вече идва от в македонските земи". 

Сидеров направи уточнението, че "македонските земи" не е държава.

"Македонските, тракийските и добруджанските земи са били част от България", каза лидерът на "Атака".  

Сидеров и депутатите от Обединените патриоти поискаха, както се реагира на изказването на Путин, така да се реагира във всички посоки. 

Той припомни претенциите на Турция, както и изказвания на евродепутати, че в България има македонско малцинство. 

"Трябва да се реагира и по отношение на справочника на ЦРУ, и Държавния департамент, където продължават да пишат, че има македонски малцинства", каза още Волен Сидеров.

Той призова да бъде създадена държавна стратегия на правителството, в която българската история да се представя точно и коректно. Според него всеки път, когато има изкривяване на фактите, държавата трябва да реагира според стратегията.

Лидерът на "Атака" коментира и избора на Валери Симеонов начело на Съвета по етническите въпроси в кабинета.  

"Валери Симеонов трябва да бъде оставен намира поне известно време, за да се убедите, че той е деен човек, който иска и ще свърши неща, полезни за обществото", каза Сидеров.  

Той призова да не се гледа толкова изказа на Симеонов.   

"Спомняте си, че тук имаше последовател на високия наратив, г-н Местан. Какво направи той? Партия, подкрепяна от Турция. Да съдим по делата", призова още лидерът на "Атака".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
1
 
1
 
! Отговори
Волен Е преди 6 години
Хондурас
100
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя на кого ли няма да се наведе заради мазния кокал. И пробациите не му се отразяват добре, явно нещо друго е трябвало.
99
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Златното пръстче, слугинажа на всеки, който е на власт и той се произнесе. ***. Някога се е било учело, че Ленин бил създал кирилицата. Пълен идиотизъм. Откъде ги чете тоя тия измишльотини? Да беше прочел поне един стар руски учебник.
98
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** и Ленин е македонец !Питайте некой у Скопие !
97
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гледам и не вярвам на ушите си!!! Бялата Златка срещу Путин??? Явно му е спрял гранта, за тва се завърта като пумпал за пореден път! ***, ще ви спрат и на вас рублите, щотот джуджи разбра, че от вас файда - йок!
96
4
 
6
 
! Отговори
Що за нелепости???? преди 6 години
Кой го е учил Волен, че Ленин е съчинил азбуката? Ето такива изказвания унищожават и добрите мисли, ако Волен ги е имал.
95
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво знаеш ти за Ленин ?. Да беше си мълчал най-добре .
94
1
 
6
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
До makedonecotТвоята злоба и безсилие са за твоя лична употреба,и те разяждат отвътре-бавно,но сигурно.Срещу тези болести българите са имунизирани,защото граничат все с такива заразени екземпляри,и то от векове.
93
3
 
8
 
! Отговори
бат Волен президент преди 6 години
Бат Волен президент оле!
92
6
 
5
 
! Отговори
Баладжията преди 6 години
Путин добре си е подбрал думите, но или ние не можем да четем или просто си следваме вечната политика да има виновен, да хулим някой, на някой да се цупим. ЧЕТЕТЕ, ПОСЛЕ РЕВЕТЕ!
91
9
 
4
 
! Отговори
makedonecot преди 6 години
hahahahhahaaaa puknete od maka be TATARI KLETI
90
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой, Кой, Кой призна пръв Македония?ЦРУ, Коминтерна???Кой?
89
7
 
15
 
! Отговори
край преди 6 години
Изказа на Путин беше географски, исторически и политически точен. Нашенските велико-политици се скъсаха да го коментират. Даже Нинова за да покаже колко е патриотично-евро-атлантическа и тя забележки прави. Мухи.
88
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом Волен прави бележка на Путин, напредваме. И пак немеси и ЦРУ-то, няма как и без него.
87
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С този знак Путин каза,че се отказва от нас.Разчита на Македония и Сърбия за потока.А СЛУЧАЙНО,СЪЩИЯТ ДЕН ТУРСКИ ДЕПУТАТ НИ ЗАПЛАШИ,ЧЕ НЕ СПАЗВАМЕ ПРАВАТА НА ТУРЦИТЕ-МАЙЧИН ЕЗИК В УЧИЛИЩЕ,ТЕЛЕВИЗИЯ НА ТУРСКИ....Дерзайте.Гащите са свалени.
86
10
 
9
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 6 години
Сидеров и депутатите от Обединените патриоти поискаха, както се реагира на изказването на Путин, така да се реагира във всички посоки.ОТ ТОЗИ ТЕКСТ СИ ЛИЧИ ,ЧЕ СИДЕРОВ В МОМЕНТА ОТ НЯМА НА КЪДЕ ЗАСТАВА СРЕЩУ ПУТИН ! И СЕГА АКО НЕ ЗАСТАНЕ СРЕЩУ ПУТИН МНОГО ОЧЕВАДНО ЩЕ ИЗЛЕЗЕ НА ЯВЕ ,ЧЕ Е РУСКИ АГЕНТ ! КОРНИЯТ ТЕКСТ Е НАПЪЛНО БЕЗСМИСЛЕН ! ДА НЕ БИ СИДЕРОВ ДА ИСКА ДА КАЖЕ ,ЧЕ БЪЛГАРИЯ НЕ РЕАГИРА НА ДУМИТЕ НА ЕРДОГАН , НА ТРЪМП И ДР.?!
85
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сидеров реагира добре.
84
8
 
19
 
! Отговори
ти ако виеш преди 6 години
Аз пиша на български. С българска азбукаНа 24 май. Национален празник на България. Главния Московец се среща с Главниот антички македон и му благодари за българската азбука. *** изпуска да спомене че е българска.Ти какво очакваш да кажем!*** срама немаНи съвестСамо рубли
83
1
 
1
 
! Отговори
anonimen преди 6 години
na sa makedonci pi6e 4e sa balgari no e sporno,ba6ta im lav i maika im mariq sa vizantiiski aristokrati v Solun pone taka pi6e v uikupediqta
82
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Закакво е този истеричен вой?Наистина кирилицата е дошла от македонска земя, която тогава е част от бълг.държава.Путин не е казал Македония или македонска азбука! Точно пък Волен и белия Красьо да ме се дуят,че след Хайл Хитлер на зам.министъра патриотар не им прилича.