Русофилите в НС – два пъти повече от приятелите на САЩ

119 депутати са в групата за приятелство с Русия
24 юли 2017 20:05,
225
Русофилите в НС – два пъти повече от приятелите на САЩ
Снимка: Олег Попов / Dnes.bg, архив

Половината от българските депутати се писаха русофили. Това сочи справка на сайта на Народното събрание. Според документа налице е рекорден интерес на депутатите към Русия.

В така наречената "Група за приятелство България-Русия" в Народното събрание членуват 119 народни представители от общо 240.

За сравнение в групата за приятелство със САЩ има почти наполовина по-малко – 68 депутати.

"Битката" за "руската" група е толкова голяма, че БСП и ГЕРБ си поделят председателството. От страна на левицата е Антон Кутев, а управляващата партия е издигнала за свой шеф Красимир Велчев.

Групата, която обединява любовта на родните депутати към Русия, има и трима зам.председатели – Веселин Марешки от "Воля", Волен Сидеров от "Атака" и ген. Симеон Симеонов от ДПС.

Интересен факт е, че след обичта на българските депутати към руснаците, е тази към китайците. 73 народни представители са се включили в групата за приятелство с Китай. Четирима депутати са в групата за приятелство с КНДР.

Най-малък интерес народните представители проявяват към Камбоджа. Тази група за приятелство е от двама членове, следвана от тази за приятелтво с Афганистен- трима. Общо в сегашния парламент групите за приятелство с различни страни от целия свят са 87.

През уикенда пък Николай Малинов запази поста си на председател на Национално движение "Русофили" след заседание на общото събрание на организацията. Това е най-голямата неправителствена организация у нас, в която членуват над 37 000 души, пише "Труд". Патриарх Неофит и премиерът Бойко Борисов изпратиха приветствие до форума.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


225
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
18
 
11
 
! Отговори
СатаНАТО™ преди 6 години
Русофил по дефиниция означава плиткоумен полезен ***-мазохист.Хем знае, че за руснаците е никой, хем се бута да им подгъзува.Народното ни събрание е пълно с дебилни мазохисти-подгъзовчици.
116
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Америка приятели няма. Америка има само подкупени политици.
115
12
 
6
 
! Отговори
СатаНАТО™ преди 6 години
защитават САЩ срещу грантове-------------Тази дума "грантове" излезе на мoда в ру-нета.На български такова понятие няма и вие дори не знаете какво означава, но повтаряте като папагали. За да си русофил, без да си руснак, трябва преди всичко да си кръгъл ***. "Рускиий мир, това е националсоциализма на закъснялата в самоопределението си "руска нация" - като Третия райх на Хитлер. Руският мир е царство на руснаците, в което русофилите са само доброволни и безплатни слуги.
114
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Скъпи роби на комунизма (щото още ви управляват комунисти), кога ще научите правописа (на 4. Клас ниво) на българския език. Иначе нищо ново!
113
12
 
9
 
! Отговори
по-далече от Русия преди 6 години
Колкото по-далече от Русия, толкова по-близо до цивилизацята.
112
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нормалните българи сме с Русия.
111
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
През комунизма имаше банани само по нова година, а сега лапаме американски банани всеки ден.
110
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
AZ I NIE OBICAME RUSIA KATO NASHA MAIKA RODNA.
109
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма русофил, който да е бил български патриот. Защото за русофила истинската родина е Русия а руските интереси над всичко.
108
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А колко са Българофилите?
107
3
 
7
 
! Отговори
Майстора преди 6 години
За съжаление от двете кочини нашата е по скапана.
106
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най големите злини за България са дошли по направлението Русия Москва.
105
4
 
7
 
! Отговори
К.М.Т. преди 6 години
115) Това, което си изброил е една малка част от "ползите" на България от приятелството със САЩ и ЕС. Има и още, като: привилегироването на "малцинствата" (предимно роми), сектанството и окултизма, наркотиците, хомосексуалната пропаганда и още безброй много подобни "благодеяния". Колкото и смешно да му се струва това на нормалния човек, то американците действително биха счели тези "заслуги" към нас като личен просперитет.
104
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И най-тежката форма на русофилия се лекува с живот в руската ***. След шест месеца там и най-яростния русофил може да стане нормален човек.
103
7
 
14
 
! Отговори
Иво Инджевци преди 6 години
Няма нищо лошо в това да уважаваш народа на САЩ.Но в повечето случаи по нашата преса имаме едни противни и кресливи същества,които подобно на Иво Инджев са учили в Русия, по времето на социализма сабили русофили защото тогава това е било изгодно, а сега са се пребоядисали илицемерно защитават САЩ срещу грантове и пари от НПО-та като "Америка за България" - най-гадното е че правят това против националните ни интереси.
102
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
по интересното е дали въобще в парламента има дупетати който милеят за майка България!
101
4
 
14
 
! Отговори
Ал Тиквоне преди 6 години
САЩ нямат приятели. Имат само ИНТЕРЕСИНещо подобно като интересът на лешоядът към разложените трупове
100
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До пущинякАз принципно съм прочел само 1-2 руски книги и какво?Не е важно какво си чел, а какви убеждения имаш(ако не си политик)!------------- Нормално е когато нищо не си чел, нищо не си видял и преживял, а си един ограничен и *** *** и агресивен просстак, да вземеш страната на фашизма. Изобщо не ме учудва избора ти, също и конспирологичните залитания
99
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Богати сме! Всяка година България подарява 330 милиона на американските ТЕЦове.
98
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ ни донесоха свобода и демокрация и сега имаме тоалетна хартия и интерднет, ако когато бяхме под руския ботуш нямаше тоалетна хартия и интернет а сега всяка стая с 50ка лед тв + нет и те и всяко семейство с 2 автомобила.