Русофилите в НС – два пъти повече от приятелите на САЩ

119 депутати са в групата за приятелство с Русия
24 юли 2017 20:05,
225
Русофилите в НС – два пъти повече от приятелите на САЩ
Снимка: Олег Попов / Dnes.bg, архив

Половината от българските депутати се писаха русофили. Това сочи справка на сайта на Народното събрание. Според документа налице е рекорден интерес на депутатите към Русия.

В така наречената "Група за приятелство България-Русия" в Народното събрание членуват 119 народни представители от общо 240.

За сравнение в групата за приятелство със САЩ има почти наполовина по-малко – 68 депутати.

"Битката" за "руската" група е толкова голяма, че БСП и ГЕРБ си поделят председателството. От страна на левицата е Антон Кутев, а управляващата партия е издигнала за свой шеф Красимир Велчев.

Групата, която обединява любовта на родните депутати към Русия, има и трима зам.председатели – Веселин Марешки от "Воля", Волен Сидеров от "Атака" и ген. Симеон Симеонов от ДПС.

Интересен факт е, че след обичта на българските депутати към руснаците, е тази към китайците. 73 народни представители са се включили в групата за приятелство с Китай. Четирима депутати са в групата за приятелство с КНДР.

Най-малък интерес народните представители проявяват към Камбоджа. Тази група за приятелство е от двама членове, следвана от тази за приятелтво с Афганистен- трима. Общо в сегашния парламент групите за приятелство с различни страни от целия свят са 87.

През уикенда пък Николай Малинов запази поста си на председател на Национално движение "Русофили" след заседание на общото събрание на организацията. Това е най-голямата неправителствена организация у нас, в която членуват над 37 000 души, пише "Труд". Патриарх Неофит и премиерът Бойко Борисов изпратиха приветствие до форума.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


225
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В БЪЛГАРИЯ БЕСНИТЕ РУСОФОБИ И АМЕРИКАНОФИЛИ СА САМО Ч*ФУТИТЕ, ОБРАТНИТЕ И ГРАНТАДЖИЙТЕ ХРАНТУТНИЦИ НА ДЖОРДЖ СОРОС ,ЗА НАША РАДОСТ ТЕ СА ЕДВА 00,1% ОТ НАСЕЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ,ОСТАНАЛИТЕ 99% ЕТНИЧЕСКИ БЕЛИ ПРАВОСЛАВНИ БЪЛГАРИ ,ОБИЧАМЕ И ПОЧИТАМЕ НАШИТЕ РУСКИ БЕЛИ ПРАВОСЛАВНИ БРАТУШКИ -ОСВОБОДИТЕЛИ.БЪЛГАРИЯ И РУСИЯ СА ОБРЕЧЕНИ ДА БЪДАТ ЗАЕДНО- ЕДНА ВЯРА ЕДИН ЕТНОС ,ЕДИН ЕЗИК ,ЕДНА СЪДБА!.
16
9
 
14
 
! Отговори
проктолог преди 6 години
Заглавието трябваше да е друго: Хомосексуалните в НС два пъти повече от хетеросексуалните
15
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И ги определихте като русофили по подписка в една група?!?!?!Действията са важни,не групата!!Аз един русофил не виждам в НС!!Виждам интересофили,суджукофили,доларофили,еврофили.................
14
7
 
15
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 6 години
американофил-предател антибългарин и безродник чието наказание е само смърт!
13
15
 
8
 
! Отговори
Пенсионер преди 6 години
До Анонимен 5С Русия трябва да имаме равноправни и полезни за България отношения.А иначе Русия нито е славянска, нито е православна страна. И двете понятия са измислени и се експлатират от Путин и режима му. А историята е доказала, че Русия винаги е считала България за своя собственост и политиката й към България винаги е била една - заробваща!
12
18
 
11
 
! Отговори
Пенсионер преди 6 години
До Обичам Русия!!!Смачкан ти е тролския мозък!Преселвай се в Русия, пълен ***!
11
22
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма русофили, има рубладжии! Другото е пpocтотия и невежество.
10
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хахахахаххааа,русофилите били два пъти в повече!!Е......ти русофилите,които гласуват в подкрепа на санкции или зачернят с гласуване всеки руски проект!!Много русофилско,няма що!!
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
странна работа- дали в думата има и 1% българофили, или пък в сената, или в бундестага... много "натягащ се" манталитет има българина, все иска "да се хареса на началника", "да се сложи" на шефа ... лошо ... това значи, че е и "готов на всичко", само и само "да получи благословия" ... :((
8
17
 
22
 
! Отговори
Обичам Русия!!! преди 6 години
Обичам Русия. Единствената държава която би помогнала на България срещу евентуална турска инвазия. Мачкай Путин!!!! Най- влиятелния човек на планетата
7
0
 
14
 
! Отговори
жжжжжж преди 6 години
Шайкаджията А. Тодоров и той русофил се писал. За всеки случай се писал и приятел на САЩ. Да е с двете страни, че знае ли се... Срам нямат тези...
6
3
 
12
 
! Отговори
байхейс преди 6 години
защо тази клета и проклета майка България винаги трябва да търси господар !?защо трябва да се делим на хора които искат да продадат България на Русия или на САЩ !?нито на САЩ нито на Русия и пука за България !!!събуди се *** народе и се опитай както казваше Ердоган или да живеем като хора или ако не може то тогава да умрем като мъже !
5
12
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колкото по-добри са отношенията на България с братска, славянска и православна Русия толкова по-добро ще е положението и на българския народ! Историята го е доказала!
4
4
 
14
 
! Отговори
до 1 преди 6 години
Съгласен съм стеб,няма какво да добавя
3
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А защо не започнат и да действат накрая? Ето Германия си строи "Северен поток" и никой не пита, Унгария си строи електроцентрали и също никой не пита. Само ние се прецакахме по всички пунктове, че дори и селскостопанска продукция ни забрани ха да изнасяме, а те визите не можаха да въведат, защото ще имат големи финансови загуби.
2
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали ни дърпаха конците от САЩ? Объркан съм...
1
13
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е представителна извадка за настроенията у нас! Американофилите са оттрепки, които за един долар, ще продадат и майките си.