Русофилите в НС – два пъти повече от приятелите на САЩ

119 депутати са в групата за приятелство с Русия
24 юли 2017 20:05,
225
Русофилите в НС – два пъти повече от приятелите на САЩ
Снимка: Олег Попов / Dnes.bg, архив

Половината от българските депутати се писаха русофили. Това сочи справка на сайта на Народното събрание. Според документа налице е рекорден интерес на депутатите към Русия.

В така наречената "Група за приятелство България-Русия" в Народното събрание членуват 119 народни представители от общо 240.

За сравнение в групата за приятелство със САЩ има почти наполовина по-малко – 68 депутати.

"Битката" за "руската" група е толкова голяма, че БСП и ГЕРБ си поделят председателството. От страна на левицата е Антон Кутев, а управляващата партия е издигнала за свой шеф Красимир Велчев.

Групата, която обединява любовта на родните депутати към Русия, има и трима зам.председатели – Веселин Марешки от "Воля", Волен Сидеров от "Атака" и ген. Симеон Симеонов от ДПС.

Интересен факт е, че след обичта на българските депутати към руснаците, е тази към китайците. 73 народни представители са се включили в групата за приятелство с Китай. Четирима депутати са в групата за приятелство с КНДР.

Най-малък интерес народните представители проявяват към Камбоджа. Тази група за приятелство е от двама членове, следвана от тази за приятелтво с Афганистен- трима. Общо в сегашния парламент групите за приятелство с различни страни от целия свят са 87.

През уикенда пък Николай Малинов запази поста си на председател на Национално движение "Русофили" след заседание на общото събрание на организацията. Това е най-голямата неправителствена организация у нас, в която членуват над 37 000 души, пише "Труд". Патриарх Неофит и премиерът Бойко Борисов изпратиха приветствие до форума.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


225
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Точно по тази причнина сме *** на Европа, защото се асоциираме с алкохолизираната безполезна руска сбирщина, вместо със САЩ - страна с 15 пъти по-висок жизнен стандарт от руския
36
11
 
9
 
! Отговори
Либералист преди 6 години
Россия, тая мнима защитница на славянството, тя употреблява още по-радикални средства, за да истрие от лицето на земята българските колонии."Христо Ботев - Публ. във в. Знаме, г. I, Букурещ, 4 април 1875 г., бр. 13, с. 51 А сега малко минуси и за Ботев!
35
1
 
10
 
! Отговори
антиседераст преди 6 години
До 43 Либералисттова от " америка за бг" ли ти го спуснаха? кък ша измислиш нова евроатлантическа поезия , пропита с наркозависимост и хомосексуализъм.
34
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
чужденците ни се смеят - всичко в София било струпано на едно място, като се замислиш - така си е
33
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЛибералистВазов е писал и срещу руските агресори през Първата световна война неграмотнико. Дистатъчно е било един руски снаряд да падне на българска земя и русофила Вазов се превръща в български патриот, каквито сегашните руски мекерета никога няма да станете.
32
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
О ужас, държавата се разпада, само данъци , такси, преследвания на всеки по буден и работлив, никаква справедливост, шуробаджанащина, ***, коренното население се евакуира, тругнали да се броят кой на кого иска да се дупи. Ами за България, за България и българите мисли ли някой в парламента?
31
11
 
8
 
! Отговори
Либералист преди 6 години
"О, руси, о, братя славянски,защо сте вий тука? Защо стедошли на полята балканскинемили, неканени гости?"А пишете сега минуси на Вазов - руски *** такива! Това само можете - да отричате всичко българско!
30
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До несъм Ванга, но знамТime поставял и Хитлер да "му краси" първата страница, бе умен русофил. И Путин ще свърши като фюрера,
29
13
 
5
 
! Отговори
cazzoduro преди 6 години
119 продажни душици жадни за рублички. Гнус.
28
5
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
аз с убиици не мога да бьда приятел аз искам мир на балканите и черно мореискам добри отношения сьс сьседите нямам никакьв интерес сьс сащ на 20 000 кмкоято се занимава с износ и продажба на орьжие
27
10
 
3
 
! Отговори
Занзибар преди 6 години
Това обяснява дережето на родината ни!!!
26
14
 
5
 
! Отговори
Либералист преди 6 години
добре, че ги има умните и красивите, че ако разчитахме на посткомунистическите *** като седесарките Нинова и Йотова и техните робски слуги из България - Българие е ЕС и НАТО-вска държава! Добре, че не разчитаме на хората дето преди ни събаряха църквите и избиваха свещеснните сега да ни учат на ХРИСТИЯНСТВО! Дерзайте деца на промяната и свободата!
25
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ТHE ПатриотЕфинствените *** и българофоби сте русофилите. Избили сте повече българи отколкото са загинали през войните. Русофил=българофоб и предател. Няма български паъриот, който да е бил русофил и да е *** руски ***!
24
11
 
3
 
! Отговори
До 23 преди 6 години
Тия твои определения на тъпоумен руски представител, можеш да ги запазиш , като държиш реч в пенсионерскуя клуб. Там особено ще те разберат и зарадват. Вашата прослойка се е доказала , като родоотстъпници-справка "Македонския въпрос и решенията на Коминтерна" , тъй че тия ги разправяй на баба си. Ако въобще знаеш за какво става дума?
23
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нито са русофили, нито са американофили, записали са се в групата да не изтърват нещо. А явно има и някой в 87 групи да участват - плаща ли им се за тези групи е въпросът?
22
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Народни предатели!
21
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"" 119 депутати са в групата за приятелство с Русия "".....................Русофилството в България е запазена марка на простите и нискообразованите ... така, че този резултат сред депутатите е очакван.Противопоставянето на русофилството на американофилството е неуместно, защото интелигентните българи винаги са били ЕВРОПЕЙЦИ преди всичко.
20
1
 
3
 
! Отговори
PD преди 6 години
Темата отдавна е развита и има извод. Само, има няма стотина години. Може за някои безпаметни народи, и да е актуална, но това е,защото са много малки откъм хилядолетия.
19
3
 
16
 
! Отговори
несъм Ванга, но знам преди 6 години
"Путин е най- влиятелния човек на планетата"==============Така смятат и от редакцията на списание TIME. За пореден път ликът на г-н Путин ще украси корицата му на 31.07.2017 г.
18
2
 
11
 
! Отговори
сдффсдгсгше преди 6 години
Хубаво е това, но щеше да бъде хубаво, ако имаше българофили в парламента.