Борисов поиска да се разрови приватизацията на "Полимери"

Дори жп линиите са изнесли, ядосва се премиерът
65
Борисов поиска да се разрови приватизацията на "Полимери"
Снимка: Булфото, архив

Новият антикорупционен орган трябва да разгледа приватизационната сделка за девненския завод "Полимери", обяви във Варна премиерът Бойко Борисов.

Според него тя е много "приятна" и олицетворява как се е процедирало в държавата по това време. Би било интересно да се види и какви съдийски решения са вземани през годините, каза още премиерът.

Той припомни, че по случая с "Полимери" от няколко години тече разследване, което за момента се води срещу неизвестен извършител.

"От 4-5 години се води разследване срещу неизвестни извършители, но според мен те са известни. Дори жп линиите са изнесли. Преди няколко дни взехме решение 15 млн. лв. да се дадат на Варна. Тези отпадъци сега трябва да се вземат и да се откарат някъде. Ние сме евтини на брашното и скъпи на триците", каза премиерът.

По думите му бившият собственик на завода е разпродавал и е вземал парите, само че отровите са оставени и сега обезвреждането им е за сметка на данъкоплатците.

Средствата обаче трябва да бъдат осигурени, за да не бъде отровен целият район, включително и Варна, обобщи премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
15
 
! Отговори
Цаци 2 преди 6 години
Така и така ме събудихте, да си довърша списъка кого не разследвам: 11. Майката на Пеевски 12. Доган 13. Високопоставени провалени шефове на регулатори - Искров, Мавродиев 14. Шефове на ДАНС и МВР (Шиши ги е назначавал) 15. ВСС 16. Шефове на нови опоскани банки...ох огладнях!
42
2
 
17
 
! Отговори
Цаци до Андрешко преди 6 години
Ни-Кой! Защо ме занимавайте с глупости? Зная кои са шефовете - Шиши 1 и Шиши 2. Те си ме избраха. Аз имам много работа. След аферата със суджука надуших и далавера с 3кг кренвирши и две кокошки. Очаквайте разкритията скоро! Истинска бомба!
41
1
 
25
 
! Отговори
Андрешко преди 6 години
А кога ще разследваме трите прасета символа на модела "КОЙ"???
40
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разследването трябва да започне от 1956г. Да стане ясно как и защо Л.Живкова и Ст.Тодоров- според американците - са ръководили дисидентското движение в БГ!С какво са се занимавали Т.Живков,Политбюро и ДС по това време? Как и защо всичкия износ за и внос от второ направление е "минавал" през "дисидентски" фирми и къде са парите? Как произвеждани в СИВ "западни стоки" са изнасяни на запад за руски копейки и са "внасяни" обратно за американски долари? Не е ли време за разследване на тези въпроси ?
39
9
 
30
 
! Отговори
ГЕРБЕРАСТ- помияр преди 6 години
Вече 10 съсипвали години ГРОБарите управляват ( крадат) Родината!!!! Сега ли се сетиха да разравят......Каквото са откраднали Костов, Ал Бож, Боршоша, Кунева и др. - прокуратурата да каже!!!! ГЕРБерастите ПРИКРИВАТ кражбите от приватизацията и на свой ред крадат от " саниране", "магистрали", обществени поръчки, НДК,КТБ и др.....Всички сте за ЗАТВОРА!!!!
38
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По-добре милиционер, отколкото син на партизанин и ятак.При милиционерите е грешка на природата, докато при партизанските деца си е наследствено.
37
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Другарката Банева отдавна си е за затвора. Ако почва да се рови почни всички комунисти от 90-те!
36
5
 
30
 
! Отговори
Кондю преди 6 години
Вместо да се дразнят като деца с *** да се вземат в ръце и започнат да дърпат главния виновник - Командира Костов.Той разпродаде България за по 1$
35
7
 
24
 
! Отговори
Активист на БКП преди 6 години
ГЕРБ-грабители на съвременна България !
34
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали държавата е лош стопанин? Частникът е прибрал парите от скрапа като добър стопанин, и е оставил работата за държавата.
33
1
 
26
 
! Отговори
Прах преди 6 години
Прах в очите на народа. Кервана си върви, мафията забогаъява а раята е с 500лв (300?) заплата.Държава цирк
32
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 31 Стига с тоя Орешарски, той не е откраднал нищо.По негово време са крали, но без негово знание.Орешарски е виновен само за това, че се огъна пред американските сенатори и спря проекта за АЕЦ-Белене.Сега ще купуваме скъп ток от Турция и Румъния.Виновна за това е Меглена Кунева-дано я видим осъдена един ден.
31
21
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А кой управляеаше България като фалира КТБ? Кой? Кой?Не беше ли Орешарски?
30
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А кой управляеаше България като фалира КТБ? Кой? Кой?Не беше ли Орешарски?
29
5
 
18
 
! Отговори
Радев и Нинова преди 6 години
И ний ще разследваме и ще се борим с корупцията. Първите 5 години мислено. Вторите пет писмено. Третите 5 устно. И след още 5 корупцията ще умре. От старост.
28
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Д-р Петър Москов ли? Кой беше тоя?А-а-а онова еврейче от ДСБ, дето се оттече в канала заедно с партийката си.Като бивш седесар и той добре се облажи от лекарства и ваксини.
27
2
 
19
 
! Отговори
Цаци преди 6 години
Аз разследвам само умрели кучета, мишоци и кокошкари. Не разследвам: 1.Пеевски 2. ДПС. 3.Управляващи 4. Олигарси 5. Корумпирани магистрати 6.Мафиоти. 7. Себе си (а има за какво) 8. Гергов .9.Руски агенти. 10. Международни терористи.
26
4
 
20
 
! Отговори
БАНДАТА СДС преди 6 години
Полимери, Марица - изток 1 и 3, Нефтохим и Петрол (2000 бензиностанции) - с9ледите водят към Иван Костов и неговите съучастници от СДС.
25
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ВРЕМЕ Е ДА СЕ РАЗСЛЕДВА И КОЙ НАРЕДИ ВСИЧКИ ДЪРЖАВНИ ФИРМИ И ИНСТИТУЦИИ ДА СЕ ПРЕМЕСТЯТ СМЕТКИТЕ И ПАРИТЕ В КТБ ПРЕЗ 2010 Г.?К О Й? Кой , г-н Борисов управляваше тогава. Вие, а не Койчо.После откраднаха тези пари, организираха фалита и откраднаха и от народа 3,5 милиарда лв.
24
2
 
22
 
! Отговори
баткото на Бойко преди 6 години
Хубаво е да се разследва. И особено последните сделки за Булгартабак и БТК. Корупция ощетила държвата със стотици милионни. Нали Бойко!?