Борисов поиска да се разрови приватизацията на "Полимери"

Дори жп линиите са изнесли, ядосва се премиерът
65
Борисов поиска да се разрови приватизацията на "Полимери"
Снимка: Булфото, архив

Новият антикорупционен орган трябва да разгледа приватизационната сделка за девненския завод "Полимери", обяви във Варна премиерът Бойко Борисов.

Според него тя е много "приятна" и олицетворява как се е процедирало в държавата по това време. Би било интересно да се види и какви съдийски решения са вземани през годините, каза още премиерът.

Той припомни, че по случая с "Полимери" от няколко години тече разследване, което за момента се води срещу неизвестен извършител.

"От 4-5 години се води разследване срещу неизвестни извършители, но според мен те са известни. Дори жп линиите са изнесли. Преди няколко дни взехме решение 15 млн. лв. да се дадат на Варна. Тези отпадъци сега трябва да се вземат и да се откарат някъде. Ние сме евтини на брашното и скъпи на триците", каза премиерът.

По думите му бившият собственик на завода е разпродавал и е вземал парите, само че отровите са оставени и сега обезвреждането им е за сметка на данъкоплатците.

Средствата обаче трябва да бъдат осигурени, за да не бъде отровен целият район, включително и Варна, обобщи премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да ни тровят хем ние ще се отървем, хем премиера ще се отърве от "селото" Варна и няма да строй излишно магистрала. Само да кажат по новините кога, че да пратим младите и бебетата някъде по- западно от Каспичан примерно. Отровената територия след време ще се ре-култивира и да се засели с афганци, пакистанци и др върнати от западна европа или може да се направи затвор от полуоткрит тип и тн
2
7
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От както стана милиардер,и корупцията ще бори и приватизацията ще рови и ще стане най-големият радетел за справедливост на тази земя.Втора майка Тереза.Как да не го погалиш по тиквето.
1
4
 
47
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 6 години
Ами къде са държавните органи за контрол през...годините бе Тъпан,какво ми плющиш...постулати.Ти вече девета година си на власт,какво сега се сети за Полимери,явно искаш да...отбиеш водата от собствените си...батаци.