Борисов видя фалшива новина в "Цанков камък": БСП и ДПС я бродират!

"Даваме проекта на прокуратурата, защото е за милиард, а не работи"
159
Борисов видя фалшива новина в "Цанков камък": БСП и ДПС я бродират!
Снимка: БТА, архив

Премиерът Бойко Борисов заяви, че трябва да има виновен, че съоръжение за 1 милиард - "Цанков камък", не работи. Той посочва на заседанието на правителството, че всички останали спекулации по темата са съзнателно разпространявани фалшиви новини.

Още по темата
"Причината отново да се внася това предложение за "Цанков камък", е, защото е съоръжение, за което е даден приблизително милиард, с път за 240 милиона, а то не работи, то е изпразнено, счупило се е, ремонтира се и сега, в най-големите жеги, когато климатиците работят на пълни обороти, ние не можем да ползваме енергия от него. С една дума, ние атакуваме качеството и питаме кой ще понесе отговорност. И, естествено, за това се обръщаме към мандатоносителите през тези периоди – ДПС и БСП", разяснява Борисов защо проектът бе даден от ГЕРБ на прокуратурата и допълва, че не разбира "тази наглост".

Според него "паметник на глупостта" можеше да са редица магистрали - "Струма", "Люлин", "Тракия", "Марица".

"Северната тангента, абсолютно провален проект – 240 милиона загуба, сега трябваше да ги върнем в Брюксел, "Дунав мост 2", абсолютно провален проект. Само за секунди мога да изброя все милиардни проекти. И към тях, ако се прибави "Белене", ако се прибавят американските централи", коментира премиерът.

Борисов добавя, че не се връща назад, но "щетите от техните управления се влачат десетки години в последствие".

"Да вложиш 1 милиард, представете си, в магистрала и да я затвориш – какво ще ни правят нас? Затова питаме има ли виновен. Кой е правил този проект? Как тази чаша се е спукала? Да извадят записа – още тогава ние прогнозирахме, че водата ще натисне и ще спука плочата, защото тя е направена в котловината по подобен начин.
Да, но в същото време "Цанков камък" не работи и трябвало да го оставим, защото щели на съд да ни дават. Ние ако за всяка тяхна глупост ги даваме на съд, съдилищата ще работят непрекъснато. Друг въпрос е кой ще е следователят, като знаем с какви следователки разполагат. Може ли накрая ние, които достроихме пътя, за да пуснем язовира, това ако ни е вината… ", допълва министър-председателят.

Според Борисов желанието за разсекретяване на стенограмите от разговорите за КТБ при президента Росен Плевнелиев е "защото искат и това да ни припишат".

"Това е една опорна точка, която преди десетина дни дойдоха да ми я кажат, аз се изсмях, не вярвах. Атаката ще бъде, че ДПС и всички останали едва ли не се пресират от нас, защото са чисти, добри и така заедно с БСП да подготвят следващо управление. А на нас да ни пришият Пеевски. Казвам: "Това са глупости" и в същото време гледам ден след ден как вървят фалшивите новини", заявява той пред министрите си.

"Изведнъж съшиха – хайде сега ще арестуват, хайде сега война в ДПС и изведнъж ние се оказваме… Преди десет дни ми го казаха, аз даже на някои колеги го разказах – видя ми се абсурдно, смешно. След това, хайде анализатори започват да казват какви процеси текат…Целта е да излезе, че ДПС са чисти и с БСП могат да управляват, а лошите сме ние. Ама ние не сме започвали, строили, ние довършихме това, което бяха направили. За "Цанков камък" иначе сега щеше да стои 1 милиард в тази дупка. Тогава смятахме, че 80 мегавата – 80 мегавата, пак ще се ползват за нещо. Ама сега и тях не ползваме! И те казват: "Ама защо се връщате?", коментира той.

Борисов дава и пример с "Орлов мост", който по думите му е ремонтиран преди 11 години.

"През този "Орлов мост" са минали стотици милиони коли, автобуси, тролейбуси, 24 часа на ден и това вече единадесет години. Нека строителният министър да каже какви са нормите в Европа за подобно кръстовище – няма над пет години, със сигурност, а той е единадесет! И пак се връщат, че било "Цариградско море". Абе какво море! Единадесет години издържа! Много са чувствителни, което означава гузни",смята Борисов.

Той предупреждава министрите, че това е "опорна точка или много мащабна подготвена фалшива новина".

Борисов съобщава, че усилено се извършва строежът на газовата връзка с Турция.

"Искам да отидем да я видим тези дни. Дай, Боже, ТОЛ системата днес да стартира. Приходните агенции вече излязоха на осезаем плюс след тези месеци минус при служебното правителство и това почва да ги дразни. Почва да ги дразни, защото безработицата е рекордно ниска – върна се на нивата преди икономическата и финансовата криза. Газовият разпределител ще стане, мога да се обзаложа с тях. Потреблението се вдига, доходите се вдигат. Административните тежести по министерства намаляват и още по-добре ще стане като Агенцията за електронно управление се задейства", допълва той.

Премиерът съобщава, че при него дошъл човек да го предупреди, че срещу правителството целенасочено се разпространява фалшива новина, но той не повярвал.

"Но виждам как брилянтно бродират, докато ние се трудим, докато оправяме Варна, докато оправяме шума и какво ли не. Те си бродират и фалшивите новини си ги пускат и си ги изговарят. Няма никаква истина в това.
В събота или в неделя видях във вестника празния язовир и тогава се обадих на Теменужка Петкова и казах: "В края на краищата, за 1 милиард съоръжение не работи, губим пари, сезирайте прокуратурата". Това е истината. Чак го извъртяха, че ще има извънредно положение, война…", обобщава Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
2
 
15
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
Благодаря на Господ,че и днес мога да лицезра този уникален,евроПейски,евробезценен,и каквото се сетите /не/роден премиер.
109
2
 
17
 
! Отговори
Йоп преди 6 години
Не новините, този от снимката е фалшив.
108
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За фалшивата новина за Цанков камък да пита Деса. Тя и досега продължава да сипе лъжи! А пък Бойко що фалшиви новини произвежда, вече не ги и броим!
107
0
 
12
 
! Отговори
Vaseto преди 6 години
След като 10 години изчитах вс новини из нета и преглеждах вс. вестници си казах: СТОП! За 10 години не се случи почти нищо освен че намаляхме и обедняхме. Също така се озверихме повече един към друг! Много тъжно.... Но и вече не виждам смисъл от приказки и новини. Нищо няма да се промени скоро.
106
1
 
16
 
! Отговори
Ееех преди 6 години
Тия посиняли ***,с тоя мухлясъл репертоар. Вече не си правя труда да ги чета. Скука и еднообразие. Едно си куче знае,само да лае. Герберски лай.
105
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 115 Комунистите днес се зоват ГЕРБ. Гарантирано от ГЕРБ!
104
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Комунист до комуниста мола моя майноле , направо бъка тук от комунистически ***. Явно скоро от БСП са дали премии.
103
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А 1 милиард и 200 хиляди дадени за Атомният реактор . И Реактора не работи и няма да заработи . .Този реактор трябва да бъде поставен като паметник на ,,Глупоста и простотията на Борисов и ГЕРБ,, Още чакаме Иран да го ,,купи ,,Както чакат и агнетата да пуъуват за Катар, Кувейт и ОАЕ вече 4 години . Корабите с олио още не са отпътували за Китай и то граняся . Да оставим настрани пилетата за Япония. Яко му дрънчи сачмата .
102
0
 
13
 
! Отговори
Абе преди 6 години
В края си,бай Тошо мина тънко,но тоя ...не искам да го мисля...
101
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Психически нестабилна личност . Карлуково .
100
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Човека си казва истината, но червените *** само си измислят лъжи след лъжи!
99
1
 
20
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
Не каза ли той самият, че чашката на язовира е пукната????Вече не помни и какво е казвал предния ден, май.
98
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По-фалшив и по-лъжлив премиер не сме имали.
97
5
 
19
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 6 години
Тодор Колев на времето...изпя песента Фалшив герой.Явно е имал в предвид Боко Тиквата,защото по...фалшив от него,но пръв в...интриганстването едва ли ще има в постоталитарна България.
96
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А що не работи,бе?Нали от 8 години ти си на власт.Защо не направи така,че да работи.Или се чудиш как да отклониш вниманието от суджук-гейт,НДК и КТБ.Май Цв.Василев доста ви уплаши с американските реазследващи.Изглежда скоро ще ви лъснат голите з..ици,затова сте изпаднали в паника.
95
7
 
27
 
! Отговори
Ментора преди 6 години
От цялата тая история най-фалшив излезе самия Борисов!
94
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Със същата страст да обясни за постната пица и оня 1 милиард от здравната каса.
93
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А през това време, губернаторите му преяждат с тонове суджук.
92
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На Баце само обещанията му истински, ама намеренията фалшиви.
91
2
 
22
 
! Отговори
ДО БОРИСОВ преди 6 години
Човече , не ни прави на *** - Всички Депутати имат Фотоволтаици , и през ноща палят Дизелови Агрегати за да продават на НЕК Ток .Кога ще ги дадеш на СЪД ???