Каракачанов зове през Die Welt: Да разположим войски по границите!

Той критикува ЕС, че не спира мигрантския натиск
18 авг 2017 15:45,
52
Каракачанов зове през Die Welt: Да разположим войски по границите!
Снимка: архив Булфото

Красимир Каракачанов иска да утрои броя на войниците, които охраняват българо-турската граница заради бежанската вълна, заяви самият той пред Die Welt.

Към момента на границата ни с Турция патрулират 140 войници. Според плановете на военния министър те трябва да бъдат увеличени на 600 човека.

"Не можем да позволим на нелегални имигранти да пристигат в Европа", категоричен е Каракачанов.

"Трябва да разположим сили на НАТО или ЕС в Италия и Гърция и да защитаваме външните границите на Европейския съюз със сила и оръжие, ако е нужно", посочва той.

"Ние не сме решили проблемът с нелегалната миграция. Големи и добре организирани мрежи за трафик на хора все още се опитват да вкарват хора в страната ни", коментира той.

"Практиката показва, че военните са много по-ефективни от полицаите. Освен това е доста трудно да бъдат осигурени достатъчно гранични полицай", подчертава Каракачанов.

Също така става ясно, че България планира да засили видеонаблюдението по границата с Турция, където е най-големият мигрантски натиск.

Междувременно правителството на Австрия обяви официално, че изпраща 70 войници, но без бронирани транспортни средства, да пазят прохода Бренер при границата с Италия, съобщава euobserver.com.

Виена посочва, че между 700 и 1 000 нелегални имигранти влизат в страната от Италия всеки месец.

"Важно е не само да предотвратим нелегалната миграция, но и да спасим човешки животи", коментира Хелмут Томак, който оглавява австрийската полиция, тъй като има и смъртни случаи на мигранти, качили се на товарни влакове към Австрия.

Австрия, Дания, Германия, Норвегия и Швеция имат благословията на Европейската комисия (ЕК) да осъществяват граничен контрол, въпреки че са част от Шенген, припомня изданието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Не искам да мисля този какви решения ще вземе, ако страната ни влезе във война."Те патриотите Ви сами си създават конфликти, особено са тръгнали най-вече да критикуват Турция...Добре, че Ердоган има много по важни работи от тези смешници, просто ще ги изкара от джоба си ако ги почне, но завалиите още не разбират, че Ердоган даже не им обръща внимание!На бг изборите за клоунството на патриотите на границата Ердоган има само 2 изречения, които медиите ви не цитираха...:)
21
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия пари дето ги пръскате по армията, за пишман оградата, да ги бяхте вложили за видео-системата и да бяхте оправили джиповете! 100 пъти по ефективно щеше да бъде ама...
20
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не само да разположим войска на границата,но и да стрелят.Няма само правата на терористите да защитяваме.
19
1
 
7
 
! Отговори
Jack Bauer преди 6 години
И аз искам да спрем да се избиваме помежду си и да няма безпричинно и безнаказано насилие над животни ама няма да стане скоро
18
3
 
14
 
! Отговори
Я, па Я преди 6 години
Пълен мит е, е военните по границата са по ефективни, даже напротив. Те обаче не са виновни, не са обучени за това. Но са добри в логистиката, спор няма. Но пък нашите граничари си знаят работата. Пипат здраво момчетата, благодарение на тях тия не успяха да ни залеят. Сега само като чуят за БГ и заобикалят през Либия. А от ония 1200 по договора се опитаха да дойдат 2 но единия избягал по пътя а други престоял само 2 дена и стартирал нанякъде.
17
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Армията няма никаква работа, може да повиси и на границата.
16
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Утрояване от 140 на 600. Че това е повече от учетворяване... някой му куца маЧИматиката.Друг е върпоса, че със 600 човека, реално не можеш да покриеш цялата граница. Ако приемем, че са на 12 часови караули, 2 дена караул на 2 дена почивка, излиза, че ще имаш на разположение около 150 човека във всеки един момент. Всеки патрул да е от 4 човека - 38 патрула за 259км граница. Или на всеки патрул се пада да покрива около 7км. Множко ми се струва.Но явно в момента е по-зле(със 140 човека).
15
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боко ЛИЧНО ще патрулира на границата.
14
2
 
8
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 години
до 13Е как ще влезем във война!??? Армия имаме ли!??
13
2
 
7
 
! Отговори
РЕИС преди 6 години
До: 10:D :D :D
12
0
 
7
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 години
Смятайте колко пари ви трябват за един самолет и колко кашика ще отгледате с тези пари... Звездец, Грудово, Харманлий, пълни с каишици, това е спасението....
11
9
 
4
 
! Отговори
Пири Рейс преди 6 години
До РЕИСЩо за ник е това?Поне го напиши грамотно РЕЙС или по говоримото- БУС,ако ти харесва!
10
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Toя пак е прекалил с пиенето. Нали си на власт, бе! Пращай "войски" !
9
4
 
12
 
! Отговори
До РЕИС преди 6 години
"Ами ходете тогава заедно с валерианчето а не еикайте.. нали сте големи пишман патриоти )))"Е как ще ходят те бе колега, нито има настоящи избори, пък и влизащите не са с паспорти и стари...Чакай следващите избори за да видиш патриот на границата:-) :-) :-) :-)
8
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Волен ще ходи да рита на границата след като се прибере от Варадеро. Каракачанката също. Но само ако преминават бабички.
7
4
 
13
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 години
Кой да ти ги разположи бе, смешнико!!! На власт си, не си опозиция!
6
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да пратим Джамбазки и останалите велики "националисти" от ВМРО които не са служили в казармата.
5
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не ги е и срам управляващите те хората бягат от пустинята, носят ни средновековните си ценности, а тия искат да ги спрат и върнат при камилите.
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Полша са обявили готовност да ни пращат войски, но ги искат обратно преди 22 часа.
3
4
 
9
 
! Отговори
Анадолски преди 6 години
"Ние не сме решили проблемът с нелегалната миграция. Големи и добре организирани мрежи за трафик на хора все още се опитват да вкарват хора в страната ни", коментира той."Е как бе нали имате патриото-трафиканто...които пък ги изкарват от страната...ем ги изкарват ем печелят:-) :-) :-) ще навредиш на бизнеса на милиционерите и патриотките не де така:-)