Всеки втори българин: Партиите са корумпирани, знаем далаверите!

70% искат Радев да контролира антикорупционния орган
66
Всеки втори българин: Партиите са корумпирани, знаем далаверите!
Снимка: архив, БулФото

Повече от две трети от българските избиратели (70%) приемат, че президентът трябва да има водеща роля в контрола над предвиждания нов антикорупционен орган.

Още по темата

21% подкрепят предложението контролът да бъде в ръцете на самите управляващи, показват данни от телефонен сондаж на "Галъп интернешънъл" в началото на есенния политически сезон.

Сондажът е проведен сред 802 души на 3 и 4 септември. Изследването е част от регулярната програма на "Галъп" за отчитане на обществените настроения.

Политическият сезон започва и със засилени взаимни обвинения между управляващи и опозиция в корупция.

Двата основни скандални случая, които се тиражират от медиите - т.нар. "Суджукгейт" и "Цанков камък", са достигнали до огромното мнозинство от избирателите - съответно до 70% и 84%.

Над два милиона българи твърдят, че лично знаят и за други случаи на партиен рекет, на облагодетелстване на партии чрез ''доброволни'' дарения. 

За 70% от пълнолетните българи КТБ е умишлено фалирана, за да се разграбят активите й. Всеки шести (15%) счита, че вината изцяло е на банкера Цветан Василев, а 6% са съгласни и с едното, и с другото.

Българите масово възприемат политическия елит за корумпиран. Двете най-големи политически партии - ГЕРБ и БСП, имат парадоксално идентичен образ в масовото съзнание в това отношение, според даните на "Галъп".

Всеки втори счита ГЕРБ за корумпирана партия, точно толкова пълнолетни българи мислят същото и за БСП.

По отношение и на двете партии еднакъв дял (по 37%) са на противното становище.

Телефонният сондаж е проведен сред 802 души в страната на 3 и 4 септември. Изследването е възложено, финансирано и проведено от "Галъп интернешънъл".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
18
 
! Отговори
3M преди 6 години
ГЕРБ и БСП, имат парадоксално идентичен образ, защото имат парадоксално идентичен произход - БКП и ДС. Изглежда само авторката на статията не знае, че са едно и също!?
18
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 11: "Харчи на кредит- не го забравяйте, преди да обвините обикновените хора."...а кредита го изплаща чрез "сивата" икономика - рабата на черно, наеми, кражби, /Ало/ измами, далавери, просия от емигрантите, каналджииство, рушвети, рекет.....!
17
1
 
20
 
! Отговори
Gaskoing преди 6 години
Далавера след далавера, народа бавно си отива заради тези безумия
16
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
и най-смешното е сравенението/ между суджукгейт и цанков камък, все едно да сравним България със САЩ. Последните години поне информация за корупцията излиза малко по малко на бял свят... Интересно е докъде ще стигне Ц. Василев, дали няма Пеевски да го намери първи преди да стане световно достояние сценарият с КТБ
15
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Загуби си Веселинка коланче,коланче!Поздрав с песента-Радка пиратка!А и на "калъп интернешънъл !
14
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-интересен е евродокладът.Всяка година пише:"високи нива на корупция до невъобразимост" и наште са :"Лолллл,ама ние не знаехме,почваме да се бориме с корупцията"и така всяка година.
13
8
 
2
 
! Отговори
НЯКОЙ преди 6 години
И случайно резултатът от изследването на Галъп подкрепя идеята на Нинова - председателят на бъдещия всемогъщ (анти)корупционен орган да се назначава от радев, който случайно е нейна кандидатура за президент. 70% от тези над 800 (осемстотин) човека, мислели че човекът на Нинова трябва да ръководи комисията ... Ей, Нинова и Галъп съвсем взеха хората за ***. Не че Банкянският хитрец е нещо по-различно от идеята да създаде (анти)корупционен орган. Скобките са за пред хората ...
12
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цяла България се състои от Подкупващи, Подкупени и Съучастници !И затова не може /и не иска/ да излезе от този омагьосан кръг. Резултата - нисък стандарт, вечен хленч и хабене на енергия за обяснение, че друг е виновен.
11
1
 
14
 
! Отговори
нереалист преди 6 години
До Анонимен"Всеки втори българин "работи за 700 лв", а харчи 2-3000 лв."Харчи на кредит- не го забравяйте, преди да обвините обикновените хора.
10
0
 
17
 
! Отговори
the Ghost преди 6 години
Ама моля ви се. Няма такова нещо. Дори от Европа не се споменава, че има корупция в партиите.p.s. нали в Европа вземат от същите тези партии
9
2
 
6
 
! Отговори
дис ис Спартааа преди 6 години
е тъй де, а далаверата на борците с олигарсите от Марс сега е кой да оглави поредната комисия за фъстъците. но както изглежда, една част от депутатите не вярват в Парламентарната република и настояват генерал Деси да подбере кандидатите, да се надяваме, че няма пак да е Герджиков с неговото неподражаемо поетично вдъхновение
8
4
 
24
 
! Отговори
hitman преди 6 години
4) Демокрация не се гради с бивши *** и техните роднини .
7
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да всеки втори така смята но паради технологиите тук си чатиме а на улицата няма никой
6
0
 
2
 
! Отговори
маке преди 6 години
ne bre ne sa korumpirani
5
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Знаем далаверите" - това ми звучи като синоним на "ноу хау".
4
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нормално е при демокрацията политиците да са корумпирани. Като са корумпирани на следвашите избори ще ги сменим с предишните корумпирани и така ще си ги менкаме. По този начин се поддържа равновесие, демокрацията е стабилна и балансирана система. Деморкацията е най-добрата система, никой не е измислил по-добра.
3
0
 
12
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Че в тези партии членовете са като самуиловите войници ,слепи , на сто човека един с по едно око и по правило всички абсолютно глухи
2
1
 
4
 
! Отговори
инж Цветанка Владова преди 6 години
Това ни зомбира всяка медия, като се прави на 4-та власт. Всички медии са корумбирани българофоби с изключение на Интернет
1
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всеки втори българин "работи за 700 лв", а харчи 2-3000 лв.Така че, по-леко с думата "далавера".