Влизането в Шенген. Преди еврошефството, след него?

От ГЕРБ: Има ясна перспектива за присъединяването ни
13 сеп 2017 17:00,
30
Влизането в Шенген. Преди еврошефството, след него?
Снимка: архив, Reuters

Депутатът от ГЕРБ Джема Грозданова предположи, че ще има ясна перспектива за България да влезе в Шенген след европредседателството ни. Тази прогноза идва след годишното слово за състоянието на ЕС на председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер.

Ако искаме да укрепим външните граници на ЕС, сега е моментът България и Румъния да влязат в Шенген, заяви Юнкер. Според него България, Италия и Испания не трябва да бъдат оставяни сами в осигуряването на граничната сигурност.

Още по темата

"Моето предположение е, че след нашето председателство има ясна перспектива за нас да влезем в Шенген заедно с Румъния. По време на австрийското председателство за мен това е реалистично", посочи Джема Грозданова и допълни, че от словото на Юнкер е станало ясно, че България и Румъния са важни за опазване на външните граници.

Според Кристиан Вигенин от БСП българското правителство трябва да постави сериозно въпроса за Шенген и преди началото на европредседателството ни.

"Членството на България и Румъния в Шенген е от отдавна позиция на ЕК. Решението е политическо и е в ръцете на няколко страни“, посочи той.

Според него речта на Юнкер е още един повод да бъде поставен този въпрос.

"Юнкер изрично казва, че европейските граници ще се пазят по-добре, ако България и Румъния са част от Шенген", допълни Вигенин.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още по темата: БСПШенгенГЕРБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
1
 
! Отговори
ТОШО преди 6 години
До Анонимен: ТЕБЕ ,НЕ ТЕ ИНТЕРЕСУВА ,НО ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ГЕРБ-СДС ГО ИНТЕРЕСУВА ,ЗАЩОТО ЩЕ ИЗКЕРАТИ ОЩЕ ЕДНА ГОДИНА УПРАВЛЕНИЕ ,ДОКАТО СЕ СРИНЕ ОКОНЧАТЕЛНО. ТО СИ Е НАПРАВО ПЪТНИК ,НО ВСИЧКИ *** В ПАРЛАМЕНТА ,ВЗЕХА РЕШЕНИЕ ДА НЕ ГО ПИПАТ В ПОСОЧЕНИЯ СРОК. ТАКА И ТЕ ЩЕ СИ ВЪРТЯТ ДАЛАВЕРИТЕ И ЩЕ СИ ЖИВУРКАТ,ВЪПРЕКИ ЧЕ НАВСЯКЪДЕ ВРИ И КИПИ. НЯМАМ ПРЕДВИД САМО МВР И ПОЖАРНА.
23
1
 
6
 
! Отговори
Огнянов преди 6 години
Соломон Паси е евреин и работи срещу България, в ущърб на България. Присъединяването към НАТО и ЕС ни докара само проблеми, а управляващите получават пари, които са лично за тях.
22
0
 
8
 
! Отговори
Аса преди 6 години
Някой си неграмотен се изказва като много умен и бърка шенген с еврозоната. Нямам думи.....
21
6
 
5
 
! Отговори
до 20 преди 6 години
И мен не ме интересува и не ми трябва шенген но като гледам някой завистници са ви маркирали минуси , сто процента са от наркозависимите сороски писачи в софия
20
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изобщо не ме интересува шенген и не ме грее . Аз съ в немско
19
13
 
11
 
! Отговори
Прибери си версиите преди 6 години
Вий луди ли сте бре?Какъв шанген, какви 5 лева/пардон, тогава НЯМА да има ЛЕВ, евра ще да са/.Не научихте ли урока си когато ни натресоха в ЕврОРГейския Съюз. Преди това, онова изчадие сатанинско, Соломончо Паси ни заформи в НАТО. Не, не и НЕ.Ще загубим и последния бастион на българщината Националната си валута. Някой да е прокопсал след това? Не, благодаря!
18
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България не я искат в ченген, щото прекалено много хора имаме с "двойно" гражданство. Визирам тия от Мала Азия.
17
7
 
13
 
! Отговори
Уууу, преди 6 години
Стига с тоя Шенген,бе? С кръпките на гащите и с празните джобове ли искате да влезете? Е,тогава ще останете и без тях.....Може пък да сте богати и изказванията,че България е най- бедната в ЕС да се окаже лъжа? Щом си живеете спокойно и ревете само из форумите,значи не сте за съжсление. Приемате всичко покорно и с наведени глави. .. Е,тогава,прав ви път към обезглавяването.
16
3
 
14
 
! Отговори
Божурова преди 6 години
Никак не харесвам гербери... :-)
15
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще ни пуснат през крив макарон. Половината ни гранична полиция е замесена с нелегални мигранти.
14
6
 
4
 
! Отговори
шенгенец преди 6 години
До 13Ами почваме веднага да произвеждаме токова, дори и повече - ама след като ни осигурите техника и условия, като на шенгенците. А кога точно ще ни ги осигурите? Или не ви "инвестира"? Да даваш не е като да папкаш - нали?
13
6
 
14
 
! Отговори
до 12 преди 6 години
Кажете кога ше имаме "шенгенски доходи", че вече и етиопците и севернокореиците ни се присмиват.-Ще имате шенгенски доходи, когато започнете да произвеждате колкото шенгенци, а не колкото етиопците и севернокорейците.
12
3
 
14
 
! Отговори
шенгенец преди 6 години
Абе оставете го намира това "влизане в Шенген". Кажете кога ше имаме "шенгенски доходи", че вече и етиопците и севернокореиците ни се присмиват.
11
4
 
15
 
! Отговори
Милиционеров преди 6 години
Ама Грозданова,твоят ГЕРБ и по точно Султана-Слънце/твоят партиен Бос/ от 1о години говори за Шенген,но не прави нищо!!!Защото иска завардени граници? За да има пълен контрол над движението на хората и да ....рекетират по митниците! Милиционерщината е в кръвта на Гербаджийската върхушка!
10
3
 
17
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
А, какво стана с парите за НДК? Правителството замълча.... Естествено, че ние им трябваме на западняците, но като най - външна граница... Естествено, че тук ни използват и то за какво ли не... А правителството ни се кланя на западните господари, защото лично се облагодетелства за всяко национално предателство. Народът страда, но никой от властимащите не иска да чува...
9
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А заглавието би трябвало да бъде:Влизането в Шенген, преди или след разпадането на ЕС.
8
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Все някъде влизаме/ ни вкарват / и все по бедни ставаме.
7
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТОВА НЕ ЗАВИСИ ОТ ЮНКЕР.
6
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За какво точни ни е Шенген? Някой дали ще може да даде смислен отговор или само се реве Шенген, та Шенген.... Пълна дивотия, хич не ни трябва Шенген!!!!
5
13
 
11
 
! Отговори
Херцог Трън преди 6 години
Ей сега вече е възможно 2-3 милиона българи да излязат по улиците. Влезем ли в шенген заплатите ще станат 300-400 евро, а цените ще скочат ужасно...