Германия иска да инвестира в България, спира я корупцията

Президентът Радев се срещна с колегата си Щайнмайер в Малта
14 сеп 2017 19:22,
48
Германия иска да инвестира в България, спира я корупцията
Снимка: Президентството

Колкото по-решителна е България в борбата с корупцията и колкото по-солидна е правосъдната система, толкова повече ще се засилват търговско-икономическите отношения между Берлин и София, заяви германският президент Франк-Валтер Щайнмайер.

Президентът Румен Радев проведе среща с германския си колега  в рамките на 13-та среща на държавните глави от групата "Арайолуш", съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Двамата президенти се съгласиха, че са необходими единство и решителни мерки в ЕС за защита на демократичните ценности в държавите членки и предотвратяване на външни влияния върху политическия и изборен процес.

В динамичната ситуация в Европа България се утвърди като основен и надежден партньор на Германия в рамките на Европейския съюз. Ще подкрепим усилията на страната за гарантиране на сигурността на външната граница на Съюза, заяви германският президент Франк-Валтер Щайнмайер в Малта.

Двамата лидери пристигнаха във Валета специално по-рано преди началото на форума "Арайолуш", за да се срещнат и обсъдят състоянието и перспективите пред двустранните отношения.

Президентът Румен Радев изрази благодарност за доброто партньорство с Берлин в областта на сигурността и преодоляването на миграционната криза. 

"България е наясно с важната си отговорност и стриктно изпълнява задълженията си да охранява границите. На фона на непредсказуемата ситуация в региона обаче е необходима повече европейска солидарност. Националният бюджет на страната ни няма да бъде способен самостоятелно да обезпечи европейската сигурност в случай на нова мащабна миграционна вълна", заяви българският държавен глава, цитира "24 часа".

Германският президент прояви интерес към създаването на нов орган за борба с корупцията в България. Франк-Валтер Щайнмайер увери Румен Радев, че германският бизнес проявява силен интерес към инвестиции в България, но счита за важно условие предприемането на ефективни антикорупционни мерки и работеща правосъдна система в страната. 

Франк-Валтер Щайнмайер прие поканата на българския държавен глава да посети страната ни през следващата година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
24
 
! Отговори
Българина преди 6 години
А защо фондациите ханс зайдел и конрад аденауер подкрепят вече 10 г трите правителств на бб??? Значи че германия е по корумпирана и от нас! Така че хайде стига лицемерие
12
2
 
4
 
! Отговори
кауф лааанд преди 6 години
да бе, засилили се да инвестират и Космоса, тоест американците, руснаците и другите тарикати до Жапония им пречат, ама Радефф ши упрай нищатъ като да са доволни и германците, и франсузите
11
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Радев се срещнал с президента на Германия? И обсъдили неща? Все едно жена ми да се срещне със съседката и да обсъдят цената на жените ви.Хахахах
10
3
 
17
 
! Отговори
есперкт преди 6 години
Германия чрез държавната фондация Ханс Зейдел подкрепя корумпираното правителство на *** и сега им пречела корупцията. Няма връзка.
9
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Германия искала. добре , че не чета повече от заглавието , защото сигурно ще се смея така , че чак У Франкфурт ще ме чуят. А той е на 30 км. Кой брои за жива тази държава?
8
2
 
20
 
! Отговори
Българина преди 6 години
Ами наши вашия човек бб ни управлява от 10 г трети мандат! Значи немския бизнес не онвестира заради бб, като знак колко от енп се изреждат тука в подкрепа на бб, то излиза че германия подкрепя корупцията в България. Така тоя същия да намери друго извинение защото току що се из *** в устата си и то без да се усети. Но така става когато си евро оли гофрен либерал и соросогад
7
0
 
24
 
! Отговори
Кратун преди 6 години
....създаваме орган след орган, но нищо не се променя. Чакаме крадецът да хване крадеца.
6
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Следващия път вместо да тупат Бокича по рамото, докато го прегръщат и целуват, направо да му го кажат това.
5
3
 
11
 
! Отговори
Бб преди 6 години
Накрая пак опираме до мат'ряла...
4
3
 
19
 
! Отговори
Анадолски преди 6 години
Цял свят знае за корумпираната България, която няма да се промени!
3
3
 
28
 
! Отговори
ЦК на Либерастите преди 6 години
Германия държи България под търговска и бюджетна обсада! Германия ако искаше да инвестира в българия щеше да го направи преди 25 години.Немскоговорещите изсипаха у нас само супермаркети, бензиностанции и банкови консорциуми! Източват ни по ЗНИ,получават грантове за колония, не плащат данъци и т.н. за какво им е да инвестират за друго тук?
2
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Германия я спира корупцията в България, но българия е най добрата за тях. Меркел и Бойко се обичат, но Меркел много добре знае че бойко е мафия. Излиза че ЕС хем иска българия да е такава хем мрънка защо е такава, но е на ясно че и те са намесени.
1
11
 
20
 
! Отговори
666 преди 6 години
Големият проблем на инвеститорите не е корупцията, а липсата на качествени кадри!Казвам ви от опит.