Радев недоволен: Лобисти върнаха в началото конкурса за изтребителя

Това застрашава да приземи окончателно авиацията ни, смята президентът
Обновена: 16 сеп 2017 14:32 | 16 сеп 2017 13:27, Красимир Ангелов
151

Конкурсът за новите изтребителите вече се връща в изходна точка и това застрашава окончателно да приземим 100-годишната си авиация, обяви президентът Румен Радев пред журналисти в Борисовата градина, където се включи в кампанията на bTV "Да изчистим България заедно".

"Лобистите постигнаха своето и конкурсът се връща в началото, което застрашава да приземи окончателно стогодишната ни авиация", заяви държавният глава в коментар на изпълнението на процедурата по избор на нов тип боен самолет.

Още по темата
Румен Радев бе категоричен, че е задраскан трудът на военните експерти, както и очакванията на военните летци и инженери за навременно решаване на този проблем. Президентът заяви, че очевидно целта на създадената парламентарна комисия, е да бъде използвана за трибунал за политически цели.
 
Попитан дали всичко по процедурата се връща в изходна точка, президентът коментира, че няма никаква яснота кога и как тя ще продължи. "Ако си решил да не инвестираш в сигурност, намираш начин и поводи да протакаш", посочи още Румен Радев.
 
В отговор на въпрос дали ще подпише указ за назначаване на Георги Чолаков за председател на Върховния административен съд, президентът отбеляза, че най-логично е новият председател да бъде избран от новия състав на Висшия съдебен съвет. "Старият състав вече излъчи своя кандидат. Ако му дадем шанс да бъде потвърден и от новия състав на ВСС, то неговият авторитет ще бъде още по-голям", каза държавният глава.

Радев коментира и противоречията между БСП и ГЕРБ за антикорупционния закон, като по думите му единственият консенсус, който може да бъде постигнат, е да се отговори на очакванията на българския народ.

"Очакванията са да има безкомпромисно отношение към корупцията по най-високите етажи на властта. За мен това означава, когато имаме сигнал за корупция в крупна обществена поръчка, там вече да има орган, който проактивно да събира и проучва информация, да анализира фазата на подготовка на самата поръчка", посочи президентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
този *** е едно голямо недоразумение
97
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
защо не боядисахте и пейките ?
96
0
 
3
 
! Отговори
оборка на двора преди 6 години
днес да се приспадне на данъкоплатците един ден от "такса смет" заради доброволната ученическа бригада по проект "чиста Юропа" и дневния надник плюс здравните и социалните на Отдел "Чистота" - спестените средства да се прибавят към сметката за поддръжка на бъдещия самолет
95
2
 
4
 
! Отговори
ДИСКРИМИНАЦИЯ НА ФАН преди 6 години
ДИСКРИМИНАЦИЯ НА ФАНДЪКОВА И ГЕРБ В НОВАТА ЗЕЛЕН ЗОНА НА КОРЕННИТ ЖИТЕЛИ НА СОФИЯ И РЕКЕТ ОТ 100ЛВ ЗА КОРЕННИТЕ ЖИТЕЛИ И ГЛОБИ И КРАЖБА С ПАЯК НА ГОСТИТЕ И ДРУГИТЕ ЖИТЕЛИ НА СОФИЯ В ЗЕЛЕНА И СИНЯ ЗОНА
94
3
 
21
 
! Отговори
Кратун преди 6 години
Ще ни натресат 30 годишните бараки, 'щото американците държат компроматите и пипат здраво. Докато ние не си изчистим държавата сами, нищо няма да се оправи.
93
1
 
9
 
! Отговори
Бай Добри преди 6 години
Поименно г-н Президент
92
11
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българите са русофили и на който не му изнася да се маха от тук.
91
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен===========Румен Радев е върховен главнокомандващ на въоръжените сили , генерал и пилот. Смятам че разбира от армия , авиация и........*** е една руска болонка, която лае по команда от Кремъл, това е "президентна".
90
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аха да стане нещо хубаво... и политиците се включиха. Специалистите се произнесоха. За съжаление, в България специалистите нищо не решават.
89
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Румен Радев е върховен главнокомандващ на въоръжените сили , генерал и пилот. Смятам че разбира от армия , авиация и самолети повече от физкултурника с яйцевидна глава и американски гъзолизец споменаван в криминалните хроники като Цвъ Цвъ
88
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До СтамЗатова е Президент и Върховен главнокомандващ ,за да си пъха носа навсякъде ,и да изкарва наяве всички далавери ,които поставят държавата ни на колене . А не като този ,които беше преди него .
87
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А Деси доволна ли е?
86
24
 
6
 
! Отговори
Стам преди 6 години
България е парламентална република, а не президентска.Този Президент прекалено пъха навсякъде .Дали не према поръчки от някъде?
85
0
 
2
 
! Отговори
Ache преди 6 години
Laje. V partera na Kat karjali i recycling buroto do nego e palno s christianski bg izstrebiteli.
84
8
 
5
 
! Отговори
Ту 22м3 преди 6 години
Потеряно в катастрофах 23 самолта, погибло 47 человек личного состава. Още 10 бр. има "отписани при аварии" -обикновенно запалване на двигателите още на пистатаЗагиналите цивилни на земята при катастрофите -около 100. На практика това са 20% от всички произведени. Страотни са руските самальоти!!!
83
4
 
16
 
! Отговори
Европедерасти преди 6 години
Всеки американофил , русофоб и либераст е враг на България и народа. Такива трябва да се гонят от държавата и да им се отнема гражданството.
82
11
 
8
 
! Отговори
Бай-Кольо преди 6 години
Ей ся тамън го преместих у левио крачол...че Радев бил недоволен..
81
15
 
7
 
! Отговори
дуро преди 6 години
руските самолети са най-здрави!! Ей на , вчера се разби на учението един Ту 22 , днес един учебен Як 130......
80
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По-надолу в коментарите видях как НАТО щяло да ни пази , това е най-голямата глупост която някой промит мозък може да измисли. Малко факти за това , след атаките на 11.09 , амерканския конгрес обяви , че САЩ са нападнати и са в война , след което искаха задействане на чл.6 от договора на НАТО. Помните ли какво стана , Германия и Франция отказаха да се включат . Толкова за това , че НАТО щяло да ни пази ! Да не споменавам , че ако възникне конфликт между съюзнически държави , за чл.6не се прилага
79
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На Цв.Цв и на ББ не може да им мине за леля Цецка.