Полицаите към премиера Борисов: Министърът ни плаши, а вие?

Синдикатите се готвят да сезира евроинституции заради Радев
Обновена: 19 сеп 2017 06:57 | 18 сеп 2017 18:29,
48
Полицаите към премиера Борисов: Министърът ни плаши, а вие?
Снимка: архив Булфото

Протестиращите полицаи поискаха позицията на премиера Бойко Борисов по изказване на вътрешния министър Валентин Радев.

Преди дни, в навечерието на поредния протест на униформените, МВР-шефът обяви: "Синдикатите да не ни притискат - ако го правят и аз ще правя обратното".

Според полицаите с тези думи вътрешният министър прикрито ги заплашва.

Още по темата

Заради това Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) изпрати официално писмо до премиера Бойко Борисов. Това става ясно от съобщение изпратено от синдикалистите до медиите.

В писмото СФСМВР пита министър-председателя дали подкрепя изказването на Радев. Според протестиращите думите на вътрешния министър звучат като "зле прикрита заплаха".

Ако не получи удовлетворителен отговор от Борисов, синдикатът ще информира за изявлението на министъра синдикалните си партньори от Германия, Холандия, Испания, Австрия, Румъния, Норвегия и др., става ясно от съобщението. Освен това СФСМВР има готовност да сезира компетентни български и европейски институции.

Полицаите протестираха за пореден път в петък - навръх професионалния празник на пожарникаря. Те се събраха пред парламента и припомниха основното си искане - 15% увеличение на заплатите със задна дата. Ръководството на МВР обаче е на позиция, че скок на възнагражденията преди 1 януари догодина няма как да има.

Заради отказа на полицейските началници да чуят протестиращите, синдикатите се заричат да продължат с протестите. Те планират след Нова година недоволството им да е ежедневно и да протестират всеки ден. Ако изпълнят заканата си, стачката им ще съвпадне с поемането на председателството на Европейския съвет от България.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Точно пък кръглия суджук от Банкя ще помогне на полицаите, да ама не
20
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Господа до кога ще бъдете дискриминатори .Кво лошо видяхте в една истина която посочихта ме прекъснахте знайте че на друго място и във ФБ ще я поместя .
19
7
 
19
 
! Отговори
гражданин преди 6 години
До кога в напълно дезорганизираното МВР ЩЕ БИТУВАТ МЛАДИТЕ ПЕНСИОНЕРИ И ХИБРИДНИТЕ ПОЛИЦАИ КОИТО ВЗИМАТ И пенсия и заплата и в също време подстрекават младите да протестират .
18
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ВсЯка втора жена , казва че е страх да ходи по тъмно сама ? Всеки гражданин го е страх да остави колата си в тъмна улица ? Всеки го е страх да дома му ? По пътищата виждаме всеки ден безредие ...На какво основание искате увеличение ? Напускайте ! То с вас и без вас ...явно е същото. Ще вземат млади момчета и ще ги възпитат да служат с чест .
17
3
 
20
 
! Отговори
Без коментар! преди 6 години
"Банда вилнее в Студентски,преби глухоням студент,старец......" Заглавие от настоящия сайт,от преди 30 минути!
16
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не искатейте пари от ББ, А от НАС гражданите ! Ние ви даваме парите ? Почнете да бачкате , както трябва тогава може да искате. В момента , не бачкате добре. Да атакувате ББ си е чиста политика.
15
7
 
10
 
! Отговори
Бахур преди 6 години
Ако куките бутнат тиквата ще си залича няколко татуса...
14
5
 
18
 
! Отговори
"-" преди 6 години
Мечтата на всеки "кренвирш" е един ден да стане "Суджук"!!!!!!!Щом като бивш пожарникар може да стане министър-председател на Бг....
13
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До я па теаЯ па тоя -за твое сведение всички имат право на синдикати !!!!! Ако не ти харесва -оплачи се на арменския поп!!!
12
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Министърът ви го е казал почти в прав текст,ама понеже някои схващат трудно,да ви обясня: КОЙТО НЕ РАБОТИ,НЕ ТРЯБВА ДА ЯДЕ!
11
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До luckymanКолега,дефинитивно полицаите не са в организираната престъпност!Друг е въпросът,че има такива които се заиграват недефинитивно,но това е преодолимо,ако се набие по един як шут в задниците на онези 50-60% откровени некъдърници,които ако излязат на улицата ще умрат от глад!
10
2
 
28
 
! Отговори
мен преди 6 години
Не виждам смисъл да се вдигат всички заплати. Само на тези, които са показали измерими резултати. Трябва различните видове регистрации да се извадят от МВР и да се дадат на частни фирми, бюджетите да се пренасочат към сигурност. Цялата бюрокрация вън. Всички, които не покриват физическия тест вън. Повече пари за реална и измерима сигурност.
9
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бе много плашлив народ бре!
8
22
 
25
 
! Отговори
Свободен гражданин преди 6 години
До АнонименАми като не им оттърва защо не си пускат рапорта за напускане и да отиват в частните фирми да работят!!! - да не би да са намалили престъпността та да искат по-високи заплати.
7
6
 
45
 
! Отговори
Men преди 6 години
И ние искаме 15% намаляване на престъпността със задна дата и ще протестираме. Искаме и 15% намаляване на хаоса по пътищата пак със задна дата.
6
5
 
18
 
! Отговори
... преди 6 години
Най-корумпираните се обадиха :Д
5
13
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ХАХ , ми като не ви харесва как се държи с вас това правителство , не го пазете ,ами го свалете и ние ще ви подкрепим.
4
6
 
40
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 6 години
Е, как ?!Баце сега ще защити полицаите от лошия им министър и отново ще бъде герой.Баси театъра !
3
33
 
28
 
! Отговори
я па теа преди 6 години
Държавни служители нямат право на синдикати!За неразбориите си има Административен съд!Синдикати само при частниците!
2
6
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като не могат друго, освен лъжи и кражби, плашат. За друго са неспособни, особено този бивш военен чичо, който освен да си кОпа зелето за друго не става.