Борисов към Меркел: Може да разчиташ на България!

Премиерът я поздрави, ценял личното й отношение към нас
69
Борисов към Меркел: Може да разчиташ на България!
Снимка: Reuters

Премиерът Бойко Борисов поздрави германския канцлер Ангела Меркел за поредната й победа на изборите, съобщиха от правителствената пресслужба.

Той й изпрати писмо, в което изразява най-сърдечни поздравления за убедителната изборна победа на Християндемократичeския съюз.

Още по темата

"Резултатите от тези избори бяха от критична важност за бъдещето на обединена Европа и получената подкрепа на мнозинството от избирателите е най-високото признание за провежданата от Вас политика, която вече 12 последователни години е насочена към благополучието на германския народ и към изграждането на силна и просперираща Европа", посочва премиерът.

Той подчертава, че като лидер на най-силната политическа сила в Германия Меркел ще може и занапред да разчита на България като приятел и стратегически партньор в ЕС и НАТО.

"Особено високо ценя личната Ви ангажираност за развитието на българо-германските отношения и за ценната подкрепа на Германия за България в рамките на ЕС, особено в контекста на предстоящото Българско председателство на Съвета на ЕС. Вярвам, че тясното българо-германско партньорство, основано на доверие, дълбоки исторически връзки и споделени ценности, ще придобива още по-динамични измерения както в интерес на страните ни, така и като принос в справянето с глобалните предизвикателства", посочва Борисов като пожелава здраве и нови бъдещи успехи на Ангела Меркел в отговорната й мисия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
16
 
! Отговори
Свидетел преди 6 години
... След което лукаво се усмихна - каква ирония! Отново щеше да забърше седалището си с ония балкански пехливанин. Мисълта й се стори много забавна и старата султанка делово се запъти към телесната изповедалня, за да не отлети вълшебният миг.
10
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Меркел спокойно, богът слънце ще те помпа здраво.
9
2
 
32
 
! Отговори
Наивен преди 6 години
Спечели Меркел. И Бойко.Загуби Германия. И България.
8
4
 
23
 
! Отговори
Свидетел преди 6 години
Старата султанка, Шмъркеле ханъм, погледна с разсеян поглед шербет-клетвата за вярност на българския си васал, Бабаин Боцоолу ефенди, изпълнена с омазняващи душата й раболепни слова, но сега не беше време за това. Старата султанка усещаше бълбукането в червата и лекото напрежение в левия горен хeмopouд - сигурни признаци за предстоящото освобождаване на тялото. Тежка въздишка се отрони от гръдта на благородната ханъм и тя внимателно намачка току-що полученото четиво...
7
4
 
30
 
! Отговори
Каракочев преди 6 години
Баце да обещава само от свое име, а не и от наше.
6
2
 
10
 
! Отговори
adolf преди 6 години
moje da razchita na nego na kaka mu na sopolan sopolanov na fiurera na karakachankata na morskia diskoteko maniak no NE i na men are STIGA ot imeto na naroda SUJUK NE ME KEFISH
5
3
 
28
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
алтернатива за германия още днес да даде меркел на сьд за бежанската кризабедните дьржави дават пари за огради и лагери а пенсионерите в бьлгария няматзьби и всеки ден сьбираме пари за лечение на болни бьлгари
4
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия сложни изречения верно ли Баце го е измислил и написал?!
3
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нищо лично, Борисов! Всичко е пари, всичко са интереси! Знаеш ли за колко евроцента ще те продаде?
2
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Амо да я поздрави. Точно тя ни спира за Шенген и Еврозоната.
1
39
 
1
 
! Отговори
Браво! преди 6 години
Браво!Генерал Борисов се оказа изключително мъдър политик, който въпреки трудностите, провидя мъдро, че бъдещето на Европа е в интеграцията, солидарността и правилните политики на канцлера Меркел. Сега цяла България ще ползва позитивите от това сътрудничество.Браво!