Час работа, 3 бона заплата – стандарт за качество от депутатите!

БСП обвини ГЕРБ, че разтегля в три дни работа за един
Обновена: 29 сеп 2017 19:42 | 29 сеп 2017 19:00, Екип на Dnes.bg
45
Час работа, 3 бона заплата – стандарт за качество от депутатите!
Снимка: Олег Попов, архив Dnes.bg

Парламентът работи рекордно кратко време през тази седмица, което разгневи опозицията. Зам.-шефката на Народното събрание Цвета Караянчева от ГЕРБ обаче не видя никакъв проблем в съкратените заседания на законодателния орган.

"Трябва да правим качествено законодателство, а не да бързаме и да пришпорваме нещата", отсече тя, макар че в сряда народните избраници работиха два часа, а вчера още по-малко – час и половина.

Очаквано това стана повод от левицата отново да обвинят управляващите, че нарочно не включват техните предложения в програмата си, за да не видят бял свят.

Още по темата

Караянчева отрече това да е вярно.

"Относно законопроектите на БСП мога да кажа, че всички са разпределени и очакват становища от министерствата", настоя тя и призова социалистите да прочетат правилника на Народното събрание, според който председателят преразпределя веднага законопроектите в рамките на 24 часа, след постъпването им в деловодството.

По думите й няма нито един законопроект, който не е разпределен към комисиите.

"Другата седмица ще има достатъчно законопроекти, но това е процес и трябва да бъде спазван", обясни зам.-шефката на парламента.

Червеният Антон Кутев пък се възмути от краткия работен ден на депутатите: "Искам много по-добра организация на парламента, за да не се стига до сривове като през тази седмица, защото ние имахме работа за един ден, но умишлено беше разсрочена за три, за да не се обяви, че не работи Народното събрание, а пък то работи по 17 минути, по час на ден, което е недопустимо".

Той заподозря мнозинството, че бяга от трудностите и като пример за това посочи закона за възрастните хора, внесен от БСП преди месеци, който продължава да отлежава.

Според Кутев законът не се включва в дневния ред на депутатите, защото мнозинството знае, че е проблематичен и ще срещне съпротива и заради опитва да го бави колкото е възможно по-дълго.

"Не им се среща с неприятна материя, иначе ако искат да го приемат, досега да са го минали", обобщи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Започнахте и екипно да допускате грешки. Не технически , а от неграмотност.Назначете един седмокласник да проверява правописа. Явно за вас грешките не са от значение, но обиждате читателите!
18
0
 
20
 
! Отговори
Хватки и цаки преди 6 години
Еееех, нашенски дупедат да си сега!Баладжията (16) по-долу да не се чуди. Ако някой от народните ни представители се потруди и успее в рамките на един час да уреди някоя тлъста сделка в интересна някой крупен олигарх, може и да си изкара 3 000 бона (три милиона) комисиона, само заради един час старание!Който както успее да се уреди!
17
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това "3000 бона" звучи като "хедшот и на всичкото отгоре в главата" :)
16
0
 
18
 
! Отговори
Баладжията преди 6 години
Вие имате ли идея 3000 бона, колко са?Оправете си заглавието.
15
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А един политик-лъжец разправяше как ще направи партийните субсидии не един лев, а нула лева. Продължаваме да чакаме, ако си мисли, че сме забравили, се заблуждава.
14
0
 
9
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Мианмар...МианмА...бърем Бирма да бехте написали....че и бележка не си взимате...този папагал.дето ТЕНДЕНЦИОЗНО трие коментари - да им беше оправял грешките - по-хубава работа щеше да свърши
13
0
 
17
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Прав е колегата по-долу - 3000 бона ще да са 3 000 000....сайта е доста неграмотен
12
0
 
14
 
! Отговори
блейко преди 6 години
Абе да си питам тоя сайт още ли не е разбрал какво е това редактор и има ли почва и тях?За сведение на драскача/ите:бон - разговорно = 1000.1000 бона = 1000 хиляди. Това ако сте стигнали до четвърти клас ще знаете, че е милион.Неграмотно племе ееееей!
11
0
 
33
 
! Отговори
КОНСТАНТИНОВ преди 6 години
БЪЛГАРИ,ОЩЕ КОЛКО ДЕСЕТИЛЕТИЯ ЩЕ ТЪРПИМ ТЕЯ ПРЕСТЪПНИЦИИ НЕГОДНИЦИ ДА НИ "КОВЪТ" ЗАКОНИ?ВЕЧЕ 30Г. НИ "КОВЪТ" ЗАКОНИ И ТЕ КОИ ОТ КОИ ПО-КАЛПАВИ?ДА БЯХМЕ ВЗЕЛИ ЗАКОНОДАТЕЛСТВОТО НА УНГАРИЯ,ЧЕХИЯ,ГЕРМАНИЯ И ТАЯ ПАРОДИЯ СЪС ЗАКОНИТЕ ОТДАВНА ДА Е ПРИКЛЮЧИЛА И ТИЯ 240 НКЪРЛЕЖА ДА СА СЕ МАХНАЛИ ОТ ПЛЕЩИТЕ НИ.
10
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
3000 бона са с комисионните, рушветите и парите под масата за обществените поръчки и отклонените средства от еврофондовете. Заглавието е вярно.
9
0
 
12
 
! Отговори
безобразие! преди 6 години
Пекинската патица е най-*** парче в парламента, та и дали да води заседание.....
8
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ходят за по час, защото са некомпетентни, необразовани, и прости. Нали не очаквате индивиди с купени дипломи да имат познания по каквото и да е. Рядко може да видите депутат из медиите, защото единственото което може да направи е да се изложи. Всички са с капацитета на Баракова от предния парламент, но малко имат смелостта да се изтъпанят и да го покажат.
7
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вярвайте, че са три бона заплатите им. Вземат с всичките добавки няколко пъти повече.
6
0
 
16
 
! Отговори
избирател преди 6 години
Това заглавие е измъдрено от екипа на Днес бг
5
0
 
6
 
! Отговори
хм до 2 преди 6 години
С час-мага и до толкова достига.Швейцария на Балканите ,ако нямахме "държавата"
4
1
 
14
 
! Отговори
избирател преди 6 години
Час работа, 3000 бона заплата...........я сметнете пак
3
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
по-добре да ваканцуват, изобщо да не работят - реплики, дуплики, еквилибристики, накрая само нови данъци, такси и финансови тежести измислят
2
1
 
15
 
! Отговори
Уточнение преди 6 години
3000 бона са три милиона!
1
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
3000 бона??? Какви бонове? Компенсаторни? Инвестиционни?