Добрев бил морален политик, оставката му - заради клевети

За Валери Симеонов атаката идвала от засегнати олигарси
85
Добрев бил морален политик, оставката му - заради клевети
Снимка: Булфото, архив

Вицепремиерът и лидер на НФСБ Валери Симеонов настоява депутатите от мнозинството да не приемат подадената от Делян Добрев от ГЕРБ оставка.

Според него тя е подадена под огромен медиен натиск и политически обвинения, които към момента лежат единствено върху клевети. Приемането на тази оставка ще легитимира политическите спекулации като норма за саморазправа и лов на вещици, Симеонов в социалната мрежа Facebook.

Още по темата

Той допълва, че е работил с Делян Добрев в две парламентарни комисии и е придобил впечатления за него като един морален политик и експерт със задълбочени знания в енергетиката и икономиката.

"Резултатите от неговата дейност като министър и народен представител също говорят сами за себе си – въвеждане на структурни мерки за висока ефективност на държавните политики в енергетиката и ограничаване на корупцията. Именно той като министър положи основите на енергийните реформи, които днес се прилагат и благодарение на които започна оздравяването на енергетиката“, похвали вицето депутата от ГЕРБ.

Той смята, че зад политическата атака срещу Добрев стоят вероятно точно засегнатите от тези структурни реформи олигарси.

"Що се отнася до спекулациите и политическите обвинения, които не почиват на факти, а на внушения, то достатъчно поражения бяха нанесени с оставките на обвинените в роднински връзки с Делян Добрев, към чиято работа не бе отправен нито един упрек. Всичко това ни връща във времената на сталинските чистки, когато цели семейства изчезваха в лагерите, само заради връзките си с някой „неблагонадежден“ или във времената на ранния социализъм в България, когато цели фамилии бяха репресирани, поради връзка с някой "враг на народа“, пише още Симеонов.

"Тази атака бе инициирана от една непривлекателна личност, започнала политическата си кариера от задната седалка на един мотор и влязла в телевизионната журналистика през задната врата на партийната шуробаджанащина. Грешка. Псевдожурналистика, в която винаги има само една "истина“ и никога две страни. Спрямо такива като нея, трябва да се прилага само и единствено законът в цялата му тежест, както постъпих, когато бе разпалена клеветническа кампания по отношение изграждането на защитното преградно съоръжение по границата с Турция“, продължава той.

Симеонов настоява, че политическа кариера на Делян Добрев не трябва да бъде жертва на клеветническа кампания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
6
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
добрев и морал това е голям майтап
50
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добрев, добре си помисли Йончева ли ти даде паяжината или тоя охилен плужак.Заради Йончева най-много оставка ще дадеш, ако плуйека плонжира и се запецне че неподкрепя татко Тиквоид Компорисов ако не им дадеш мрежичката- ще те докарат по бързата процедура на топло при Ижачо Альотооо и Миша Биратаааа, Йончева те спаси от явен вертикален полет, майна. помисли си.
49
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонименидея си нямаш за какво става въпрос
48
3
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
деляне, не се срамувай кажи им за програмата сапард. кажи колко пари смъкна от там? кажи си за дпс. поне веднъж, за разнообразие бъди честен
47
6
 
45
 
! Отговори
Валери Симеонов преди 6 години
Делян Добрев крадеше повече от останалите затова го хвърлиха на тълпата!
46
2
 
42
 
! Отговори
Idealist преди 6 години
На мушмурока му е иснало да слугува на Боко и да пълни черната каса на Цоко и затова си е поал оставката. Герберската мафия, ще се разпадне като преди години царската. Работата се задълбочава от нивото на суджука отива към кървавицата.Долна герберска пасмина!
45
3
 
38
 
! Отговори
fool преди 6 години
Горкия, олигарсите не могли да си набутат тяхните хора, защото той ви вкарал неговите роднини. Колко жалко ...
44
3
 
39
 
! Отговори
Атеист преди 6 години
*** безродни, самозабравени, нагли до безумие!Боже, кога ще си ги прибереш?!
43
42
 
8
 
! Отговори
Габи преди 6 години
Поздрави към Симеонов. Каква точна характеристика. Тая кой я направи депутат бе хора. Много и порастна работата
42
44
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И то какво става - вместо разпад и хаос на структурите на ГЕРБ по места с настоящата атака на комунистите те взеха, че се сплотиха като никога досега ! И така комунистите правят неоценима услуга на управляващите. А това, че атаката идва от тази "непривлекателна личност" само катализира тези процеси ! Ми давйте по - нататък с атаките тогава - всички българи хич не помним комунистическа България и не виждаме червените олигарски, владеещи цели отрасли наБългария и все сме луди за вързване !
41
2
 
43
 
! Отговори
Баби Блъсков преди 6 години
Тоя тефлонов тиган ли го казва?
40
3
 
41
 
! Отговори
meto66 преди 6 години
kakva grozna mutra
39
38
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добрев е свестен политик явно не се влияе като ония в герб бкп на съвет искам да ги попитам защо лъжете хората и докога.
38
1
 
45
 
! Отговори
ДО 33 преди 6 години
Не си разбрал Правилно - В Хасково са разделили 120 000 000 (120 милиона лева) .Не са 20 000 000 (20 милиона) .
37
4
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Валери, как върви хотелът? Добре ли печелиш от него за сметка на бюджета? Нещо за морала да кажеш пак? А за оградата с Турция, колко имаш да усвояваш още?
36
4
 
45
 
! Отговори
The Punisher преди 6 години
точно ти ли бе Валерка???
35
5
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами и ти Валерка си един псевдопатриот и политик, а иначе си един обикновен крадец ама те търпим
34
1
 
9
 
! Отговори
meto66 преди 6 години
koga 6te ni vırnat parite koito ni gi okradoha
33
7
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колкото и да е изхарчила Елена Йончева като журналист не може и да се сравни с многомилионните кражби на политиците от герп, те са просто N1 и са недостижими....:-)едни истински шампиони по кражби, след като одобрявате товаж глаувайте пак за тях
32
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва много да внимават, защото по този начин даже на Бойко ще му писне да ги закриля и ще се откаже. В Хасково са се разпределяли 20 милиона, в Пловдив са си разпределяли 20 милиона, е те такива пари даже и Бойко не е крал. Сега покрай Магнитски ще блокират парите на Бойко в щатите и ще изгонят дъщеря му, тежки времена за вожда, трябва СДС и БСП да управляват и да забранят ГЕРБ и ДПС