Нинова скочи: ГЕРБ превръща общините в семейни фирми!

Левицата стартира своя кампания за бюджета за 2018-а
56
Нинова скочи: ГЕРБ превръща общините в семейни фирми!
Снимка: Булфото, архив

Соцлидерката Корнелия Нинова обяви пред червените кметове и общинари, че БСП стартира национална кампания за бюджет 2018 година от днес.

По време на срещата тя отсече, че разговорът тече в момента, в който държавата се тресе от скандали.

"И от ярки примери на превръщане от ГЕРБ на българските общини в семейни фирми за заемане на постове и разпределяне на обществени пари на роднински фирми", заяви Нинова и посочи, че не става само дума за Хасково, но и за други общини.

Според нея скандалите около Делян Добрев и Хасково, са следствие от умишлено заложена политика на правителството в лицето на премиера Бойко Борисов.

"А тя е – правителството реже парите на всички общини със закон - Закона за бюджета, но след това с постановление на МС, субективно,  финансира общини, управлявани от ГЕРБ. Когато там се излеят парите, идват вече общинските фирми и назначенията. Тази роднинска администрация бива използвана после за избори. Изправят се пред нас и казват: Вие ще мълчите, защото ви бихме на местни избори. Не, няма да мълчим. Казват: Нас народът ни иска, а вас – не и затова няма да казвате нищо. Ще казваме! Защото не народът ги иска, а този политически октопод е задушил свободната воля на народа", отсече Нинова, цитирана от пресцентъра на БСП.

Соцлидерката обяви, че предложенията, които общинските представители ще дадат на срещата, ще бъдат обобщени и ще бъдат нанесени в предложенията на "червените" за бюджет 2018 г.

Корнелия Нинова заяви, че от БСП ще подготвят изцяло нов Закон за местното самоуправление и местната власт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
26
 
25
 
! Отговори
бай Иван преди 6 години
Не се сърдете на Нинова.Критическата я гони жената и е изнервена,а и трябва каже нещо си,защото пенсионерският и електорат трябва да е буден за следващите избори( който доживее да тогава).
4
17
 
28
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Тази по наглост няма кой да я топне!Техноимпекс и Техноимпорт са и бащиния!Гредата в собственото си око не вижда....
3
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГЕРБ не били грешни, защото и другите правили така. Да, но обещанията не бяха такива.
2
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нападнал хърбел-щърбел! И БСП и ГЕРБ са с "фараонов" корен! Щуро-баджанащината е отдавна обособен ген и се среща във всяка една партия!
1
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Олеле ми като са техни я виж как изгладнях хихи