500 бона за екс министри и областни, не ползвали отпуски

Това ще са обезщетения при освобождаването им от постовете
12 окт 2017 08:12, Анисия Иванова
16
500 бона за екс министри и областни, не ползвали отпуски
Снимка: Булфото, архив

500 хил. лв. ще изплати Министерският съвет на министри от второто правителство на Бойко Борисов и служебния кабинет на Огнян Герджиков. Това ще са обезщетения за неползвани отпуски при освобождаването им от постовете.

В сряда правителството одобри допълнителните половин милион лева разходи по бюджета на МС. В тази сума влизат и обезщетенията на сменените на два пъти през годината областни управители - отново за неползвани отпуски. При поемането на властта от служебния кабинет на Огнян Герджиков бяха сменени почти всички областни. Назначените от служебния кабинет пък бяха уволнени при встъпването в длъжност на третото правителство на Бойко Борисов.

125 хил. лв. за обезщетения за неползвани отпуски бяха дадени и на Комисията за защита от дискриминация, чийто състав бе сменен преди месец. Сумата е за обезщетения на старите комисари, уточнява "24 часа".

500 хил. лв., за да назначи нови служители, получи пък държавната агенция “Електронно управление”. Агенцията вече е обявила конкурси за заемането на свободните длъжности, обясниха от правителствената пресслужба. 230 хил. лв. за назначаването на висококвалифициран персонал бяха дадени и на Комисията за защита на конкуренцията.
 


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
2
 
! Отговори
ПРЕСТЪПНИЦИ преди 11 месеца
"Никифор от Кипилово дари пари за лечението на майката на 5 деца Велка Велкова. 22-годишният младеж й вдъхна вяра, като във видео се обръща към нея с молба да не се отказва, защото "Доброто наистина съществува!""
А ТЕЗИ С 500 000 ОБЕЗЩЕТЕНИЯ КОГА ЩЕ ДАРЯТ , ЗА ДА СЕ ИЗЛЕКУВА ЛЕКУВА ТАЗИ МАЙКА?
ЗА НЕЯ ПАРИ НЯМА, ЗА ОНЕЗИ ИМА ЗА ОБЕЗЩЕТЕНИЯ!
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Пак на ново ЛУДИЯ И ЗЕЛНИКА
12
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
НАГЛЕТЦИ.ОТПУСКАТА ПО ЗАКОН СЕ ГУБИ АКО НЕ СИ Я ВЗЕМЕШ.Никакво Изплащане Омръзна ми да ви Изплащам Заплатите а сега и Отпуските.Докога ще дерете Данъкоплатците.
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
с какво се занимаваш когато нищо не правиш?
- не разбирам, въпроса, като нищо не правя след работа или в работа?
10
0
 
7
 
! Отговори
Темида преди 11 месеца
Така му се пада на простия народ. Браво на депутатите. Като няма кой да протестира срещу истинските проблеми, нека си крадат. Евала!!! Дано съсипят докрай по-бързо държавата и младите да избягат. Тук да си останат само братята и да се претопят Българите в чужбина да изчезне тази превърнала се в *** псевдо "нация"
9
0
 
14
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 11 месеца
Има ли наистина тук наивници, да мислят, че те не са си ползували отпуските?
8
0
 
15
 
! Отговори
Силвия Иванова преди 11 месеца
Какво става в нашата страна?Това не е ли прекалено?
7
0
 
23
 
! Отговори
художника преди 11 месеца
А бие мискини, за какво ви е отпуска като нищо не вършите в работно време. Па и най-нахалното е, че ще вземат обещетения за неползван отпуск от СЛУЖЕБНОТО правителство, което има СТАЖ само 4мес. /от януари до май/ ??? КОЙ нормален човек има право на отпуск за 4мес. стаж??? КЪРЛЕЖИ Мърсни !!!
6
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Богата държава, харчи като за последно. За болниците няма пари и недай си боже някое бедствие да ни пък сполети - откъде тогава пари пак нови данъци ли?
5
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Те така е работели са ден и нощ в студ и пек за ползу роду нищо,че преди време големия суджук думаше,че отпуските не се ползват нарочно за да се облажат допълнително така наречените чантаджии.
4
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
На всички които заемат длъжност в държавния сектор отпуските трябва са с давност - година за година. Всички занем как все ги няма, ту са болничен, ту командировка и всичко това на гърба на данъкоплатеца.
3
0
 
15
 
! Отговори
Тодор преди 11 месеца
Това нормално ли е ?
2
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Да са позвали бе, никакви обезщетения.
1
1
 
24
 
! Отговори
преработили са се преди 11 месеца
Те тия завалии са в перманентен платен отпуск на гърба на заплатения като брата си от Конго българин.