500 бона за екс министри и областни, не ползвали отпуски

Това ще са обезщетения при освобождаването им от постовете
12 окт 2017 08:12, Анисия Иванова
16
500 бона за екс министри и областни, не ползвали отпуски
Снимка: Булфото, архив

500 хил. лв. ще изплати Министерският съвет на министри от второто правителство на Бойко Борисов и служебния кабинет на Огнян Герджиков. Това ще са обезщетения за неползвани отпуски при освобождаването им от постовете.

В сряда правителството одобри допълнителните половин милион лева разходи по бюджета на МС. В тази сума влизат и обезщетенията на сменените на два пъти през годината областни управители - отново за неползвани отпуски. При поемането на властта от служебния кабинет на Огнян Герджиков бяха сменени почти всички областни. Назначените от служебния кабинет пък бяха уволнени при встъпването в длъжност на третото правителство на Бойко Борисов.

125 хил. лв. за обезщетения за неползвани отпуски бяха дадени и на Комисията за защита от дискриминация, чийто състав бе сменен преди месец. Сумата е за обезщетения на старите комисари, уточнява "24 часа".

500 хил. лв., за да назначи нови служители, получи пък държавната агенция “Електронно управление”. Агенцията вече е обявила конкурси за заемането на свободните длъжности, обясниха от правителствената пресслужба. 230 хил. лв. за назначаването на висококвалифициран персонал бяха дадени и на Комисията за защита на конкуренцията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
2
 
! Отговори
ПРЕСТЪПНИЦИ преди 6 години
"Никифор от Кипилово дари пари за лечението на майката на 5 деца Велка Велкова. 22-годишният младеж й вдъхна вяра, като във видео се обръща към нея с молба да не се отказва, защото "Доброто наистина съществува!""А ТЕЗИ С 500 000 ОБЕЗЩЕТЕНИЯ КОГА ЩЕ ДАРЯТ , ЗА ДА СЕ ИЗЛЕКУВА ЛЕКУВА ТАЗИ МАЙКА?ЗА НЕЯ ПАРИ НЯМА, ЗА ОНЕЗИ ИМА ЗА ОБЕЗЩЕТЕНИЯ!
12
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НАГЛЕТЦИ.ОТПУСКАТА ПО ЗАКОН СЕ ГУБИ АКО НЕ СИ Я ВЗЕМЕШ.Никакво Изплащане Омръзна ми да ви Изплащам Заплатите а сега и Отпуските.Докога ще дерете Данъкоплатците.
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
с какво се занимаваш когато нищо не правиш?- не разбирам, въпроса, като нищо не правя след работа или в работа?
10
0
 
7
 
! Отговори
Темида преди 6 години
Така му се пада на простия народ. Браво на депутатите. Като няма кой да протестира срещу истинските проблеми, нека си крадат. Евала!!! Дано съсипят докрай по-бързо държавата и младите да избягат. Тук да си останат само братята и да се претопят Българите в чужбина да изчезне тази превърнала се в *** псевдо "нация"
9
0
 
14
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
Има ли наистина тук наивници, да мислят, че те не са си ползували отпуските?
8
0
 
15
 
! Отговори
Силвия Иванова преди 6 години
Какво става в нашата страна?Това не е ли прекалено?
7
0
 
23
 
! Отговори
художника преди 6 години
А бие мискини, за какво ви е отпуска като нищо не вършите в работно време. Па и най-нахалното е, че ще вземат обещетения за неползван отпуск от СЛУЖЕБНОТО правителство, което има СТАЖ само 4мес. /от януари до май/ ??? КОЙ нормален човек има право на отпуск за 4мес. стаж??? КЪРЛЕЖИ Мърсни !!!
6
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Богата държава, харчи като за последно. За болниците няма пари и недай си боже някое бедствие да ни пък сполети - откъде тогава пари пак нови данъци ли?
5
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те така е работели са ден и нощ в студ и пек за ползу роду нищо,че преди време големия суджук думаше,че отпуските не се ползват нарочно за да се облажат допълнително така наречените чантаджии.
4
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На всички които заемат длъжност в държавния сектор отпуските трябва са с давност - година за година. Всички занем как все ги няма, ту са болничен, ту командировка и всичко това на гърба на данъкоплатеца.
3
0
 
15
 
! Отговори
Тодор преди 6 години
Това нормално ли е ?
2
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да са позвали бе, никакви обезщетения.
1
1
 
24
 
! Отговори
преработили са се преди 6 години
Те тия завалии са в перманентен платен отпуск на гърба на заплатения като брата си от Конго българин.