Радев и Борисов – двама мъжкари със силно его

Президентът стои стабилно на поста, премиерът натрупал безценен опит
48
Радев и Борисов – двама мъжкари със силно его
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Има известно напрежение между президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов, оцени бившият служебен премиер Огнян Герджишков.

"И двамата са мъжкари, със силно его, имат известни разминавания в позициите, така че това са нормални неща в един демократичен свят", коментира той пред bTV.

Още по темата

Според него обаче и Радев, и Борисов са достатъчно интелигентни, за да знаят докъде могат да си позволяват напрежение, за да не се стига до сериозни проблеми".

По въпроса за решението на служебния кабинет за изтребителите Герджиков коментира, че са направили това, което е трябвало.

"Когато в дневния ред на МС дойде тази точка, аз леко се притесних, защото оставаха десетина дни до края на мандата, и веднага звъннах на президента да питам толкова ли е наложително сега ние да вземем решение за самолетите. Той каза: "Да, това е много важно, иначе изпускаме срокове, ще се протака, можем да изпуснем финансирането" и аз реших, че  наистина това трябва да бъде направено", поясни Герджиков.

"Ние валидирахме това, което експертната комисия от 19 души единодушно реши и класира самолетите", подчерта той, като допълни, че комисията е назначена от предходното НС, не от служебния кабинет.

Герджиков отсече, че не е сключвал сделка, ката че Бойко Борисов няма основание да се сърди на служебния кабинет по темата.

Той отрече да е оказвал натиск върху бившия главен секретар на МВР Георги Костов, който беше освободен по време на служебното правителство.

"Срещу него имаше папка с показания от хора, които с имена и подписи бяха декларирали нередни неща от негова страна", каза Герджиков, като не пожела да коментира подробности с аргумента, че това е работа на прокуратурата.

Той призна, че се е изненадал, след като Костов стана директор на митниците, но отбеляза, че настоящият премиер е в правото си да реши доколко може да му има доверие.

Герджиков допълни, че с Румен Радев поддържат епизодични контакти и са се чували 1-2 пъти, откакто не е служебен премиер. С Борисов също са се чували 1-2 пъти.

Според Герджиков държавният глава се справя добре и стои сериозно и стабилно на поста. С третия си кабинет премиерът Борисов е с натрупан огромен опит, което е безкрайно ценно, каза също Огнян Герджиков.

Той е убеден, че ще успеем да се справим с европредседателството.

"Роднини не съм назначавал. Освободихме повече хора, отколкото е нормално за един служебен кабинет, това може би не трябваше да го правим", посочи Герджиков.

Той каза още, че още от първия ден, в който вече не е бил служебен премиер се е отказал от охрана  и служебен автомобил.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
2
 
! Отговори
омръзна ми преди 6 години
Омръзна ми от лизаааачи. не минава месец някой да не пише, че Тикмвата е мъжкар...От психологията знаем, че когато някой твърди , че е нещо...обикновено е точно обратното! пп. нали не се заблуждавате ,че тези откровения са лично дело или инициатива на някой са тъъъпак и лизааач.
30
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако Б.Б. беше мъжкар и каратека, защо се уплаши от един "камбоджанец"? Той знае кой!Ако генерал Радев не беше мъжкар, щеше ли да прави това, което правеше със своя МиГ-29? Нещо, от което някои от пишещите тук щяха да изпуснат контрола над финалната част на храносмилателния канал!
29
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 27Дойдохме си на думата! Пишеш:"..цялата далавера на президента с великата руска страна на кино" и получаваш парите за днес! Ще има пица, бира! Ура! Само обясни къде на лошите руснаци е далаверата със шведския самолет! За руски самолети има опашка, записване демек! Затова са на второ място по износ на военна продукция!
28
12
 
5
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
ал бънди мъжкар? окей. тогава половината зелени чорапи в пенсия требва да са чък норис.
27
18
 
9
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Наполовина е вярно. Господин Борисов е наистина мъжкар, а Радев си е обикновен женкар.
26
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Борисов е мъжкар, радев е ***
25
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименГОВНЯН ГЕРДЖИКОВ ПОВЕЧЕ НЯМА ДА ПОЛУЧИ НИЩО
24
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След това изчеткване на тия "силни" мъже, Герджика няма как да не получи още един служебен мандат.
23
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А батко и братко го покриха - забрави !
22
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
''Радев и Борисов двама мъжкари със силно его''оле майко попивки - плонжове
21
9
 
14
 
! Отговори
Тато из Правец преди 6 години
Льотчика е мъжкар ,другият е снаха у Симитли...
20
5
 
9
 
! Отговори
Герджиков преди 6 години
Па аз, между двете големи Егота на Мъжкарите, ту на единият, ту на другият....
19
3
 
6
 
! Отговори
1 преди 6 години
До Егор Егоистов,сякаш,кмета на Симитли,е по мъжкар от единия,ха познайте от кого.
18
5
 
16
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Още една "новина"....от която светът не се нуждае!
17
7
 
16
 
! Отговори
Егор Егоистов преди 6 години
"двама мъжкари със силно его"Единият е с болезнено патологично-нарцистично его придобито в следствие на преяждане със суджук и власт.
16
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"двама мъжкари"За разлика от Герджиков.
15
1
 
15
 
! Отговори
26 г преди 6 години
... само "махленски новини", нищо конкретно. Само драми, бедствия... разправии. Така ли няма по-важни теми от това дали Премиера и Президента са .... мъжкари! Как върви борбата с тел. измамниците, ремонта на пътищата, производството, икономиката...
14
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някой знае ли Бойко Борисов точно от какъв род войски е генерал.Защото аз знам, че е младши лейтенант от Пожарната, при това от запаса.Иначе Генерал Радев показва на всики какво може със самолета в небето - елементът от висшя пилотаж Кобрата на Пугачов се изпълнява само от 3-*** пилоти в света и той е един от тях.
13
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Герджика завърта опашка и в двете посоки - готов да служи на всеки мъжкар, само да го викнат. Все пак врътките са му повече към Бойко, щото го поставя на равна нога с Радев. Проблемът е, че генерал Бойковото его вече го видяхме, мъжкарлъците и тарикатлъците също, докато генерал Радев, поне за сега не се е компрометирал.
12
3
 
16
 
! Отговори
Амадеус преди 6 години
Двамата са мъжкари - рече един ***