Турските инвестиции у нас - ?25 млн. за три месеца

Премиерът разговаря с турския министър на търговията
65
Турските инвестиции у нас - ?25 млн. за три месеца
Снимка: Правителствена пресслужба

Отличните добросъседски отношения между България и Турция са предпоставка за засилване на икономическото сътрудничество в интерес на двете страни.

Това е отбелязал министър-председателят Бойко Борисов по време на разговора си в Министерския съвет с министъра на търговията и митниците на Турция Бюлент Тюфенкчи, съобщи пресслужбата на кабинета.

Премиерът е изтъкнал значителното нарастване на стокообмена от началото на годината. По думите му това говори за наличие на потенциал, който може допълнително да се развива.

Борисов е обърнал внимание и на размера на турските инвестиции у нас, възлизащи на 24.5 млн. евро за първите три месеца на 2017 г., и е акцентирал върху стремежа на правителството да подобрява условията за правене на бизнес в България.

По време на срещата е било обсъдено също сътрудничеството между митническите служби на България и Турция и значението на навременния обмен на информация в тази сфера.

Премиерът Бойко Борисов е изтъкнал и мерките, които страната ни взема за борба с контрабандата и за охрана на границите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Откога на продажната политика казват инвестиция???
32
5
 
11
 
! Отговори
Anonymous преди 6 години
Русия била голяма заплаха, а правителството на ГЕРБ продава България на турците.Ще дойде време пак да се молим на руснаците, но ще е късно, страхувам се !БГ-Стадото се набутва в 4-5 големи града, а турците ще изкупят земите ни и ще направят анклави в Кърджали, Търговище, Разград и др.Това ли е радостта за ГЕРБ , че има комисионни за продажната върхушка на тая мафиотска партия?
31
14
 
5
 
! Отговори
OSMAN AGA преди 6 години
GYAVURI U4ETE TURSKI SKORO PAK SHTEVI POTRIAVA
30
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И АКО БЪЛГАРСКИТЕ ЦАРЕ СА СЕ БИЛИ СРЕЩУ ТУРЦИТЕ ДО ПОСЛЕДНО,...Кои са тези царе? Би ли изброил поне двама след като си ги написал в множествено число? Иван Шишман го отписваме, защото той ги е повикал на помощ, та него го пропусни.
29
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Може би фирмите са дали един шанс... :-)...По-скоро са ги писали тези пари като разход за поддържане на добър комшулук. Едва ли очакват някакъв сериозен бизнес тук. Възможно е и бизнесмени изселници да са получили носталгичен порив.
28
9
 
16
 
! Отговори
НЕ ГО ЛИ Е СРАМ преди 6 години
СТИГА ДЕ. ОТЛИЧНИ ОТНОШЕНИЯ С ТУРЦИЯ. А ТУРСКАТА АГЕНТУРА, А ТУРСКАТА ПРОПАГАНДА- МАЙ ТАКОВА ЖИВОТНО НЯМА. А КУПЕНИТЕ ЗЕМИ, ПАРДОН ТЕРИТОРИИ ОТ БЪЛГАРИЯ ОТ ТУРЦИ. ВСИЧКО Е БЛАГОДЕНСТВИЕ ПОД СЯНКАТА НА ПАДИШАХА, ЩОМ БОКО СИ ПОЛУЧАВА МИЛИОНИТЕ ОТ ДОБРАТА СЪСЕДКА ЗА НАЦИОНАЛНОТО СИ ПРЕДАТЕЛСТВО. ПФУ, ОТВРАТ. А НАРОДЪТ СПИ, КАКТО СПА 5 ВЕКА. И АКО БЪЛГАРСКИТЕ ЦАРЕ СА СЕ БИЛИ СРЕЩУ ТУРЦИТЕ ДО ПОСЛЕДНО, ТО СЕГА ТЪ ПАТА МУТРА НИ ПРОДАВА НА ТУРЦИЯ,ПОД РАЗСЕЯНИЯ ПОГЛЕД НА НАРОДА.
27
9
 
12
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
Това е лошо,много лошо.Но какво да очакваме от другарите герберасти,България за тях е дойна крава,не Родина.
26
4
 
5
 
! Отговори
:-) преди 6 години
"Убеждавам се, че турците са глупави. Че кой умен ще инвестира някакви пари в България? Това си е чиста загуба."Може би фирмите са дали един шанс... :-)
25
3
 
3
 
! Отговори
Me преди 6 години
И сега какво - към турция и русия ли ще се ориентираме господа оправляващи? Понеже там никой не го е еня що за гадове сте станали вече, даже се радват че не са единствени. Префи да напусна заради ей таквис управници, от моята заплата се взимаха средно по 1000 и повече лева за данъци. Сега, само дедовия ми. Друга страна ги взима и то в пъти повече.
24
7
 
12
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 6 години
До Су 34Ти я остави турската армия ами я ме подсети пак какво е казала Орнелия Мути за турците?! Или Офелия Фелацио ли и беше името там на *** сега не можах да се сетя! Само това ще им е утахата на дзуррррлите криви балнански! :-))
23
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Убеждавам се, че турците са глупави. Че кой умен ще инвестира някакви пари в България? Това си е чиста загуба.
22
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
а в Сирия изпълнява договорка с Иран и Русия....Не позна, турската армия е в Сирия за да вземе полагащото и се парче от баницата, което изглежда е най-голямото.
21
7
 
14
 
! Отговори
хайде, бе..... преди 6 години
.....турците ни купуват, а ние им се радваме и сме доволни.И това ако не е триумф наглупостта и продажността.Те толкова пари хвърлят у нас за джамии и имами, че свят да му се завие на човек
20
6
 
15
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 6 години
ТУРЦИЯ ИМА ВОЕННИ БАЗИ - ТУРСКИ - В КАТАР, КИПЪР, СОМАЛИЯ, ДЖИБУТТИ, ИРАК, СИРИЯ, ДО НЯКОЛКО ГОДИНИ ЩЕ СТАНАТ НАД 20 В ДРУГИ ДЪРЖАВИ :)))
19
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сулюка, яд ли те е? Неприятна ли ти е истината?
18
14
 
3
 
! Отговори
Су 34 преди 6 години
Турската армия не е нито в Катар, нито в Сомалия, а в Сирия изпълнява договорка с Иран и Русия.Доколкото може да се нарече това армия!
17
3
 
18
 
! Отговори
Неймар преди 6 години
Когато един футболист се продава за 200 млн.какво са 25 млн.за три месеца....смехории
16
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще поинвестират, ще поинвестират и като разберат, че тука няма никаква бизнес среда и че нашего брата българинът не работи, а търси само далаверата ще си отидат.
15
11
 
13
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 6 години
ФРЕДЕРИКА МОГЕРИНИ :* УСТАНОВИХМЕ , ЧЕ ТУРЦИЯ Е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ВАЖНА ЗА * - 16.10.2017 ХА-ХА-ХА-ХАААААААААААААААСЛЕД ДЪЖД КАЧУЛКА :))))В МОМЕНТА ТУРСКАТА АРМИЯ НАПРЕДВА В СИРИЯ, ТУРСКАТА АРМИЯ Е В СОМАЛИЯ, ТУРСКАТА АРМИЯ Е В КАТАР, ТУРСКАТА АРМИЯ Е Я ИРАК ,А ЕВРОПА КЪДЕ Е ? - НИКЪДЕ !ЕВРОПА СВЪРШВА НА КАПИТАН АНДРЕЕВО , ОТ ТАМ НА ТАТЪК ЧАК ДО ЯПОНИЯ - ВЕЧЕ Е ЧУЖДА ТЕРИТОРИЯ - ТАМ ЕС ВЕЧЕ НЕ МОЖЕ И ДА ПРЪДНЕ :)))) ,ЕС ТЕПЪРВА ЩЕ РАЗБЕРЕ ТРАГЕДИЯТА СИ :))))
14
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За днес това е третата статия с хвалби колко е перфектен. И като ти го набиват всеки ден с по 2-3 такива статии ставаш луд и започваш сам да си говориш. Може и това да му е целта - да ни побърка.