Нинова: България има нужда от сериозна алтернатива!

Има ли война между институциите? Да, има, отговори си тя
21 окт 2017 15:05, Петя Славова
97
Нинова: България има нужда от сериозна алтернатива!
Снимка: архив, Булфото

Вече не е достатъчно да сме алтернатива на ГЕРБ и управляващите - трябва да се заявим като алтернатива на модела, изграждан в последните няколко десетилетия. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на 13-ата Конференция на Софийската градска организация на БСП, предаде "Фокус".

"Пожелавам ви една хубава и ползотворна дискусия, разумни решения преди конгреса. Наистина в последните дни темата конгрес на БСП като че ли е една от основните в медиите. Това може да ни радва, но може и да ни тревожи. Защо да ни радва? В същото време ще има конгрес на управляващата партия, но никой не се интересува какво се случва там. Можем да си направим извода, че обществото не мисли какво е мнението на управляващите“, каза Нинова.

По думите й само от социалистите зависи как ще мине тази седмица, дискусии, Конгресът и след него. "Конгресът ще отвори много въпроси, надявам се, които трябва да продължим да развиваме и след него. Защо конгрес и защо сега? Помогнахте ми в дискусията, да не го обяснявам аз. Алтернатива ли сме, не закъсняваме ли с алтернативата? Не трябва ли този разговор да го проведем в широк кръг, пред цялата партия?

Ето го отговорът. Защо сега и защо конгрес? Защото държавата се нуждае спешно от сериозна алтернатива. Този въпрос трябва да го дискутираме и да го решим всички заедно", заяви Нинова.

Тя попита на какво е алтернатива БСП. "Най -често казваме на ГЕРБ и на управляващите. Моето мнение, че това вече не е достатъчно. Мисля, че трябва да се заявим като алтернатива на модела, който е изграждан в последните няколко десетилетия. Модел, чиято еманация е лицето на ГЕРБ, лицето на този модел е ГЕРБ.

И той е много повече от секторните им политики, напоследък той е рушене на държавността, нефункциониране на институциите, посегателство върху принципите на правовата държава, посегателство върху демократични принципи, използване на държавната машина и на институциите не в услуга на хората, а в услуга на една партия, на един човек и път към една партия, една държава- това ни се случва напоследък. За да не се разбере това, се минаха всякакви граници", каза Нинова.

По думите й това са големите въпроси на какво е БСП алтернатива. "Има ли вече социална държава? Не няма. Има ли война между институциите? Да, има. И защо се използва тази война – за личните цели на един човек, който иска да си отвори пътя към президентския пост", заяви Нинова.

"Език на омразата ли е или връщане ли е години назад наричането на човек с различно мнение "мракобесник", "Отивай в Сибир", "хлебарка". Това е моделът и това руши България. Ето на това ние трябва да заявим, че ще сме алтернатива", заяви Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
4
 
8
 
! Отговори
Край преди 6 години
И алтернативата са Корни и Киро Добрев. Маани бегай. Бате е простоват ама се учи в движение.
67
1
 
9
 
! Отговори
Рая преди 6 години
Ккава алтернатива може да е една 100г. партия ами тя се е издухала отвякъде ,нямат нито морал,нито идеи нито ,чест нито пък им се работи,само плямпат и крадат.
66
2
 
8
 
! Отговори
Тина преди 6 години
аМИ ТАЗИ УСОЙНИЦА йОНЧЕВА,НАПРАВО ДА Я ГРЪМНЕ ЧОВЕК МЕЖДУ ОЧИТЕ,бОРИСОВ ГРАДИ ОТНОШЕНИЯ В еВРОПА ДА НЕ БИ ДА МУ Е ХУБАВО ДА СЕ РАЗПРАВЯ С мЕРКЕЛ,юНКЕР И ДР. ВМЕСТО ДА СИ ГЛЕДА КЕФА ,ПРАВИ ГО ЗА НАС ,ОБАЧЕ СЕ НАМИРАТ ТАКИВА КАТО *** И йОНИ КОИТО ЛАЯТ КАТО БЕСНИ *** И НИ ЗАВИРАТ В МИША ДУПКА,КОЛКО УСИЛИЯ МУ ТРЯБВАТ НА бОРИСОВ ДА СЕ РАЗПРАВЯ И С ТАКИВА СКРЕПИ ВЪТРЕ В ДЪРЖАВАТА КАТО ТИЯ ДВЕТЕ,вАНГА Е КАЗАЛА ЧЕ НИЕ БЪЛГАРИТЕ СЕ ИЗЯЖДАМЕ ОТВЪТРЕ И ПРЕДАТЕЛИ И ЗЛОБАРИ СА ТУК В НАШАТА ДЪРЖАВА .
65
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нинова: България има нужда от сериозна алтернатива!Че има има и е спешно належаща. Но все пак за сега това не е БСП поне това което е в момента. В БСП има милионери, незнайно как набързо забогатели , едри капиталисти, кариеристи, слънчогледи и пр. видове които нямат симпатиите на обеднелият народ.
64
1
 
11
 
! Отговори
ЖЕНЯ преди 6 години
Ами не се занимавайте с кокошкарски работи *** ако искате да ви вземат на се сериозно.Цяла БГ гръмнахте с лъжи и простотии,само като ви видя на екрана и загасям телевизора,гади ми се от речите ви и нахалството ви.Ще сваляли ГЕРБ,правителството е градивно и полезно за държавата и българите,вие като дойдете на власт какво толкова ще направите освен да ни върнете с 20 год-назад,само ние бъл.граждани ще кажем кой ще управлява процесите на БГ,НЕ бсп НЕ дпс ,НЕ дост НЕ кост, НЕ *** и т.н.
63
1
 
13
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Борисов няма алтернатива... - поне засега...
62
18
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Корнелия Нинова е един от интелигетнте политици в България който аз лично харесвам Това е човека който разкрива далаверите в герб .и роднинските им назначения За нея бих гласувала ако има избори .
61
1
 
17
 
! Отговори
Чиновник преди 6 години
Да, другарко Нинова. И това НЕ СТЕ ВИЕ!
60
0
 
9
 
! Отговори
dp преди 6 години
Брей веднъж да каже нещо смислено и вярно между врякота, че БГ има нужда от свястна алтернатива.Има разбира се - и нито тя, нито кой да е от останалите дето съветската агентурна мафия допуска до избори може да предложи нещо и отдалеко доближаващо се до такава алтернатива.Докато не се изчисти чуждата агентура - примерно чрез амнистия срещу пропяване в рамките на година-две нито алтернатива нито реален напредък ще видим а само все същата имитация на многопартийна система и демокрация.
59
1
 
9
 
! Отговори
КурНи яхна кон преди 6 години
И не спечелиСамо ако ми яхне *** бил гласувал за нея
58
0
 
11
 
! Отговори
КурНи преди 6 години
Може да бъде алтернатива само на лелката, която идва да чисти входа ни...чМатряло дето вярваше с светлото бъдеще се пресели във Вечните Ловни Полета На следващите избори са след дуписе
57
3
 
11
 
! Отговори
Курнелия лицемерка преди 6 години
*** Нинова започна да чисти БСП от крадци и мафиоти като Георги Гергов, Гуцанов, Мерджанов, Янаки Стоилов,В.Лечева, Красимир Янков и др. браво на нея, ама има още много работа, но трябва накрая да изчисти и себе си, защото е милионерка, но не от бизнес...
56
1
 
1
 
! Отговори
Мики Маус преди 6 години
Директор Филипов - шеф на Терор - събираме групата - От Майора назад . Или си с нас или или не
55
2
 
1
 
! Отговори
До 56 преди 6 години
Те са си у лево бе неграмотнико
54
0
 
13
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Крадлата КурСланинова пак се е разсмърдяла!Милионерите от БКП нямат кандисване!Ако пак ги оставят на власт - грабенето ще е юнашко!Ожъдняха гн *** те червендалести!
53
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Галактическа НАГЛОСТ типична за *** И СИЕ....!!!Е нема такова животно!!!
52
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
много е проста горката, личи и, че е от село.
51
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много са смешни от БСП. Сега се опитват да се изкарат нещо ново и алтернативно, но точно тая дропла събра всичките имбeцили и поднесоха цветя на паметника на убиеца Тодо Живков. Толкова ли нямат мозък в червените клозети, които носят на раменете си.
50
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вашата алтернатива я видяхме: марионетка за премиер и дембел за шеф на ДАНС и целувки с език между гея и бея на Орлов мост. Хората ви целеха с тоалетна хартия *** селянко врачанска! Айде с алтернативата у лево!
49
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докато има животни с червено мислене и без мозък-няма да се оправим.