Нинова: България има нужда от сериозна алтернатива!

Има ли война между институциите? Да, има, отговори си тя
21 окт 2017 15:05, Петя Славова
97
Нинова: България има нужда от сериозна алтернатива!
Снимка: архив, Булфото

Вече не е достатъчно да сме алтернатива на ГЕРБ и управляващите - трябва да се заявим като алтернатива на модела, изграждан в последните няколко десетилетия. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на 13-ата Конференция на Софийската градска организация на БСП, предаде "Фокус".

"Пожелавам ви една хубава и ползотворна дискусия, разумни решения преди конгреса. Наистина в последните дни темата конгрес на БСП като че ли е една от основните в медиите. Това може да ни радва, но може и да ни тревожи. Защо да ни радва? В същото време ще има конгрес на управляващата партия, но никой не се интересува какво се случва там. Можем да си направим извода, че обществото не мисли какво е мнението на управляващите“, каза Нинова.

По думите й само от социалистите зависи как ще мине тази седмица, дискусии, Конгресът и след него. "Конгресът ще отвори много въпроси, надявам се, които трябва да продължим да развиваме и след него. Защо конгрес и защо сега? Помогнахте ми в дискусията, да не го обяснявам аз. Алтернатива ли сме, не закъсняваме ли с алтернативата? Не трябва ли този разговор да го проведем в широк кръг, пред цялата партия?

Ето го отговорът. Защо сега и защо конгрес? Защото държавата се нуждае спешно от сериозна алтернатива. Този въпрос трябва да го дискутираме и да го решим всички заедно", заяви Нинова.

Тя попита на какво е алтернатива БСП. "Най -често казваме на ГЕРБ и на управляващите. Моето мнение, че това вече не е достатъчно. Мисля, че трябва да се заявим като алтернатива на модела, който е изграждан в последните няколко десетилетия. Модел, чиято еманация е лицето на ГЕРБ, лицето на този модел е ГЕРБ.

И той е много повече от секторните им политики, напоследък той е рушене на държавността, нефункциониране на институциите, посегателство върху принципите на правовата държава, посегателство върху демократични принципи, използване на държавната машина и на институциите не в услуга на хората, а в услуга на една партия, на един човек и път към една партия, една държава- това ни се случва напоследък. За да не се разбере това, се минаха всякакви граници", каза Нинова.

По думите й това са големите въпроси на какво е БСП алтернатива. "Има ли вече социална държава? Не няма. Има ли война между институциите? Да, има. И защо се използва тази война – за личните цели на един човек, който иска да си отвори пътя към президентския пост", заяви Нинова.

"Език на омразата ли е или връщане ли е години назад наричането на човек с различно мнение "мракобесник", "Отивай в Сибир", "хлебарка". Това е моделът и това руши България. Ето на това ние трябва да заявим, че ще сме алтернатива", заяви Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
9
 
20
 
! Отговори
Курнелия-милионерка преди 6 години
През 1998г. Ив. Костов назначи *** Нинова за изпълнителен директор на "Техноимпекс" и едновременно с това - и предс. на Съвета на директорите на "Техноимпортекспорт". Тя успешно приватизира и двете предприятия като придоби по 37% от акциите и на двете и така стана бързо милионерка. А оглупелите от бедност червени симпатизанти продължават да ходят на Бузлуджа и да гласуват за БСП. Нека са щастливи. Ако Д. Благоев ги види от някъде ще се обърне в гроба
27
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Казвал съм и друг път,България ще тръгне на добре,когато последната цигла на последния партиен дом падне върху главата на последния комунист !!Тази е за разстрел,тя тръгнала да се вре и да търси алтернатива....Рядко нагло същество !!Синът й завършил и живее в САЩ ,а тя пропагандира срещу тях !
26
5
 
20
 
! Отговори
жената мъж преди 6 години
*** каза: Въпреки загубата на тези избори БСП е постигнала много голям успех. Другарко Нинова(г-жа Лъжа) и симпатизантите на БСП и техните противници ви пожелават все по-големи подобни успехи на следващите избори. Това само г-жа Лъжа(комунист) може да го каже, да превърне лъжата в победа, истината в лъжаКого лъжете др. Нинова ? Да са живи и здрави тези, които ви вярватКолкото повече си я търпите ***, толкова повече изборни загуби ще претърпи БСП.
25
5
 
21
 
! Отговори
Го4о преди 6 години
България НЕ се нуждае от КОМУНИСТИЧЕСКОТО БСП! България има нужда от една нова социал-демократическа партия, без приватизатори като Нинова, без милионери и мултимилионери, които крадоха от КТБ, без провалили се журналисти-русофили като Йончева, без некадърници като Симов, Гечев, Стойнев и ЗаркоФ и т.н.
24
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Айде "***" да бягат в Сибир на конгрес да обсъдят "алтернативата".Може и да не се връщат.
23
5
 
21
 
! Отговори
Гражданин преди 6 години
Нинова,каква алтернатива можеш да бъдеш ти и твоята компрометирала се вече в годините партия-столетница ?! Абсолютно никаква! Вие там сте една голяма говорилня,в която никой никого не слуша и всичко правите в ущърб на народа ,сиреч ЗА СЕБЕ СИ -доказахте се през годините като отявлени грабители и експлоататори на собствения си народ и затова сега вие самите, вашите синове и дъщери притежавате хотели, ресторан ти, жонглирате с капитали и за всичко това обвинявате другите!? Без свян и срам сте!!!
22
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В непрекъснатото стоене горе във властта и при големите пари плюс разтягане на безконечни локуми !!
21
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И в какво точно ще се изразява алтернативата и най вече в нейната дейност ??
20
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мухлясала милионерка партия-пак класовия враг,партия слязла се с държавата...И за капак-ние сме алтернативата-на какво,как и с какви идеи.С насаждане на омраза и пюене по другите ли ще управлявате.
19
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нинова, нахрани си червените ***, че пак в *** им глави се въртят суджуци!
18
7
 
25
 
! Отговори
666 преди 6 години
Алтернативата на БСП я знаем - заедно с ДПС пак да крадат държавата. Не на такава алтернатива. Станишев изгони Нинова от поста зам. министър за корупция - заедно с Пеевски. Доган взе 2 млн. лв. официално рушвет. Такава алтернатива не желаем. БСП и ДПС никога повече във властта.
17
6
 
21
 
! Отговори
Anon преди 6 години
Горката- дори н разбира смисъла на думата алтернатива.... означаваща нещо различно, друго.... вие госпожо и партията ви определено не сте това. 70 години ви сърбаме малоумната попара...
16
9
 
29
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Обаче, ти Нинова не си алтернатива!
15
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако, ти, и шайката ти, сте алтернативата на султан Бабуин Суджук I, по-добре да закриваме държавата направо!!!
14
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Айде няма нужда. БКП да си ходи.
13
7
 
21
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА за 12 преди 6 години
До АнонименВече нямате никакъв шанс другари. В Русия Путин ви изрита, в САЩ Тръмп ви изрита в ЕС вашия направо го изритаха от Европарламента. И т.н. Малко парици са останали на вашия основен спонсор Сосор, но и той е притеснен и ги налял скоро във фондацията си белким ги опази, но напусто.
12
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Единственото, с което поредният комунистически конгрес е интересен е дали ще духнат под опашката на селската приватизаторка ***.
11
6
 
15
 
! Отговори
don преди 6 години
Жената трябва да си стои в къщи да си гледа децата , внуцида се вижда с приятелки и любовницине трябва да работи А ТОВА ДА ПРАВИ ПОЛИТИКА защо навремето от както свят съществува не са били допускани на ръководят племето и така нататък Винаги са били заклеймявани като вещициКато видиш жените в българската политика хвани едната удари другата всички са един дол дренки е някой направо са уникати като Куневица тъз прави струва да ликвидира България за неен личен финансов интерес
10
26
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Следващите избори, когато и да са те, ще бъдат спечелени от БСП, просто защото хората наистина виждат в Нинова алтернатива и някаква вяра. Хората в България не са някакви ***, на които да се дава само отрова до като не измрат. Срамно е, че 50 години комунизъм или 30 години ДПС не донесоха такава гражданска неприязън към политическия елит и деление, каквато ще докарат ГЕРБ.
9
3
 
10
 
! Отговори
ДО 1 преди 6 години
До АнонименА КАСТРАЦИЯ?